ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 συνήθειες που διατηρούν τη σχέση σου ευτυχισμένη!

Γενικά πιστεύουμε πως μια ευτυχισμένη σχέση θα έρθει τελείως φυσικά και θα διατηρείται ευτυχισμένη το ίδιο φυσικά όταν βρούμε το σωστό άτομο. Στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει. Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πρέπει να ενισχύουν τη σχέση τους με ενέσεις αγάπης και φροντίδας, χωρίς αυτό να φαίνεται τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Δεν υπάρχει […]

Ειρήνη Λι

4 Απριλίου, 2016

Γενικά πιστεύουμε πως μια ευτυχισμένη σχέση θα έρθει τελείως φυσικά και θα διατηρείται ευτυχισμένη το ίδιο φυσικά όταν βρούμε το σωστό άτομο. Στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει. Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πρέπει να ενισχύουν τη σχέση τους με ενέσεις αγάπης και φροντίδας, χωρίς αυτό να φαίνεται τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση, αλλά υπάρχουν – εύκολα – πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τη διατηρήσεις έτσι.

Υιοθετώντας τις παρακάτω συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών, όπως δήλωσε το περιοδικό Psychology Today, στην καθημερινή σας ρουτίνα – εάν δεν τις έχετε ήδη – θα βελτιώσουν σίγουρα τη σχέση σας:

Πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα.

Όσο καιρό κι αν είναι μαζί ένα ζευγάρι, το κρεβάτι θα είναι πάντα το αγαπημένο του μέρος. Είτε για να κάνουν σεξ, είτε για να συζητήσουν, είτε για να κοιμηθούν. Το τελευταίο μάλιστα ενισχύει τη συντροφικότητα και τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού. Ακόμα κι αν ο ένας σύντροφος ξυπνάει νωρίτερα για να κάνει δουλειές ενώ ο άλλος κοιμάται, τα ευτυχισμένα ζευγάρια πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα. Έχει παρατηρηθεί πως όταν ο ένας σύντροφος πηγαίνει για ύπνο μόνος του, αισθάνεται την απουσία του/της αγαπημένου του/της από το κρεβάτι. Υπάρχει κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα όταν μπαίνετε κι οι δύο ταυτόχρονα κάτω από τα σκεπάσματα, συζητάτε για το τι συνέβη τη μέρα που πέρασε ή τα σχέδια που έχετε να κάνετε αύριο. Και μην ξεχνάμε και τη σωματική επαφή που διατηρεί έντονη τη διέγερση των συντρόφων. Εκτός κι αν νιώθετε εξουθενωμένοι, με αποτέλεσμα να μην είστε ιδιαίτερα σεξουαλικά ενθουσιασμένοι. Όμως γι’ αυτό υπάρχουν και τα οφέλη του πρωινού σεξ (εδώ)!

Αναπτύσσουν τα κοινά τους ενδιαφέροντα.

Όταν το πάθος σας καταλάγιασει, το πιο πιθανό είναι να συνειδητοποιήσετε πως τα κοινά σας ενδιαφέροντα δεν είναι τόσα πολλά όσα πιστεύατε στην αρχή. Όμως μην υποτιμάτε τη σημασία των δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε μαζί και να τις απολαύσετε και οι δύο το ίδιο. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια προσπαθούν να αναπτύξουν τα κοινά τους ενδιαφέροντα, ώστε να απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο μαζί. Παράλληλα, ο καθένας πρέπει να έχει και τα δικά του ενδιαφέροντα και χόμπυ, για να διατηρείται ο προσωπικός χώρος και χρόνος κι επιπλέον, να μη δείχνει ο ένας υπερβολικά εξαρτημένος από τον άλλον.

Περπατούν χέρι – χέρι ή δίπλα – δίπλα.

Σε αντίθεση με τα ζευγάρια, όπου είτε ο ένας σύντροφος περπατάει πίσω από τον άλλο είτε περπατάνε χέρι χέρι αλλά χωρίς ρυθμό, τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να βρίσκονται οι δύο σύντροφοι, ο ένας πλάι στον άλλον και προτιμούν να περπατούν με τον ίδιο ρυθμό χέρι χέρι ή δίπλα δίπλα. Συνήθως, αυτό το «χεράκι χεράκι» είναι κάτι που οι περισσότεροι το κατακρίνουν. Κι εγώ το έκανα κάποτε. Όταν όμως βρίσκεσαι σε μια σχέση όπου είσαι ερωτευμένος με τον/τη σύντροφο σου, το χέρι σου κίνειται τελείως αυθόρμητα για να πιάσει το δικό του/της ή να το περάσεις γύρω από τη μέση του/της. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο και χαλαρωτικό να περπατάς με αρμονία πλάι στο/στη σύντροφο σου.

Εμπιστεύονται και συγχωρούν.

Εάν κι όποτε έχουν μια διαφωνία ή έναν καβγά, ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα αμέσως, προτιμούν να συγχωρούν ο ένας τον άλλον, αντί να φέρονται εγωιστικά και να προσάπτουν κατηγορίες μεταξύ τους. Είναι πολύ έυκολο να τσακώνεσαι για χαζά πράγματα και να κρατάς μούτρα, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος για να είσαι χαρούμενος σε μια σχέση. Ίσως να αισθάνεσαι πως πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου, αλλά αν δεν του/της δώσεις ακόμα μια ευκαιρία, τότε η σχέση σας δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν. Εσύ θα αισθάνεσαι πως υπάρχει μια ρίξη ανάμεσα σας επειδή δεν τον/την εμπιστεύεσαι απόλυτα κι πως όποτε γυρίσεις την πλάτη σου, θα σε πληγώσει ξανά. Από την άλλη, ο/η σύντροφος σου δεν θα νιώσει την αγάπη σου, επειδή δεν θα έχει λάβει την ολική συγχώρεση σου.

Επικεντρώνονται σε πράγματα που κάνει σωστά ο/η σύντροφος.

Εάν ψάχνεις για πράγματα που ο/η σύντροφος σου κάνει λάθος, σίγουρα πάντα θα βρεις κάτι. Ωστόσο, εάν ψάχνεις για πράγματα που ο/η σύντροφος σου κάνει σωστά, τότε κι εκεί θα βρεις αρκετά. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία θες να δεις τη σχέση σου. Δεν είναι απαραίτητο να κατακρίνεις το/τη σύντροφο σου για οποιοδήποτε λάθος κάνει. Προφανώς, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να του δείξεις πως έκανε κάτι που σε πλήγωσε ή να τον/την διορθώσεις εάν δεν κάνει κάτι σωστά. Αντί λοιπόν να αρχίσεις να φωνάζεις επειδή έσπασε ένα πιάτο καταλάθος, είναι προτιμότερο να τον/την ευχαριστήσεις που προσφέρθηκε να πλύνει τα πιάτα. Μπορείς να κατηγορήσεις το σαπούνι που κάνει τα πράγματα να γλιστράνε!

Ο/η σύντροφος σου θα εκτιμήσει το γεγονός ότι βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων στη σχέση σας, ενώ με το να είσαι περισσότερο θετικός και να κάνεις φιλοφρονήσεις θα νιώσεις κι εσύ ο ίδιος καλύτερα από το να είσαι αρνητικός όλη την ώρα.
[scis id=”59″]

Αγκαλιάζονται αμέσως μόλις βλέπονται.

Το σώμα έχει τη δική του μνήμη για τη σωματική επαφή: «καλή επαφή» (αγάπη), «κακή επαφή» (κατάχρηση) και «καμία επαφή» (παραμέληση). Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται αμέσως μόλις συναντιούνται διατηρούν αυτή την «καλή επαφή». Το συγκεκριμένο είναι κάτι εύκολο. Ποιός δεν θέλει να λιώσει σε μια άνετη και ζεστή αγκαλιά μετά από μια δύσκολη μέρα; Ακόμα κι αν είχες μια καλή μέρα, μπορείς να μοιραστείς τον ενθουσιασμό σου με μια αγκαλιά. Ναι, οι αγκαλιές είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Όσο τις συνηθίζεις, τόσο περισσότερο θα νιώθεις χαρούμενος και θα θες να αγκαλιάσεις το/τη σύντροφο σου σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται.

Λένε «Καλημέρα» και «Σ’αγαπάω» κάθε πρωί.

Ακόμα κάτι εύκολο κι εξίσου υπέροχο. Είναι ένας όμορφος τρόπος για να αποκτά ο καθένας από τους δύο υπομονή κι ανοχή για τη δύσκολη μέρα και τη ρουτίνα που θα ακολουθήσει. Το να μοιράζεσαι όμορφα λόγια με το/τη σύντροφο σου δεν είναι ποτέ χάσιμο χρόνου. Επίσης, με το να εκφράζεις την αγάπη σου όταν είστε μακριά ο ένας από τον άλλο είτε μ’ ένα γραπτό μήνυμα είτε στο τηλέφωνο δίνεις δύναμη και γεμίζεις αισιοδοξία το/τη σύντροφο σου, κανόντας τον/την να ανυπομονεί να σε δει.

Λένε «Καληνύχτα» κάθε βράδυ, ανεξάρτητα από την ψυχική τους κατάσταση.

Ακόμα κι αν είστε τσακωμένοι, ανεξάρτητα από το πόσο θυμωμένος μπορεί να είσαι, με το να λες «Καληνύχτα» στο/στη σύντροφο σου, υποδηλώνει πως ακόμα θέλεις να βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση, γιατί ενδιαφέρεσαι γι’ αυτόν/ή. Δείχνει πως αυτό που έχετε είναι πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο δυνατό από οποιοδήποτε άσχημο περιστατικό προκύψει ανάμεσα σας.

Μιλούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και δεν εννοώ ότι έχουν κάνει το τηλέφωνο προέκταση του χεριού τους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείς να καλέσεις το/τη σύντροφο σου μετά τη σχολή ή τη δουλειά για να δεις τι κάνει και πως πάει η μέρα του. Ένα τέτοιο τηλεφώνημα ή ένα απλό μήνυμα μπορεί αλήθεια να κάνει τη μέρα του/της καλύτερη και να του/της δείξεις πως ενδιαφέρεσαι. Επιπλέον, μαθαίνεις άμεσα κάποιο καλό ή κακό νεό, επομένως όταν βρεθείτε απλά περιμένεις να ακούσεις περισσότερες λεπτομέρειες. Αν για παράδειγμα ο/η σύντροφος σου πέρασε μια άσχημη μέρα, σίγουρα είναι λογικό να δείχνει άκεφος/η όταν βρεθείτε. Όμως, εσύ θα το ξέρεις ήδη και θα είσαι προετοιμασμένος/η για να τον/την κάνεις να νιώσει ανακούφιση.

Είναι ευγνώμονες γι’ αυτό που έχουν.

Είναι σημαντικό να δείχνεις ευγνώμων που έχεις κάποιον/α που αγαπάς και σε αγαπά το ίδιο, που σε υποστηρίζει στις δύσκολες στιγμές και σε εμψυχώνει στις καλές στιγμές. Κάθε φορά που κοιτάς το/τη σύντροφο σου, προσπάθησε να χαμογελάς. Με αυτό τον τρόπο του δείχνεις πόσο ευτυχισμένος είσαι που τον/την έχεις δίπλα σου.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET