ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τα 9 «Ευχαριστώ» που πρέπει να πεις στους κολλητούς σου, πριν τελειώσει η χρονιά!

Λίγες ώρες απέμειναν ακόμα πριν μας αποχαιρετήσει μια και καλή το 2018. Όμως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αυτές τις τελευταίες ώρες συνήθως μας πιάνει μία τάση απολογισμού. Με ποιους ξεκινήσαμε, με ποιους τελειώσαμε, με ποιους απομείναμε, ξέρετε…τα κλασσικά εικονογραφημένα. Παρόλα αυτά το must στο τέλος της κάθε χρονιάς είναι ένα. Γύρνα και πες […]

Νατάσσα Πιοτογιαννάκη

31 Δεκεμβρίου, 2018

Λίγες ώρες απέμειναν ακόμα πριν μας αποχαιρετήσει μια και καλή το 2018. Όμως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αυτές τις τελευταίες ώρες συνήθως μας πιάνει μία τάση απολογισμού. Με ποιους ξεκινήσαμε, με ποιους τελειώσαμε, με ποιους απομείναμε, ξέρετε…τα κλασσικά εικονογραφημένα. Παρόλα αυτά το must στο τέλος της κάθε χρονιάς είναι ένα. Γύρνα και πες τα πιο βαθιά ευχαριστώ σου στο/στην έναν/μία φίλο/η που σε στηρίζει χωρίς κανένα διάλειμμα…του/της αξίζει.

1. Σ’ ευχαριστώ που χάρηκες με τις χαρές μου και τις επιτυχίες μου

Τίποτα από όσα έχω καταφέρει μέσα σ’ όλο αυτόν τον χρόνο, δε θα σήμαιναν τόσα πολλά εάν δεν είχα δίπλα μου εσένα για να τα μοιραστώ ή τουλάχιστον να ξέρω ότι υπάρχει κάποιος δίπλα μου που ό,τι κι αν γίνει θα μου δίνει δύναμη και θα με στηρίζει, γιατί θέλει να είμαι ευτυχισμένος/η. Και οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που χαίρονται με τις χαρές σου, είναι αυτοί που νιώθουν υπερήφανοι για τις επιτυχίες σου.

2. Σ’ ευχαριστώ που μου στάθηκες στις πιο δύσκολες στιγμές μου

Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και εγώ πέρασα δύσκολες κι άσχημες κατάστασεις που με στεναχώρησαν και με πλήγωσαν, τη χρονιά που μας αφήνει. Όμως, σε όλες εκείνες τις δύσκολες στιγμές δεν ήμουν μόνος/η. Πάντα είχα έναν ώμο να κλάψω, μια μεγάλη αγκαλιά να χωρέσει εμένα και τα συναισθήματα μου, έναν άνθρωπο να με ακούσει. Κι αυτός ήσουν εσύ! Χωρίς εσένα δε θα τα είχα καταφέρει. Και πραγματικά, κανένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό γι’ αυτό.

3. Σ’ ευχαριστώ που δε βαρέθηκες στιγμή να ακούς τα ίδια και τα ίδια γι’ αυτόν/ή που έφαγα κόλλημα

Την πάτησα άσχημα, έτσι πάνε αυτά. Δεν έχει σημασία όμως αν είχα την επιθυμητή κατάληξη ή όχι, αλλά ότι είχα πάντα κάποιον/α να ακούει ώρες ατελείωτες πόσο όμορφο είναι το χαμόγελο του/της και πόσες ώρες έχει να μπει στο messenger. Βέβαια, εδώ που τα λέμε είσαι αληθινός ήρωας, αφού απαντούσες σε όλα τα κατεβατά μηνύματα που σου έστελνα, ό,τι ώρα κι αν ήταν, όσα καλύτερα πράγματα κι αν είχες να κάνεις, απλά και μόνο επειδή ήθελες να με βοηθήσεις να βγάλω μια άκρη με το χάος που συνέβαινε στο μυαλό και την καρδιά μου.

4. Σ’ ευχαριστώ που έζησα μαζί σου καινούριες εμπειρίες

Γιατί τις εμπειρίες τις γράφουμε μαζί, διαφορετικά δεν έχουν την ίδια αξία. Είτε ταξιδέψαμε μαζί κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει, είτε απλά κάναμε κάτι διαφορετικό από την καθημερινή ρουτίνα μας, σ’ ευχαριστώ που έκανες μαζί μου αυτό το βήμα παραπέρα κι αποκτήσαμε καινούριες αναμνήσεις που έχουμε να θυμόμαστε τώρα που κάνουμε τον απολογισμό μας (κι όχι μόνο).

5. Σ’ ευχαριστώ που με βοήθησες να φτάσω τους στόχους μου

Ποτέ δεν επέτρεψες να εγκαταλείψω τους στόχους μου, τα όνειρά μου ακόμα και τις πιο τρελές ιδέες μου, όταν όλοι οι υπόλοιποι με κατέκριναν ή με αποθάρρυναν. Γιατί εσύ ξέρεις καλά τι είδος ανθρώπου θέλεις να γίνω. Σου είμαι ευγνώμων που έκανες πραγματικά ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να με δεις να πετυχαίνω και να φτάνω ψηλά!

6. Σ’ ευχαριστώ που με συγχώρεσες για εκείνες τις στιγμές που σε πλήγωσα

Είτε συνέβη κατά λάθος, είτε ήταν μια κακή στιγμή, δεν έχει τόση σημασία, γιατί το τελευταίο που ήθελα ήταν να σε πληγώσω. Χαίρομαι που καταλαβαίνεις ότι σαν άνθρωπος κάνω λάθη και εγώ και δέχτηκες την από καρδίας μου συγγνώμη.

7. Σ’ ευχαριστώ που μου υπενθύμιζες κάθε φορά το ότι αξίζω να αγαπηθώ

Δεν παίρνω πάντα τις καλύτερες αποφάσεις και δεν χαίρομαι συχνά για μένα. Ευχαριστώ που μου υπενθυμίζεις ότι παρά τις ατέλειες και τα λάθη μου δεν θα έπρεπε να κάτσω με κανέναν που να με υποβαθμίζει και να μην έχει αληθινά αισθήματα για μένα. Γιατί το αξίζω…ακόμα και όταν δεν το πιστεύω.

8. Σ’ ευχαριστώ που βλέπεις πάντα τα θετικά μου

Θα είμαι πάντα ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου, αλλά πάντα θα είσαι ο Νο1 υποστηρικτής μου. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσεις να επαινείς τα θετικά μου ακόμα και όταν εγώ κάνω το ακριβώς αντίθετο. Βγάζεις πάντα τον καλύτερο μου εαυτό και δεν θα μπορούσα να φανταστώ ούτε μέρα χωρίς εσένα.

9. Σ’ ευχαριστώ που ήσουν εδώ, αυτόν το χρόνο και κάθε χρόνο

Δεν μπορώ καν να σου εξηγήσω πόσο σημαντική είναι η παρουσία σου στη ζωή μου και το πόσο καλύτερη είναι από τότε που σε γνώρισα. Δεν θέλω και ούτε μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου χωρίς εσένα.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET