ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκινεί ο Αργύρης Κουμτζής, ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ, που πήρε πτυχίο με άριστα στη Φυσική!

Παράδειγμα για όλους τους φοιτητές.

Neopolis Team

15 Νοεμβρίου, 2019

Ο Αργύρης Κουμτζής είναι πλέον πτυχιούχος στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και αποτελεί το πιο λαμπρό παράδειγμα για όλους τους φοιτητές.

Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία τού, ο Αργύρης είναι ο τυφλός φοιτητής που αρχικά απορρίφθηκε από το ΑΠΘ, αλλά τελικά με παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας κατάφερε να εισαχθεί και να βρεθεί στα φοιτητικά έδρανα. Η απάντηση του Ιδρύματος ήταν αρνητική, γιατί υπήρχε η εντύπωση πως ο Αργύρης θα αντιμετώπιζε δυσκολίες στην παρακολούθηση των εργαστηρίων, ενώ τα πανεπιστημιακά συγγράματα ήταν αδύνατο να «μεταφραστούν» για ένα παιδί χωρίς όραση.

Οι άνθρωποι, βέβαια, δεν αντιλαμβάνονται πως το πείσμα δεν έχει μονάδα μέτρησης και όταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ, το καταφέρνει με οποιαδήποτε δυσκολία. Ο Αργύρης τα κατάφερε και στα χέρια του κρατάει το πολύτιμο πτυχίο του.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, αποφοίτησε με βαθμό 9,39 και πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των φοιτητών που ορκίστηκαν την Πέμπτη, γι’αυτό και ο Αργύρης διάβασε τον όρκο.

Ο δρόμος για την καταξίωση στον ερευνητικό χώρο προμηνύεται λαμπρός, καθώς ο Αργύρης ήδη εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Κογκίδου στο Thestival.gr.

Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο στον Αργύρη για τη δύναμη και την υπομονή του!

 

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET