ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Για έρωτες είμαστε τώρα; 5 είδη «σχέσεων» που ο καθένας έχει ζήσει στα 20 του!

Στα 20 σου και μόνο η ιδέα μίας σοβαρής σχέσης μπορεί να σου προκαλεί αναγούλα. Κατά πάσα πιθανότητα, έχεις αποφασίσει αυτά τα νεαρά χρόνια της ζωής σου να ζήσεις σαν ελεύθερο πουλί και να μείνεις single, ώστε να βιώσεις όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται, δίχως να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Ο συμβιβασμός δεν είναι κάτι που […]

Στα 20 σου και μόνο η ιδέα μίας σοβαρής σχέσης μπορεί να σου προκαλεί αναγούλα. Κατά πάσα πιθανότητα, έχεις αποφασίσει αυτά τα νεαρά χρόνια της ζωής σου να ζήσεις σαν ελεύθερο πουλί και να μείνεις single, ώστε να βιώσεις όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται, δίχως να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Ο συμβιβασμός δεν είναι κάτι που σου ταιριάζει στην παρούσα φάση και ξέρεις ότι δε σου λείπει η σχέση για να είσαι ευτυχισμένος/η.

Στα 20 περνάς από διάφορα στάδια και φάσεις, κάνοντας εφήμερες κι υποτυπώδεις σχέσεις μέχρι να καταλήξεις τελικά σε εκείνη τη μία που θα αξίζει να εγκαταλείψεις τη single ζωή σου γι’ αυτή. Ως τότε όμως, καταστάσεις σαν τις παρακάτω σίγουρα φέρνουν στο μυαλό σου πολλά:

1. Όταν θα είσαι άντυτη, κάνε μου αναπάντητη…

Μη μου πεις ότι δεν έχεις υπάρξει μάρτυρας μίας τέτοιας – ας την πούμε – σχέσης έστω και μία φορά. Είναι σαν μία συμφωνία ανάμεσα σε δύο άτομα που αποφασίζουν ότι η μοναδική σχέση στην οποία θα εμπλέκονται θα είναι η ερωτική. Σεξ και τίποτε άλλο. Ούτε μηνύματα, ούτε τηλέφωνα, ούτε ζήλιες, ούτε τίποτα. Όποια στιγμή κάποιος από τους δύο νιώθει την ανάγκη να κάνει σεξ, ρίχνει ένα τηλεφώνημα και βρίσκεστε σε ένα ουδέτερο μέρος απλά για να το κάνετε. Τόσο ξεκάθαρα, τόσο απλά. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι να μπουν στη μέση αισθήματα και τα πράγματα να μπλέξουν…

2. Sexting κι Άγιος ο Θεός

Δεν έχετε βρεθεί ποτέ, δε γνωρίζει ο ένας τον άλλον, αλλά παρόλα αυτά κάπως έκατσε η φάση και ανταλλάσσετε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι μία πολύ κοινότυπη κατάσταση και πολύ χαλαρή δίχως δεσμεύσεις και περιορισμούς. Σπαταλάς χρόνο μεν για εκείνον/η, αλλά ανταμείβεσαι γι’ αυτό μέσω της επιβεβαίωσης που σου προσφέρει. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως βγείτε και κανένα ραντεβού, αλλά προς το παρόν απολαμβάνεις το να «μιλάς» μαζί του/της.

3. Το φλερτ με συμφοιτητή/συνάδελφο

Είστε δύο άτομα που η χημεία ανάμεσά σας είναι εμφανής σε όλους. Λατρεύετε να ανταλάσσετε τα νέα σας, να λέτε αστεία μεταξύ σας και να γελάτε, αλλά ως εκεί. Δε σας έχει βγει τίποτα παραπάνω παραδόξως. Για κάποιο λόγο είσαι διστακτικός/ή κι επιφυλακτικός/ή, γιατί φοβάσαι ότι αν κάνεις ένα βήμα παραπάνω θα χαλάσεις τη φιλική ανάμεσά σας σχέση και δε θα υπάρχει γυρισμός. Ακριβώς επειδή ό,τι κι αν γίνει θα εξακολουθείτε να είστε συμφοιτητές ή συνάδελφοι, δε θέλετε να υπάρχουν στιγμές αμηχανίας μεταξύ σας.

4. Ο/η πρώην που δε λέει να ξεκόψετε

Έχετε χωρίσει εδώ και καιρό, αλλά κανείς από τους δύο δε φαίνεται να προχωράει παρακάτω τη ζωή του. Μιλάτε συχνά πυκνά ανταλλάσσοντας τα νέα σας σαν δυο καλά φιλαράκια κι είναι λες και δεν έχει περάσει ούτε μέρα από το χωρισμό σας. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι δεν κάνετε πια σεξ, όλα τα άλλα έχουν μείνει ίδια. Τι φάση; Δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά. Ή βρείτε τα και πάλι, ή κόψτε επαφές μία και καλή, για να κάνει ο καθένας τη ζωή του.

5. Τα κολλητουμπινάκια

Είστε πολύ καλοί φίλοι οι δυο σας. Ξέρει ο ένας τις συνήθειες του άλλου, υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια μεταξύ σας και γενικά έχετε έναν ισχυρό δεσμό που δεν μπορεί να τον διαταράξει τίποτα. Βέβαια, φίλοι, φίλοι, καριοφίλι. Έχετε σκεφτεί αμέτρητες φορές πως θα ήταν να είχατε πραγματική ερωτική σχέση ή να βιώσετε έναν πλατωνικό έρωτα κι εδώ ακριβώς ξεκινούν τα προβλήματα. Το να κάνεις σχέση με τον/την κολλητό/ή σου, ενέχει πολλούς κινδύνους που μπορούν να πλήξουν πρώτα – πρώτα τη φιλία σας. Το κλειδί της υπόθεσης είναι να τη βάλετε πάνω από οποιαδήποτε άλλη σχέση και να την προστατεύσετε.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET