Tέλεια Κυριακάτικα σπιτικά κρουασανάκια!


Όταν βρήκα τη συνταγή δεν πίστευα ότι με τόσα λίγα υλικά και μέσα σε 10 λεπτά γίνεται να φτιάξουμε πεντανόστιμα κρουσανάκια...

Κι όμως...τώρα πια θα φτιάχνουμε μόνοι μας τα πρωινά κρουασανάκια μας... Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε μάθει να τρώμε κρουασαν βουτύρου από τον φούρνο για πρωινό αλλά ξέρετε πολύ καλά πως σαν το χειροποίητο,σπιτικό φαγητό,δεν έχει. Η ακόλουθη συνταγή είναι πανεύκολη,γρήγορη και θα σας βοηθήσει να φτιάχνετε τα δικά σας κρουασανάκια ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Υλικά:

  • 125γρ.Γιαούρτι,
  • 125γρ.μαργαρίνη soft,
  • 8γρ. baking powder,
  • 250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • Αλάτι.

Για τη γέμιση-Μερέντα ή μαρμελάδα(εγώ προτίμησα μερέντα γιατί τη πρώτη φορά που τα έφτιαξα η μαρμελάδα δεν ηταν πολύ σφιχτή και χύθηκε κατά το ψήσιμο).

Εκτέλεση:

  1. Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά(εκτός της γέμισης),προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
  2. Την ανοίγω σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζω σε 8 τριγωνικά κομμάτια(σαν πίτσα).
  3. Σε κάθε κομμάτι βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση της αρεσκείας μου και διπλώνω τα κομμάτια σε σχήμα κρουασάν.
  4. Τοποθετώ τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Αφήνω λίγο να κρυώσουν και σερβίρω!

Καλή απόλαυση!

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:



   
Αναστασία Τζιουμάκη