ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 ενοχλητικά πράγματα που μοιάζουν τόσο όμορφα μόλις ερωτεύεσαι!

Το να είσαι ο ελεύθερος φίλος της παρέας έχει κάποιες φορές και τα μειονεκτήματα του. Πόσο μάλλον όταν είσαι ελεύθερος για αρκετό καιρό. Βλέπεις τους δεσμευμένους φίλους σου να παραπονιούνται για πράγματα ή να κάνουν πράγματα που αδυνατείς να κατανοήσεις, όσο κι αν έχεις την καλή διάθεση να το κάνεις. Για παράδειγμα, πώς γίνεται να γκρινιάζουν ότι […]

Ειρήνη Λι

21 Σεπτεμβρίου, 2019

Το να είσαι ο ελεύθερος φίλος της παρέας έχει κάποιες φορές και τα μειονεκτήματα του. Πόσο μάλλον όταν είσαι ελεύθερος για αρκετό καιρό.

Βλέπεις τους δεσμευμένους φίλους σου να παραπονιούνται για πράγματα ή να κάνουν πράγματα που αδυνατείς να κατανοήσεις, όσο κι αν έχεις την καλή διάθεση να το κάνεις. Για παράδειγμα, πώς γίνεται να γκρινιάζουν ότι τους λείπει η σχέση τους, επειδή δεν έχουν βρεθεί για 3-4 μέρες, όταν εσύ την τελευταία φορά που αγκάλιασες άντρα/γυναίκα ήταν ο πατέρας σου/η μητέρα σου πέρσι στη γιορτή του/της.

tumblr_mabdoigdCh1qa2258o1_5001

Όλα αυτά όμως μέχρι που …ερωτεύεσαι!

Ξαφνικά αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως όλα αυτά τα μικρά πράγματα που συνήθιζαν να κάνουν τα ζευγάρια γύρω σου και σου προκαλούσαν τάση για εμετό, τώρα σε κάνουν ευτυχισμένο/η. Είναι εκείνη η στιγμή που όσα θεωρούσες ενοχλητικά και πέρα από τη λογική, τώρα σου φαίνονται φυσιολογικά και χαριτωμένα.

(Όσοι είστε ελεύθεροι κι αρχίσετε να ξερνάτε από τα μάτια με όσα διαβάσετε παρακάτω, πλησιάζει η ώρα που θα κάνετε τα ίδια. Μην γελάτε. Σας βλέπω!)

Νιώθεις ότι σου λείπει μετά από μερικές μέρες.

Όταν είσαι ελεύθερος/η, συνηθίζεις σε μία ρουτίνα όπου κάνεις πράγματα μόνο για τον εαυτό σου και ρυθμίζεις το πρόγραμμα σου χωρίς να υπολογίζεις κάποιο άλλο πρόσωπο. Σηκώνεσαι το πρωί, πηγαίνεις στη σχολή ή στη δουλειά σου, πηγαίνεις για ψώνια, στο γυμναστήριο, βγαίνεις με τους φίλους σου ή χαλαρώνεις στο κρεβάτι σου χαζεύοντας την αγαπημένη σου σειρά στον υπολογιστή μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Νιώθεις άνετα με τη ζωή σου και προφανώς είναι κάτι που σου αρέσει και το απολαμβάνεις.

Έτσι, όταν κάποιος δεσμευμένος φίλος σου παραπονιέται πως του λείπει η σχέση του, δεν μπορείς να τον καταλάβεις και πραγματικά σου φαίνεται παράλογος ο λόγος που γκρινιάζει. Με άλλα λόγια, από την στιγμή που είναι συνέχεια ο ένας μέσα στα πόδια του άλλου, δεν μπορεί να εκτιμήσει το «ρεπό» που του δόθηκε και να κάνει πράγματα για τον εαυτό του; Εξάλλου, 3 μέρες έχουν να ειδωθούν, όχι 3 μήνες!

Όταν έρχεται η στιγμή που ερωτεύεσαι όμως, συνειδητοποιείς πως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά τελικά. Όταν εκείνος/η δεν είναι για κάποιες μέρες κοντά σου, νιώθεις πως λείπει ένα κομμάτι του εαυτού σου, ένα κομμάτι που σε συμπληρώνει. Ακόμα και πράγματα που κάνεις για εσένα, σίγουρα τα ευχαριστιέσαι, όχι όμως στο μέγιστο βαθμό. Σου λείπει ο τρόπος που γελάει με τα αστεία σου. Σου λείπει ο τρόπος που σε πειράζει. Σου λείπει η ασφάλεια κι η ηρεμία που νιώθεις όταν είσαι στην αγκαλιά του. Σου λείπει ο τρόπος που σε κοιτάζει.

Είναι ένας άνθρωπος που σε καταλαβαίνει και σε νιώθει με έναν μοναδικό τρόπο, που οι άλλοι δεν μπορούν. Κι από εκεί που την έλεγες στους φίλους σου για το πόσο αχάριστοι είναι που δεν εκτιμούν τις μέρες που μένουν μόνοι, τώρα είσαι εσύ αυτός/ή που παραπονιέται ότι …σου λείπει!

gif1

Τα μηνύματα για «Καλημέρα!»

Όταν είσαι ελεύθερος/η, τα καθημερινά μηνύματα καλημέρας σου φαίνονται τόσο ανούσια κι ενοχλητικά που αναρωτιέσαι κάθε φορά πώς γίνεται κάποιος/α δεσμευμένος/η φίλος/η σου να ανησυχεί που δεν έλαβε το καθιερωμένο πρωινό του/της μήνυμα.

Μπορεί κατά βάθος να έχεις σκεφτεί πως θα ήταν όμορφο να ξυπνάς το πρωί με ένα όμορφο μήνυμα από την κοπέλα σου/το αγόρι σου, όμως στην τελική δεν σου φαίνεται και το σοβαρό ζήτημα που θα κάτσεις να σκάσεις γι’ αυτό.

Όταν όμως βρίσκεσαι σε μία σχέση με έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, το να βρίσκεις από αυτόν κάθε πρωί στο κινητό σου ένα γλυκό μήνυμα που σε καλημερίζει είναι πάντα μία ευχάριστη έκπληξη, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σε κάνει να νιώθεις πως υπάρχει κάποιος εκεί έξω για τον οποίο είσαι η πρώτη σκέψη που κάνει όταν ξυπνάει το πρωί, πράγμα που σου φτιάχνει τη διάθεση μέσα σε δευτερόλεπτα και σου δίνει κίνητρο να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Και κάπως έτσι, τα πρωινά μηνύματα γίνονται το λιγότερο ενοχλητικό και ταυτόχρονα το πιο γλυκό πράγμα στον κόσμο!

Τα emojis με καρδούλες και φιλάκια

Όσο ζεις τη single ζωή σου, όλα τα emojis που περιλαμβάνουν φιλιά και καρδιές είναι κι αυτά που χρησιμοποιείς σπανιότερα, ενώ δεν αποφεύγεις να χαρακτηρίσεις όσους στέλνουν σε μήνυμα μια σειρά από καρδιές στο άλλο τους μισό ως …«σάχλες» και πως αυτά είναι για τα «παιδάκια του γυμνασίου». Απορείς τι είναι αυτό που κερδίζεις στέλνοντας φιλάκια και καρδούλες σχεδόν σε κάθε μήνυμα σου. Δεν πολύ γλυκανάλατο;!

Ναι σίγουρα είναι! Όμως ταυτόχρονα είναι και πολύ χαριτωμένο. Και το συνειδητοποιείς μόνο όταν ερωτεύεσαι. Όταν ξαφνικά το να στείλεις στον/στη σύντροφο σου τα emojis καρδιές σε οποιοδήποτε χρώμα υπάρχουν, σου φαίνεται το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για να του/της δείξεις πως τον/τη θέλεις και πόσο τον/την σκέφτεσαι.

tumblr_n4ou3qZiRc1sztyb3o1_1280

Φωτογραφίες στο facebook

Μία από τις συνήθειες των δεσμευμένων φίλων σου που σε ενοχλούν αρκετά όταν είσαι ελεύθερος/η, είναι οι φωτογραφίες που ανεβάζουν με τη σχέση τους. Δεν είναι ότι ζηλεύεις, όμως σου φαίνεται εντελώς χαζό να βλέπεις συχνά φωτογραφίες που είναι μαζί κι υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως δεν πρόκειται να «μολύνεις» ποτέ το profile σου με τέτοια πράγματα.

Μέχρι που φτάνει η μέρα που ερωτεύεσαι κι είσαι τόσο ενθουσιασμένος/η και χαρούμενος/η με τη σχέση σου που θες να το μοιραστείς με όλο τον κόσμο. Και το κάνεις… Ανεβάζοντας τη φωτογραφία που μόλις βγάλατε μαζί!

Προφανώς κι υπάρχουν ένα σωρό «απαγορευμένα» πράγματα στα social media και δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις ζευγαριών που αγγίζουν την υπερβολή. Αυτό είναι πράγματι ενοχλητικό για όλους και πολλές φορές κατακριτέο.

Συνομιλίες στο τηλέφωνο αργά το βράδυ

Είναι κάποιες φορές που δυσανασχετείς με τους δεσμευμένους σου φίλους όταν μιλούν στο τηλέφωνο με τη σχέση τους με τις ώρες αργά το βράδυ, ενώ θα μπορούσαν πολύ απλά να πουν τα νέα τους το επόμενο πρωί. Μα, ποιος έχει ώρες ύπνου για χάσιμο;

Σου λένε πως δεν μπορείς να καταλάβεις επειδή δεν είσαι ερωτευμένος/η. Από την άλλη, εσύ σκέφτεσαι πως είναι εντελώς παράλογο κι υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως δεν πρόκειται να χάσεις τον ύπνο σου για κανέναν.

Όταν όμως ερωτεύεσαι, καταλαβαίνεις πως οι φίλοι/ες σου τελικά είχαν δίκιο. Μπορείς να μείνεις ξύπνιος/α το βράδυ για όσα ώρα χρειαστεί, μόνο και μόνο για να ακούσεις τη φωνή του/της. Υπάρχει κάτι το ρομαντικό ενώ μιλάς με την κοπέλα/το αγόρι σου στο τηλέφωνο με αυτή την ήρεμη και ψιλο-νυσταλέα φωνή και βρίσκεσαι χωμένος/η στο ζεστό κρεβάτι σου, που πραγματικά δεν μπορείς να το εξηγήσεις.

Κι όσο κι αν το περιγελούσες στην αρχή, τώρα σου φαίνεται «αναγκαίο» να ακούς τη φωνή του/της προτού κοιμηθείς. Σε ηρεμεί, σε χαλαρώνει, σε κάνει να νιώθεις ασφαλής.

talking_on_the_phone_smiling

Η αλήθεια είναι πως τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται ως ένα βαθμό ενοχλητικά. Συνήθως όμως είναι περισσότερο ενοχλητικά όταν δεν είσαι ερωτευμένος/η. Κι είναι σημαντικό να καταλάβεις πως ακόμα κι αν ερωτευτείς και μετά από κάποιο διάστημα, τα βρίσκεις ξανά ενοχλητικά, είναι πολύ πιθανό να έχεις πάψει να θέλεις τον/τη σύντροφο σου.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως αν στο μέλλον βρεθείς ξανά ελεύθερος/η, να θυμάσαι πως αισθανόσουν όταν αυτά τα πράγματα δεν ήταν ενοχλητικά και να είσαι το ίδιο ευτυχισμένος/η για τους φίλους σου που χαίρονται τον δικό τους έρωτα, αντί να τους κατακρίνεις. 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET