ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελειώνουν άμεσα οι Πανελλήνιες | Το νέο σύστημα ανακοινώνεται πριν το Σεπτέμβριο!

Το νέο σύστημα στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και όλες οι αλλαγές που θα προκύψουν στις δύο τελευταίες τάξεις της Γ’ Λυκείου θα γίνουν γνωστές μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σχετικά σε ομιλία του ο υπουργός Παιδείας. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως “είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο ζήτημα“, ενώ πρόσθεσε πως πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής […]

Neopolis Team

6 Ιουλίου, 2018

Το νέο σύστημα στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και όλες οι αλλαγές που θα προκύψουν στις δύο τελευταίες τάξεις της Γ’ Λυκείου θα γίνουν γνωστές μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σχετικά σε ομιλία του ο υπουργός Παιδείας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως “είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο ζήτημα“, ενώ πρόσθεσε πως πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς θα προχωρήσουν στις σχετικές ανακοίνωσεις.

Παράλληλα, εκτός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο Κώστας Γαβρόγλου μίλησε και για τις μετεγγραφές φοιτητών, τονίζοντας πως θα υπάρξουν αλλαγές και πως θα ισχύσει η ρύθμιση για τις μετεγγραφές αδελφών.

Μάλιστα, ο Γαβρόγλου έκανε απολογισμό της πορείας υλοποίησης του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είχε ψηφιστεί πέρυσι τον Αύγουστο. «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε το υπουργείο, υπάρχει αύξηση στο σύνολο των προγραμματών που εγκρίθηκαν για την επόμενη χρονιά. Αναλυτικά:

Έως τον Δεκέμβριο του 2015, λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (627 σε πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ). Από αυτά, τα 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα. Για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, θα λειτουργήσουν 923 ΠΜΣ συνολικά, από τα οποία τα 188 νέα. Σημειώνεται ότι τα δωρεάν μεταπτυχιακά θα ειναι 258 (47 περισσότερα από πέρυσι) και εκείνα με δίδακτρα 665 (249 περισσότερα από πέρυσι).

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε και για το φλέγον ζήτημα που αφορά τη βία στα Πανεπιστήμια. 

Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου με προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις συνέργειες μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ. «Για πρώτη φορά μια τέτοιου είδους διαδικασία γίνεται από κάτω προς τα πάνω» σχολίασε και ενημέρωσε ότι εχουν τεθεί σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς οι προτάσεις για τις συνέργειες μεταξύ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και η πρόταση του ΕΚΠΑ για την Εύβοια.

Σε λίγες μέρες θα δημοσιοποιηθούν και οι προτάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την Ευρυτανία και τη Βοιωτία. Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο προς τη Βουλή έχουν ήδη πάρει τα σχέδια που αφορούν το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Εξιτήριο για τον 23χρονο φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε απ’ τον Ricta κι έναν φίλο του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET