fbpx

Είναι κι αυτά τα τατουάζ που θα χτυπάς το κεφάλι σου, αν τα τόλμησες!


Κακά τα ψέματα, το τατουάζ έχει γίνει πλέον μόδα. Και μπορεί παλαιότερα να διαφωνούσα κάθετα μ’ αυτή την άποψη, τώρα όμως με βρίσκει πιο σύμφωνη από ποτέ. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι εκείνοι που δεν έχουν τατουάζ στο σώμα τους, είναι λιγότεροι από εκείνους που έχουν.

Επιπλέον, ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει το «κάνω τατουάζ για να λέω ότι έχω», είναι τα σχέδια που επιλέγουν οι περισσότεροι να χτυπήσουν.

Κάτι ξεχασμένα απ’ τον Θεό quotes, κινέζικες λέξεις, καλοκαιρινά σχέδια – όπως κύμα/φοίνικας – και πολλά ακόμη που τώρα δε μου έρχονται στο μυαλό για να τα γράψω ένα-ένα. Δεν είναι ότι δεν μ’ αρέσουν, απλά όλοι ξέρουμε πως σε λίγα χρόνια ο φοίνικας θα φαίνεται εντελώς άκυρος και τρέ πασέ πάνω στο σώμα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι tattoo artists λένε και ξαναλένε πως το τατουάζ πρέπει να έχει ένα μήνυμα. Δεν μας ενδιαφέρει εμάς τους υπόλοιπους ποιο θα είναι αυτό, σημασία έχει εκείνος που θα το έχει πάνω του μια ζωή, να τον αντιπροσωπεύει ή ακόμα και να τον εμπνέει για κάτι.

Εκείνο πάντως που θέλω να τονίσω, είναι πως δεν πρέπει να παίρνει κανείς αψήφιστα το τατουάζ. Είναι πανεύκολο να μετανιώσεις την επόμενη στιγμή που το χτύπησες – εξού και δεν πρέπει να είναι σε σημεία που βλέπει καθημερινά το μάτι – και η αφαίρεση δεν κοστίζει μόνο πολλά, πονάει κιόλας.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις ψηθεί να χτυπήσεις κάποιο ή τριγυρνάει η σκέψη στο μυαλό σου τον τελευταίο καιρό, τότε απόφυγε οπωσδήποτε τα παρακάτω σχέδια:

Μία πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άνθρωποι, συγκέντρωσε εκείνα τα τατουάζ που υπάρχει κίνδυνος να σε πιάσει κρίση πανικού και μόνο που τα βλέπεις πάνω σου και θέλεις να τα αφαιρέσεις επιτόπου.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο λοιπόν κρύβουν τα… ονόματα.

Εντάξει, στην πραγματικότητα ποτέ δεν κατάλαβα εκείνους που ζωγράφιζαν με καλλιτεχνικούς και όμορφους χαρακτήρες το όνομα του/της νυν συντρόφου τους, που τις περισσότερες φορές γινόταν πρώην στην πορεία.

Η έρευνα έδειξε πως το 31,3% των αντρών και το 24,3% των γυναικών έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους αυτή. Γι’ αυτό, όση καψούρα και να νιώθετε, απλά ΟΧΙ! 

Σοβαρά τώρα, υπάρχει ακόμα άνθρωπος που χτυπάει tribal τατουάζ;

Αν και πιστεύω πως τώρα πια είναι ελάχιστοι εκείνοι που επιλέγουν ένα tribal σχέδιο να κοσμεί το σώμα τους, κάποια χρόνια πίσω γινόταν ένας πανικούλης με το συγκεκριμένο μοτίβο. Είχε σπεύσει κόσμος και κοσμάκης σε tatttoo artists για ένα τέτοιο σχέδιο, που όμως δεν κατάλαβα ποτέ γιατί θεωρούταν ωραίο.

Αυτό δεν είναι μόνο δική μου άποψη απ’ ότι φαίνεται, καθώς το 12,8% των αντρών που έχουν κάνει tribal, μετά από λίγο καιρό δεν το έβλεπαν και με τόσο καλό μάτι.

Σε παρόμοιο ποσοστό βρίσκονται και τα κινέζικα σχέδια, που η μόδα τους μπορεί να έχει ξεπεραστεί κατά πολύ, ωστόσο υπάρχουν ακόμα λίγοι που τα επιλέγουν. Συγκεκριμένα, το 12,5% των αντρών και το 12,6% των γυναικών εύχονται να μην το είχαν κάνει ποτέ.

Για τα πιο γυναικεία τατουάζ τώρα, όπως για παράδειγμα ένα αστέρι, το 15,9% έχει μετανιώσει που το έχει χτυπήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 15,6% των γυναικών που έκαναν ένα οποιοδήποτε σχέδιο, νιώθουν πως ο κόσμος τους κρίνει σύμφωνα με αυτό. Στους άντρες, πάλι, το ποσοστό είναι χαμηλότερη, δηλαδή 9,54%.

Τέλος, σε αφαίρεση τατουάζ έχει σκεφτεί να προχωρήσει ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 29,5%, με το 24,5% να το έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Ένα 28,3% προτιμάει να το καλύψει, ενώ το 17,7% θέλει απλά να το αφήσει όπως είναι κι ας πάει το παλιάμπελο.

Και για πες, θες πραγματικά να κάνεις εκείνο το τατουάζ που έλεγες;

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET