ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέμπη: Τρεις φοιτήτριες από την Καλαμπάκα στα θύματα – Δύο αδερφές και η ξαδέρφη τους!

Τραγικό... 😞

Neopolis Team

1 Μαρτίου, 2023

Όπως διαβάζουμε από το πρωί, στο τραγικό δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη επέβαιναν πολλοί νέοι και φοιτητές. Συνεπώς, πολλά από τα θύματα ανήκουν επίσης στις ομάδες αυτές.

Ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε τον πόνο των οικογενειών που ανακαλύπτουν ότι οι άνθρωποί τους είναι μέρος του τραγικού απολογισμού του συμβάντος. Καταφέρνουμε να κατανοήσουμε, όμως, λίγο περισσότερο το μέγεθος της θλίψης και του θρήνου, από ιστορίες σαν κι αυτή των τριών φοιτητριών από την Καλαμπάκα

Δύο 20χρονες αδερφές, δίδυμες, και η ξαδέρφη τους, ανήκουν στα 38 επιβεβαιωμένα θύματα. Ο χαμός των τριών φοιτητριών και μελών της ίδιας οικογένειας έχει προκαλέσει τεράστια θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά τους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία της Καλαμπάκας, μιας και οι γονείς των αδερφών είναι γνωστοί στην περιοχή, με έντονη επιχειρηματική δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice οι σοροί των τριών κοριτσιών έχουν αναγνωριστεί.

Διάβασε κι αυτό

Σε τριήμερο εθνικό πένθος η χώρα για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη!

Δεν ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες σορούς όμως, με το έργο της αναγνώρισης να χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως τονίζει η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρήθα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και με την αστυνομία που μαζί με εμάς έχει επομιστεί το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών» δήλωσε, εξηγώντας ότι το έργο που έχουν να κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

«Θα κρατήσει πολλές ώρες, ενώ συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος» πρόσθεσε. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και απανθρακωμένα πτώματα καθώς και διαμελισμένες σοροί.

Αναφορικά με τις ηλικίες, επιβεβαίωσε και η ίδια πως οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας και φοιτητές.

Διάβασε κι αυτό

Σύγκρουση τρένων: Τουλάχιστον 40 νεκροί μέχρι στιγμής – Φοιτητές τα περισσότερα θύματα!

Λόγω της διαδρομής του τρένου, πολλοί φοιτητές του ΑΠΘ αγχώνονται μήπως ανάμεσα στους τραυματίες ή τα θύματα βρίσκονται συμφοιτητές τους. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Μακεδονία η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών στο Χημικό, ένας φοιτητής της Κτηνιατρικής είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους, ενώ «οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ένας φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΣΣΑΣ είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Οργή, θλίψη και αγανάκτηση για τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα και γι’ αυτούς που ακόμα αγνοούνται».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET