ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σύνοδος των Πρυτάνεων | Δείτε τι αποφάσισαν οι Πρυτάνεις στη χθεσινή έκτακτη σύνοδο.

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο 9 Ιανουαρίου, οι Πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας με την παρουσία της αν. Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου. Μέσα σε «καλό κλίμα συνεργασίας», όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στη Σύνοδο, η κ. Αναγνωστοπούλου ενημέρωσε τους πρυτάνεις ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θα ενσωματωθεί στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και δεσμεύτηκε […]

Neopolis Team

9 Ιανουαρίου, 2016

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο 9 Ιανουαρίου, οι Πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας με την παρουσία της αν. Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου.

Μέσα σε «καλό κλίμα συνεργασίας», όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στη Σύνοδο, η κ. Αναγνωστοπούλου ενημέρωσε τους πρυτάνεις ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θα ενσωματωθεί στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και δεσμεύτηκε να καταθέσει τις απόψεις της για τα θεσμικά διοικητικά θέματα των πανεπιστημίων. Ακόμη, επανέλαβε τη δέσμευσή της για την κάλυψη 500 θέσεων μελών ΔΕΠ.

Σύμφωνα με την κα Αναγνωστοπούλου, θα δοθεί προτεραιότητα και μεγάλη σημασία στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, που αφορούν τα οικονομικά ζητήματα των πανεπιστημίων.

Οι άμεσες αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις θα αφορούν στη μεταφορά κονδυλίων των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) από κωδικό σε κωδικό, στη μεταφορά ποσών από την προηγούμενη χρονιά, σε θέματα ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό) και ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), στην πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών και στη λειτουργία του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Με δωρεάν είσοδο κι εκδηλώσεις το γιορτάζουν αύριο (18/5) τα μουσεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται κι άλλο η τιμή του καφέ, σε περίπτωση που δεν ήσασταν αρκετά σκ@τά σήμερα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Περισσότερες οι θέσεις των εισακτέων – Πώς μοιράζονται ανά τμήμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτόνησε ο 23χρονος Ερμής Καραγιάννης που είχε συμμετάσχει στο GNTM το 2020!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητές σε όλο τον κόσμο ενώνονται υπέρ της Παλαιστίνης με καταλήψεις και διαμαρτυρίες!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τα τμήματα που βάζουν δύσκολα στους υποψήφιους αυξάνοντας την ΕΒΕ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET