Τέλος στη διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων!


Μόλις πριν από λίγες ώρες, γράφαμε άρθρο για το λουκέτο στην εστία σίτισης του ΕΜΠ και κάναμε λόγο για μαύρη σελίδα στην ελληνική, τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τι να πούμε τώρα όμως, όπου σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) αναστέλλεται η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο ΣΕΕΒΙ εκφράζει την «οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων να στηρίξουν με ίδιους πόρους την διανομή για το ακαδημαϊκό έτος και αυτό διότι το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σήμερα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως η παραπάνω απόφαση είναι ίσως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του κλάδου, με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους. Είναι τέτοια η καθυστέρηση των πληρωμών ωστόσο, που ο ΣΕΕΒΙ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον στις απαιτήσεις του νέου έτους.

Κάπως έτσι, γίνεται μια ύστατη έκκληση στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, να βρεθεί άμεσα κάποια λύση. Ας ελπίσουμε, να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο κι όχι εκείνο της ...καταστροφής!

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Neopolis Team