ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συρίγος για εξεταστική: Υγειονομικά καλύτερη η κατάσταση – Δυνατή η εξέταση με εργασίες!

Αν δεν το καταλάβατε ακόμα... η εξ αποστάσεως εξεταστική δεν έχει καμιά πιθανότητα.

Neopolis Team

1 Φεβρουαρίου, 2022

Το γιατί το Υπ. Παιδείας είναι τόσο απόλυτο για τη δια ζώσης διεξαγωγή της εξεταστικής όταν έχουμε δοκιμάσει τον εξ αποστάσεως τρόπο και πήραμε αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα (πέρα από κάποια κενά που επιδέχονται όμως διόρθωσης), είναι μια απορία που όλοι έχουμε.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος λοιπόν έδωσε την απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, κι αυτή έχει να κάνει με την υγειονομική κατάσταση της χώρας, την οποία χαρακτηρίζει καλύτερη, με τους εμβολιασμένους φοιτητές να ξεπερνούν το 85% (91% μαζί με τους φοιτητές που έχουν νοσήσει) και τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να εξασφαλίζουν την υγεία των παρευρισκόμενων. Μέχρι πρότινος βέβαια σημειώναμε καθημερινά νούμερα-ρεκόρ και η απόφαση παρέμενε αμετάκλητη. 

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι οι αποστάσεις που κρατώνται στις αίθουσες ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων είναι από μόνες τους αρκετές για να μην υπάρξει διασπορά. Το οποίο αδιάβλητο, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας, δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν και οι εξ αποστάσεως εξετάσεις, εξού και η επιλογή μιας καθαρά δια ζώσης εξεταστικής.

Ακόμα, έκανε λόγο για την εφαρμογή του edupass, σημειώνοντας πως αν κάποιος φοιτητής νοσήσει και το δηλώσει, δε θα μπει στη σχολή και θα μπορέσει σε συνεννόηση με τη γραμματεία του τμήματός του να εξεταστεί σε άλλη στιγμή.

Την ίδια ώρα βέβαια, ο κ. Συρίγος τονίζει ότι εφόσον κάποιος καθηγητής έχει επιλέξει να εξετάσει τους φοιτητές του μέσω εργασιών ή άλλων μορφών εξέτασης (πχ. κοινές εργασίες, ατομικές εργασίες, παρουσιάσεις), αυτό είναι κάτι που επιτρέπεται από το νόμο και γίνεται, άρα δεν το απαγορεύουν.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, δήλωσε ότι η εξεταστική στα πανεπιστήμια θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας.

Σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το μαζικό εμβολιασμό των φοιτητών και των διδασκόντων και απορρίπτει ακόμα και στοιχειώδη μέτρα, με αποτέλεσμα τα ΑΕΙ να μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, αφού εκατοντάδες ασθενείς με κορωνοϊό – ασυμπτωματικοί και όχι μόνο -, στενές επαφές κρουσμάτων, και υπό διερεύνηση κρούσματα, υποχρεούνται να προσέρχονται για τις εξετάσεις στα αμφιθέατρα μαζί με ευπαθείς ομάδες.

Ακόμα και όσοι φοιτητές αποδείξουν ότι νοσούν, κάνοντας test με δική τους ευθύνη και έξοδα, θα εξαρτώνται από την καλή πρόθεση του κάθε καθηγητή για το αν θα εξεταστούν σε διαφορετική ημερομηνία. Παράλληλα ο Γιάννης Δελής έθιξε και το θέμα της εγκυκλίου του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία η εξ αποστάσεως διδασκαλία πολλών μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου θεωρείται άκυρη, με χιλιάδες φοιτητές να κινδυνεύουν να μην εξεταστούν ή να μην περαστούν οι βαθμολογίες τους στα συγκεκριμένα μαθήματα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γεωπονικό Παν/μιο: Το πρώτο ΑΕΙ που συμμετείχε στο Pride με δικό του περίπτερο στο Σύνταγμα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET