ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συνωστισμό στα λεωφορεία καταγγέλουν οι φοιτητές της Πάτρας, παρενέβη η πρυτανεία!

Καλά όλα τα μέτρα, αλλά με τα μέσα μεταφοράς τι γίνεται;

Neopolis Team

29 Σεπτεμβρίου, 2020

Το θέμα των λεωφορείων και γενικά των μέσων μεταφοράς εν μέσω πανδημίας είναι μια ξεχωριστή ιστορία, που μας έχει πονέσει όλους.

Γιατί καλά όλα τα μέτρα που λαμβάνονται και που αποσκοπούν στον περιορισμό της διασποράς, αλλά άμα δεν κάνεις τίποτα για το πιο κοινό σημείο συγχρωτισμού, που είναι τα ΜΜΜ, τότε αυτομάτως ακυρώνεις κάθε άλλη προσπάθεια.

Μπορεί δηλαδή να έχουν παρθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα σε κλειστούς χώρους, όπως τα πανεπιστήμια στην περίπτωσή μας, αλλά το γεγονός ότι ο φοιτητής για να φτάσει σε αυτά θα πρέπει να αγκαλιαστεί με τους συνεπιβάτες του στο φίσκα λεωφορείο, τα κάνει να μοιάζουν τελείως άχρηστα κι ανούσια.

Γενικότερα, αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών αυτήν την περίοδο. Το δύσκολο κομμάτι δεν είναι οι αποστάσεις, η χρήση αντισηπτικού και μάσκας, αλλά πώς θα φυλαχτείς μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έκανε κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες κατά τη μεταφορά των φοιτητών του και δεν κρύβουμε ότι περιμένουμε κι άλλα ιδρύματα να φροντίσουν για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα όμως, η πρυτανεία ύστερα από σχετικές καταγγελίες φοιτητών, πήρε τον λόγο για το ζήτημα των δρομολογίων του ΚΤΕΛ προς το Παν/μιο Πατρών, με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα να δηλώνει στο pelop.gr:

Δυστυχώς το ΚΤΕΛ δεν εξυπηρετεί με τον τρόπο που επιβάλλουν οι νέοι κανόνες. Έχω παρακαλέσει τον κ. Ρήγα να αναπτύξει περισσότερα δρομολόγια. Πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί αυτό που φοβόμαστε. Τα λεωφορεία θα αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Πρόκειται μάλιστα για θέμα που συζητήθηκε και στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ζητώντας «την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων από το ΚΤΕΛ στις έδρες των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.»

Η απάντηση του ΚΤΕΛ σε όλα αυτά, είναι πως έχει βάλει ήδη διπλά λεωφορεία (φυσαρμόνικες) στη συγκεκριμένη γραμμή για την καταπολέμηση του συνωστισμού, ενώ ο πρόεδρος, Γιάννης Ρήγας, δήλωσε στο thebest.gr ότι «Οχήματα που έχουν δυνατότητα μεταφοράς 150 ατόμων, δε φτάνουν καν τα 75 και πάλι κάνουμε τα δρομολόγια, παρά το μειωμένο οικονομικό αντίκρυσμα. Πρέπει να το κάνουμε, λόγω της πανδημίας» και ζητά αποδείξεις απ’ όποιον ισχυρίζεται ότι παρουσιάζονται φαινόμενα συγχρωτισμού.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς παίζει στην Πάτρα και κατά πόσο όντως γίνεται το έλα να δεις στα λεωφορεία παρά την κατάσταση που ζούμε, αλλά κρίνοντας από τα ΜΜΜ της Αθήνας, τότε όχι, δεν τηρούνται οι κανονισμοί και το φαινόμενο του συγχρωτισμού συναντάται καθημερινά.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γεωπονικό Παν/μιο: Το πρώτο ΑΕΙ που συμμετείχε στο Pride με δικό του περίπτερο στο Σύνταγμα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET