fbpx

5 πράγματα που δεν πρέπει να ξανακάνεις μετά από έναν χωρισμό!


Ο χωρισμός είναι μία από τις δύσκολες συναισθηματικές περιόδους που μπορεί να περάσει κάποιος άνθρωπος είτε του συμβεί για πρώτη φορά είτε για πολλοστή. Το παράξενο με το χωρισμό είναι πως όσες φορές κι αν έχουμε περάσει από μια τέτοια φάση, την επόμενη κάνουμε πάλι τα ίδια λάθη, δείχνουμε το ίδιο αδύναμοι και προβαίνουμε σε κινήσεις αρκετά παρορμητικές που ενώ νομίζουμε πως θα μας βοηθήσουν, τελικά ρίχνουν την ψυχολογία μας στα τάρταρα! Ποιες είναι όμως αυτές οι κινήσεις που δεν πρέπει να ξανακάνουμε; Είμαι σίγουρη ότι τις αναγνωρίζεις!

ΜΗΝ εξακολουθείς να επικοινωνείς μαζί του/της aka κλήσεις, μηνύματα, chat

Ας ξεκινήσουμε από το πιο απαγορευτικό απ’ όλα, την επικοινωνία μεταξύ σας! Σίγουρα όταν είσαι ο πληγωμένος της υπόθεσης, αισθάνεσαι μεγάλο πόνο και ταυτόχρονα αδυναμία από την στιγμή που έμεινες μόνος. Κι σαν αντίδοτο στην αδυναμία σου προσπαθείς να επικοινωνήσεις μαζί του, καλώντας τον, στέλνοντας του ένα μήνυμα κλπ περιμένοντας μια ένδειξη ότι υπάρχεις ακόμα γι’ αυτόν/ή. Όμως, αλήθεια, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σταματήσεις μαχαίρι, γιατί μόνο κακό σ’ εσένα κάνεις. Ο μοναδικός τρόπος για να ξαναβρεις τη δύναμη σου είναι η απόλυτη σιωπή, η συγκράτηση. Όσο είσαι συναισθηματικά φορτισμένος/η, οτιδήποτε του/της στείλεις ή πεις, θα σε κάνει να δείχνεις τρομερά αδύναμος και δεδομένος στα μάτια του. Αν εκείνος έχει πάρει απόφαση να χωρίσετε, δεν θα αλλάξει γνώμη με μερικά μηνύματα ή τηλέφωνα, αλλά από την άλλη δεν θα το αφήσει κι ανεκμετάλλευτο. Επομένως, την επόμενη φορά που θα είσαι με το κινητό στο χέρι προσπάθησε να αντιστθείς και πες ένα ηχηρό όχι στον εαυτό σου. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται εκείνη την στιγμή, στο τέλος θα είσαι περήφανος με τον εαυτό σου που το κατάφερες!

Εάν είσαι αυτός που χώρισε κάποιον, το να τσεκάρεις κάθε μέρα τα εισερχόμενα σου για πιθανά μηνύματα του/της πρώην για να επιβεβαιωθείς ότι σε θέλει ακόμα, δεν είναι κι η πιο αρμόζουσα συμπεριφορά. Το να του απαντάς με μηνύματα τύπου «κι εμένα μου λείπεις, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά» ή να κάνετε το τελευταίο σεξ του χωρισμού για 50η φορά δεν είναι και πολύ ευγενικό από μέρος σου. Τέτοιου είδους συμπεριφορές στέλνουν λάθος μηνύματα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να εντείνουν τον πόνο του πληγωμένου. Οφείλεις να υποστηρίζεις την απόφαση σου, είτε ήταν σωστή είτε λάθος, σκεπτόμενος ταυτόχρονα και τα αισθήματα του άλλου αντί να παίζεις με αυτά. Ακόμα κι αν συνειδητοποίησες πως πήρες τη λάθος απόφαση κι άλλαξες γνώμη, πρέπει να ενεργήσεις σοφά κι αποφασιστικά.

ΜΗΝ βρεθείς κατ’ ευθείαν στην αγκαλιά κάποιου άλλου

Πρώτα απ’ όλα, αναρωτήσου το εξής: «είμαι στ’ αλήθεια έτοιμος να ερωτευτώ κάποιον άλλο αυτή την στιγμή;». Χρειάζεσαι χρόνο για να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου και να βρεις τους ρυθμούς σου μετά από μία σχέση – ανεξάρτητα από τους λόγους που αυτή τελείωσε. Επομένως, χαλάρωσε και δώσε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σου. Αντί να προσπαθείς να κρύψεις ή να πνίξεις τον πόνο σου πίσω από μια καινούρια σχέση, φρόντισε να απαντήσεις ειλικρινά στην πρώτη ερώτηση.

[scis id=»59″]

Έπειτα, το να κάνεις κάτι με κάποιον άλλον, είτε αυτό λέγεται σεξ είτε σχέση αμέσως μόλις χωρίσεις ή αρκετά σύντομα μετά το χωρισμό, είναι πιθανόν μια από τις χειρότερες αποφάσεις που θα μπορούσες να πάρεις, καθώς καταστρέφεις ο ίδιος την εικόνα που έχεις χτίσει για εσένα. Ακόμα κι αν ο/η πρώην σου έφταιγε και του αξίζει να πληγωθεί, μην προβαίνεις σε παρορμητικές κινήσεις που κι εσύ θα σχολίαζες αρνητικά από τη ματιά ενός τρίτου παρατηρητή ή που δεν θα ήθελες ποτέ να σου κάνουν. Όσο για τον/την πρώην σου η «τιμωρία» του θα έρθει με φυσικό τρόπο την κατάλληλη στιγμή! Εκτός κι αν το ψευδώνυμο σου είναι Θεία Δίκη… Τέλος, όσον αφορά το καινούριο άτομο που θέλεις να βάλεις στη ζωή σου, είσαι στ’ αλήθεια έτοιμος/η να του δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό ή απλά …να τον χρησιμοποιήσεις κι εν τέλει να τον πληγώσεις;

ΜΗΝ κατασκοπεύεις τα προφίλ του/της στα social media

Όλοι έχουμε βρεθεί σ’ αυτή τη φάση κι όλοι την έχουμε περάσει, ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμαστε. Όμως, άλλο να μπεις μια φορά στον πειρασμό να κοιτάξεις κι άλλο να σου γίνει εμμονή! Το να τσεκάρεις το Instagram του κάθε μισή ώρα, να τον σημειώνεις ως «στενό φίλο» στο Facebook ώστε να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για όλες τις δημοσιεύσεις του, να παρακολουθείς με ποια άτομα έγινε πρόσφατα φίλος ή σε ποιες δημοσιεύσεις έκανε like ή σχολίασε, είναι αρρωστημένο και μόνο που το διαβάζω τώρα που το γράφω. Όπως και να ‘χει, σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να ξεπεράσεις κάποιον. Αντιθέτως, κολλάς όλο και περισσότερο μαζί του και φτάνεις στο σημείο να ξυπνάς και να κοιμάσαι με την μόνη έγνοια να τσεκάρεις τα προφίλ του.

Συγκεντρώσου στο τι κάνεις στη δική σου ζωή και μόνο. Είναι προφανώς χίλιες φορές καλύτερο από το να ενημερώνεσαι για το καινούριο status του/της πρώην σου!

ΜΗΝ κρατάς επαφές με την παρέα του/της ή την οικογένεια του/της για να τον/την έχεις από κοντά

Εάν έχεις όντως καλές σχέσεις με την παρέα του/της ή την οικογένεια του/της κι η φιλία σου μ’ αυτά τα άτομα είναι αληθινή, τότε ναι, μακροπρόθεσμα θα μπορούσες να συνεχίσεις να έχεις επαφές μαζί τους. Βραχυπρόθεσμα, όμως, μακριά κι αγαπημένοι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις απόσταση απ’ όλη την κατάσταση, καθώς ένας τέτοιος περιορισμός θα σε κάνει περισσότερο δυνατό για να ξεπεράσεις τη σχέση σας. Αντιθέτως, με το να στέλνεις μηνύματα στις φίλες της ή να βγαίνεις για καφέ με τη μαμά του, εκτός από το γεγονός ότι θα ενοχλήσεις αρκετά τον/την πρώην σου και θα έχεις προβλήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπεις στον κόπο να μάθεις πράγματα για την …καινούρια του ζωή! Κι έστω ότι μάθεις, μετά θα ζητάς λεπτομέρειες, αποδεικτικά στοιχεία κι άντε να ξεκολλήσεις!

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να επουλώσει τις πληγές που άφησε ο χωρισμός σας κι ύστερα βλέπεις τι κάνεις με τις παρέες σου αυτές.

ΜΗΝ ακούς ερωτικά τραγούδια

Από κλισέ σε κλισέ πηγαίνω, αλλά πώς να το κάνουμε;! Όσα έχουν προηγηθεί είναι πράγματα που τα κάνουμε, ενώ γνωρίζουμε πως χειροτερεύουν την κατάσταση, αντί να την κάνουν καλύτερη. Αυτό ισχύει και για τα ερωτικά τραγούδια, στο άκουσμα των οποίων φοράς πλερέζες και βγαίνεις στους δρόμους να βρεις το χαμένο ταίρι σου. Με άλλα λόγια, είναι γνωστό πως τα ερωτικά τραγούδια μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο χάλια, καθώς έχουν την «μαγική» (λέμε τώρα) ιδιότητα να επιθυμούμε διακαώς …τον/την πρώην. Όλα τον/την θυμίζουν, απλά κι αγαπημένα…

Εάν προσπαθείς να ξεπεράσεις κάποιον, ακούγοντας ερωτικά τραγούδια, το μόνο που θα καταφέρεις είναι καταλήξεις στο μηδέν. Εκεί που βρισκόσουν και πριν δηλαδή, απλά τώρα θα τον/την θες περισσότερο!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET