ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Εδώ γελάμε | Τελευταία χώρα σε χρήση ναρκωτικών ουσιών στους νέους, η Ελλάδα!

Είναι ίσως η πρώτη φορά που χαιρόμαστε για την τελευταία θέση της Ελλάδας σε κατάταξη. Και πώς θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι άλλωστε, όταν με τα δεδομένα που προέκυψαν από την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως η κάνναβη, η ηρωίνη, η κοκαΐνη, οι αμφεταμίνες και το έκστασι στη νεολαία […]

Neopolis Team

6 Οκτωβρίου, 2017

Είναι ίσως η πρώτη φορά που χαιρόμαστε για την τελευταία θέση της Ελλάδας σε κατάταξη. Και πώς θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι άλλωστε, όταν με τα δεδομένα που προέκυψαν από την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως η κάνναβη, η ηρωίνη, η κοκαΐνη, οι αμφεταμίνες και το έκστασι στη νεολαία των χωρών της Ευρώπης, έδειξαν την χώρα μας τελευταία! (κρατάμε μια πισινή, η αλήθεια είναι)

Σύμφωνα με στοιχεία του European Monitoring Center for Drugs and Drugs Addiction, ερωτηθείς ηλικίας 15 έως 36 ετών, απάντησαν στην ερώτηση για το αν έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών το τελευταίο δωδεκάμηνο, με τους Έλληνες να φτάνουν στο 3,2% και τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο να ξεπερνάει το 13%.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Τσεχία με 23,9%, ενώ έκπληξη αποτελεί η 6η θέση της Ολλανδίας (15,6%), όπου η κάνναβη είναι νομιμοποιημένη.

Όσον αφορά την κοκκαΐνη, η χώρα μας βρέθηκε και πάλι στην τελευταία θέση με ποσοστό 0,2%.Η εν λόγω ουσία αποδεικνύεται περισσότερο διαδεδομένη στη Βρετανία, με το ποσοστό των νέων που έκαναν χρήση της τον τελευταίο χρόνο να ανέρχεται στο 4,2%!

Αντίστοιχα χαμηλά έως και μηδενικά ποσοστά κατέχει η χώρα μας αναφορικά και με τη χρήση άλλων νακρωτικών ουσιών όπως αμφεταμινών (0,1%) κι έκστασι (0,4%).

Είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπεις ότι η νεολαία αρνείται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών…

…αρκεί να μην είχε κάνει χρήση την ώρα που απαντούσε στην έρευνα κι απλά συμπλήρωνε λάθος τα κουτάκια!

 

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

BINGE WATCHING

‘Euphoria’: Το HBO ανακοίνωσε την ημερομηνία που ξεκινούν τα γυρίσματα της 3ης σεζόν!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET