ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Edupass: Άνοιξε η πλατφόρμα για την είσοδο στα πανεπιστήμια – Τι πρέπει να γνωρίζεις!

Ποια η διαδικασία και τι θα χρειαστείς!

Neopolis Team

5 Οκτωβρίου, 2021

Λίγες ώρες μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους σε ορισμένα πανεπιστημία χθες, άνοιξε η πλατφόρμα edupass με την οποία αποφασίστηκε να λυθεί ένα μέρος του προβλήματος της εισόδου, και οι πρώτοι επισκέπτες έχουν μπει.

Συγκεκριμένα, από τις αρχικές πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές, το edupass.gov.gr στοχεύει στον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών προϋποθέσεων, ανάλογα με την ιδιότητά τους, για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές, ανεξαρτήτως βαθμίδας.

Σε αυτήν δηλώνουν μαθητές και φοιτητές τα αποτελέσματα πάσης φύσεως διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό (self test, rapid, PCR), ενώ καταχωρούνται και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον έλεγχο των προϋποθέσεων φυσικής παρακολούθησης των μαθημάτων στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και σε λοιπές εκπαιδευτικές μονάδες.

Για τους ανεμβολίαστους φοιτητές ειδικότερα, τα test που γίνονται αποδεκτά είναι αποκλειστικά τα rapid και PCR. 

Αφού μπει λοιπόν κανείς στην πλατφόρμα, παρουσιάζονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για να προχωρήσει στη δήλωση. Αυτές είναι:

  • οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet και
  • το ΑΜΚΑ 

Στη συνέχεια δίνονται τα βήματα ένα-ένα, ενώ αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και βάσει των προϋποθέσεων που πληροί ο καθένας, θα λαμβάνει ένα μήνυμα που αναφέρει:

  • μη επιτρεπτή παρουσία,
  • (β1) επιτρεπτή παρουσία,
  • (β2) επιτρεπτή παρουσία «στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος» συντρεχουσών των ειδικών προϋποθέσεων που προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο φυσικής παρουσίας, εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 9 του παρόντος άρθρου,
  • άγνωστη κατάσταση – απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Τα πρώτα κωλύματα ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν ήδη, αφού αρκετοί πρωτοετείς, μη διαθέτοντας τη φοιτητική τους ταυτότητα λόγω καθυστέρησης αποστολής της λίστας ονομάτων των επιτυχόντων στις Σχολές από το Υπ. Παιδείας, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Είσοδος στα Πανεπιστήμια

Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακών τεστ στην πλατφόρμα (τα οποία θα επιβεβαιώνονται από το σύστημα που συνδέεται με τις βάσεις του ΕΟΔΥ, ενώ τα δεδομένα θα διαγράφονται μετά από 7 μέρες), παράλληλα όμως, όταν προσέρχονται στα Πανεπιστήμια, οφείλουν:

  • να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19, τον οποίο έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών ή
  • να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
  • να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικό σπίτι: Αυξάνεται η συγκατοίκηση – Η πόλη που κρατάει ακόμη χαμηλά ενοίκια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET