ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τέρμα στις δίαιτες! | 9 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να χάσεις βάρος!

Μπορεί η γυμναστική να είναι απαραίτητη για να χάσει κανείς βάρος… πολλές φορές αν δεν αλλάξεις κάποιες διατροφικές συνήθειες δεν μπορείς να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να μπορέσεις να χάσεις βάρος δεν χρειάζεται απλά μία καλή και ισορροπημένη διατροφή, αλλά αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Παρακάτω μπορείς να δεις πράγματα που μπορείς να αλλάξεις από […]

Neopolis Team

22 Οκτωβρίου, 2015

Μπορεί η γυμναστική να είναι απαραίτητη για να χάσει κανείς βάρος… πολλές φορές αν δεν αλλάξεις κάποιες διατροφικές συνήθειες δεν μπορείς να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για να μπορέσεις να χάσεις βάρος δεν χρειάζεται απλά μία καλή και ισορροπημένη διατροφή, αλλά αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Παρακάτω μπορείς να δεις πράγματα που μπορείς να αλλάξεις από αύριο κιολας για να δεις διαφορές στη ζυγαριά!

 

Η έλλειψη ύπνου

 

someil_0

 

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την αίσθηση κορεσμού και πείνας. Είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία να κοιμάται κάποιος 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το σώμα έχει τάση να απορρυθμίζει το θερμιδικό ρολόι. Γι’αυτό πολλοί άνθρωποι τρώνε τη νύχτα, ειδικά γλυκίσματα ή γεμίζουν το στομάχι υπερβολικά πριν κοιμηθούν.

 

Το φαγητό με φίλους

 

Group Of Happy Young Friends Toasting Wine Glass Outdoor While Having Lunch

Δεν υπάρχει κάτι πιο ευχάριστο από το να τρως με φίλους ή αγαπημένους συγγενείς. Τότε είναι όμως που η κατανάλωση θερμίδων και ποσότητας αυξάνει ανησυχητικά. Η θερμιδική πρόσληψη μπορεί να αυξηθεί κατά 40-70% όταν τρώμε με φίλους, ειδικά όταν καθόμαστε πολλές ώρες στο τραπέζι και ερχόμαστε σε επαφή με το φαγητό. Μαγειρευτά συν αλκοόλ, έστι έρχονται τα κιλά. Για να κρατήσει κάποιος τη γραμμή του και να μην καταστρέψει όλες τις προσπάθειες, πρέπει να προσέχει πολύ τι τρώει σε αυτά τα γεύματα.

 

Τα έντονα χρώματα

 

assiete

 

Εχει παρατηρηθεί σε μελέτες ότι όταν τα πιάτα έχουν έντονα χρώματα ο καταναλωτής έχει την τάση να υποτιμά την ποσότητα που τρώει. Το λευκό πιάτο, λοιπόν, είναι το καλύτερο. Οσο περισσότερα χρώματα, επίσης, υπάρχουν στα φαγητά τόσο περισσότερο ελκύουν το μάτι και θέλουμε να τα δοκιμάσουμε.

 

Το ποτό

 

Η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια ενός φαγητού ενισχύει την αίσθηση της απόλαυσης και της πληρότητας. Πίνοντας, αυξάνουμε κατά 11% την λήψη τροφής στη διάρκεια ενός γεύματος. Το ποτό αυξάνει επίσης την ανάγκη -σε πολλούς ανθρώπους- να καταναλώσουν λιπαρές ουσίες και τρόφιμα.

 

Τα φιστίκια μπροστά στα μάτια μας

 

assiete

 

Δεν αποτελεί έκπληξη. Οταν υπάρχουν ορεκτικά και νοστιμιές γύρω μας ή κάτω από τα μάτια μας, σίγουρα θα βάλουμε το χέρι για να πάρουμε λίγα. Κρύψτε τις νοστιμιές και τα φυστίκια σε μέρος που δεν βλέπετε συνέχεια, προσφέρετε στους καλεσμένους σας μόνο.

 

Ελλειψη ασβεστίου

 

Οι μελέτες έδειξαν ότι η έλλειψη ασβεστίου προκαλεί παχυσαρκία. Ωστόσο, τα γαλακτοκομικά δεν είναι πάντα ο καλύτερος φίλος του εντερικού μας συστήματος. Προτιμότερο να παίρνει κανείς ασβέστιο απο το μπρόκολο, το τόφου ή τα φύκια (δύσκολο να τα βρει κάποιος) που είναι ευκολότερα στην πέψη.

 

Η νοητική προσπάθεια

 

Η αυτοσυγκέντρωση, ειδικά στην εργασία, έχει ως συνέπεια λήψη περισσότερων θερμίδων και μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό. Θέλει πολύ προσοχή το μέγεθος των μερίδων.

 

Φαγητό αργά το βράδυ

 

soir

 

Οσο πιο νωρίς τρώει κανείς το μεσημέρι, τόσο περισσότερο πεινάει και τόσο περισσότερο θέλει να τρώει. Η ώρα του φαγητού είναι κομβική για τα κιλά που παίρνουμε. Ερευνες έχουν αποδείξει ότι τα παχύσαρκα άτομα τρώνε πολύ αργά το βράδυ, ενώ ένα μικρό πρωινό, ένα μικρό γεύμα και κάτι λίγο νωρίς το βράδυ εξισορροπεί καλύτερα την πείνα και τις θερμίδες.

 

Η άγνοια για τις ποσότητες που καταναλώνουμε

 

Θα τρώγαμε λιγότερο αν ξέραμε τι φάγαμε ήδη. Απλώστε όλα τα πιάτα μπροστά σας, παρατηρήστε τις ποσότητες και τότε αποφασίστε πόσο πρέπει να φάτε.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

HAPPY BODY

10+1 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις διατροφή χωρίς να τα βρεις σκούρα!

ΟΜΟΡΦΙΑ

CeraVe: Νέο Hydrating Hyaluronic Acid Serum με πανίσχυρα συστατικά για λείο & απαλό δέρμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET