ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Αυτά είναι τα 9 πλήκτρα που όλοι θα θέλαμε να δούμε στο πληκτρολόγιό μας!

Έχουμε συνηθίσει εκφράσεις του τύπου «Ο υπολογιστής μπορεί να κάνει τα πάντα» ή «Το πληκτρολόγιο έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας» και διάφορα τέτοια παρόμοια. Δε διαφωνώ πως όλα αυτά ισχύουν, έχω την εντύπωση όμως, πως η Τεχνολογία πρέπει να προχωρήσει πολύ ακόμη για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα διευκόλυνσης της καθημερινότητάς μας. Για […]

Έχουμε συνηθίσει εκφράσεις του τύπου «Ο υπολογιστής μπορεί να κάνει τα πάντα» ή «Το πληκτρολόγιο έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας» και διάφορα τέτοια παρόμοια. Δε διαφωνώ πως όλα αυτά ισχύουν, έχω την εντύπωση όμως, πως η Τεχνολογία πρέπει να προχωρήσει πολύ ακόμη για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα διευκόλυνσης της καθημερινότητάς μας.

Για παράδειγμα, προσωπικά θα περίμενα από το πληκτρολόγιό μου, να μου προσφέρει τις εξής δυνατότητες μέσα από ειδικά διαμορφωμένα πλήκτρα:

1. Delete from Web

Ξεχωριστό κουμπί που θα χρησιμοποιείται για κάθε σπαστική διαφήμιση του YouTube, για κάθε ηλίθιο status στο Facebook ή σαχλό σχόλιο στο Twitter ή ακόμη και για ενοχλητικούς διαδικτυακούς χαρακτήρες (υπάρχουν πολλοί η αλήθεια είναι) κι απλά θα τους διαγράφει από το …δικό σου Ίντερνετ. Δε θα τα δεις ξανά μπροστά σου, δε θα χαλάσεις τη μέρα σου για αυτούς κι επιτέλους, θα μπορέσεις να πεις «Το Ίντερνετ είναι και γαμώ»!

2. Mute Stan

Είμαι σίγουρος πως αν έβγαινε πληκτρολόγιο στην αγορά το οποίο θα είχε τη λειτουργία με ένα πάτημα του κουμπιού να «μπλοκάρετε» δια παντώς ο ήχος της φωνής του Σταύρου του Αντιπαριώτη, θα έκανε sold out μέσα σε λίγες ώρες. Κι όμως, ο Stan βρίσκει ακόμη θέση στην ελληνική, μουσική βιομηχανία. Ουάου!

3. PirateBay Today

Και ποιος δε θα ήθελε ένα πλήκτρο το οποίο, με κάθε πάτημά του, θα σάρωνε τον πλέον γνωστό διαδικτυακό τόπο και θα κατέβαζε κάθε πρόγραμμα που θα ταιρίαζε με τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Και μη μου πείτε πώς θα ήξερε ο υπολογιστής τις ανάγκες μας. Τεχνητή νοημοσύνη δε μας διατυμπανίζουν τόσο καιρό; Να λοιπόν, η ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν!

4. Auto-Like

Υπάρχουν μερικά προφίλ γυναικών στο Facebook, φαντάζομαι κι αντρών, τα οποία παίρνουν ΟΛΑ τα likes του κόσμου με την αξία τους. Για αυτά ακριβώς τα προφίλ, αξίζει ένα κουμπί το οποίο θα δηλώνει πως κάθε νέο post που κάνουν, θα γίνεται auto-like από τον λογαριασμό σου. Έτσι για το γαμώτο!

5. Photocorrector

Με το Facebook να έχει καταλάβει την καθημερινότητά μας, το Instagram να κινείται στους ίδιους ρυθμούς και το Snapchat να γίνεται ολοένα και πιο γνωστό, οι φωτογραφίες μας, προφανώς και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Μαζί τους και το Photoshop. Πόσο πιο εύκολα θα γίνονταν τα πράγματα όμως, αν είχαμε ένα κουμπί το οποίο με κάθε πάτημά του θα έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις και θα μας παρουσίαζε …θεούς;

6. Shut Down

Πέρα από την πλάκα, νομίζω πως η Microsoft πρέπει επιτέλους να προβλέψει ένα πλήκτρο το οποίο απλά θα κλείνει τον υπολογιστή μας ενώ προηγουμένως θα έχει γίνει αυτόματο logout από όλους τους λογαριασμούς που συνδεθήκαμε. Η αλήθεια είναι, πως μερικά πληκτρολόγια σου δίνουν αυτήν τη δυνατότητα αλλά δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη όσο θα έπρεπε. Να φανταστείτε, υπάρχουν αυτοκίνητα που παίρνουν μπρος με το πάτημα ενός κουμπιού, τη στιγμή που το 90% των χρηστών των PC πατάει ακόμη Έναρξη – Τερματισμός Λειτουργίας.

7. My Schedule

Έγραψα παραπάνω σχετικά με τη χρησιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης. Καιρός να την εκμεταλλευτούμε ξανά με το …προσωπικό μας πρόγραμμα. Ένα πλήκτρο το οποίο θα το πατούσαμε και ο υπολογιστής θα ανέλυε όλα τα δεδομένα και θα σου έβγαζε στην οθόνη οτιδήποτε πρέπει να κάνεις σήμερα και μάλιστα με σειρά προτεραιότητας. Ίσως έτσι, να μπαίναμε σε έναν ρυθμό σιγά σιγά…

8. What Clothes

Ω ναι! Το πλήκτρο με τις προτάσεις για το πώς πρέπει να ντυθείς σήμερα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα της ντουλάπας σου, την πρόβλεψη καιρού αλλά και τις τάσεις της μόδας την εκάστοτε χρονική περίοδο. Τέλειο;!

9. Auto-Response

Και θα κλείσω με την αυτόματη απάντηση σε mail, μηνύματα στο facebook αλλά κι SMS στο κινητό. Κάθε φορά που θα το πατάμε, θα εμφανίζεται στην οθόνη του άλλου το εξής μήνυμα: Αν με ενοχλήσεις ξανά σε ακατάλληλη στιγμή για την πρώτη μαλακία που σου ήρθε στο μυαλό, θα φροντίσω να σε βρουν σε χαντάκι. Αντίο!»…

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Τύπος κρατούσε Excel με όσα πλήρωνε για την κοπέλα του, της το έστελνε κάθε μήνα!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Ο Άγιος Βασιλής είναι στο Starfan.gr για να κάνεις το πιο αξέχαστο δώρο σ’ αυτές τις γιορτές!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Απόφοιτος Λυκείου»: Μιλήσαμε με τον Θώμα Ζάμπρα λίγο μετά τη νέα sold out παράστασή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET