ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη | Εμμανουήλ Καραλής: Στα 17 και πετάει ψηλά!

Καλοκαίρι 2016. Rio 2016. Και φυσικά, αναφερόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξήχθησαν φέτος στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Με αφορμή αυτό το περίφημο αθλητικό γεγονός και αφού συγχαρούμε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, ας αναφερθούμε και στον αθλητισμό γενικότερα. Όλο και περισσότεροι, αρχίζουν να ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό. Είτε για την επίτευξη του «ιδανικού» σώματος, είτε για λόγους […]

Default avatar

Guest Author

22 Αυγούστου, 2016

Καλοκαίρι 2016. Rio 2016. Και φυσικά, αναφερόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξήχθησαν φέτος στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Με αφορμή αυτό το περίφημο αθλητικό γεγονός και αφού συγχαρούμε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, ας αναφερθούμε και στον αθλητισμό γενικότερα.

Όλο και περισσότεροι, αρχίζουν να ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό. Είτε για την επίτευξη του «ιδανικού» σώματος, είτε για λόγους υγείας, είτε απλά κατά σύμπτωση (ακόμη και για την προετοιμασία για τις αθλητικές δοκιμασίες εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές).

Όποια κι αν είναι η αιτία της στροφής σε αυτή την αθλητική κατηγορία, αποτελεί σίγουρα θετική. Οι νέοι σαφώς «ξεφεύγουν» από το πλέον συνηθισμένο και – αρνητικά – πολυσυζητημένο άθλημα, το ποδόσφαιρο. Και φυσικά, απολαμβάνουν όσα οφέλη ο αθλητισμός προσφέρει. Και είναι πολλά και γνωστά. Από την υγεία και τη φυσική κατάσταση μέχρι το αίσθημα αυτοπεποίθησης, το δυναμισμό και γενικότερα την ψυχοπνευματική υγεία.

Η Ελλάδα μπορεί και τώρα να χαρακτηριστεί γενέτειρα. Γέννησε και προέβαλε τον αθλητισμό (Ολυμπιακοί αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία) και συνεχίζει στο πέρασμα των αιώνων να «εκκολάπτει» πρωταθλητές. Και μιλώντας για πρωταθλητές, πέρα από τους ήδη πασίγνωστους  -για τους οποίους δηλώνουμε περήφανοι – οφείλουμε να φέρουμε στην επιφάνεια και τη νέα γενιά.

Ένας από τους εκπροσώπους της, είναι και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 17χρονος άλτης, αθλητής του άλματος επί κοντώ που κατάφερε να πετάξει ψηλά φτάνοντας στα 5.55 μ., δίνει μέσα από το Neopolis.gr το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας στους νέους και προτρέπει για διαρκή προσπάθεια και αγώνα!

Emmanuel Karalis achieving the World Youth Best in Pole Vault during Greek Indoor Track Championship in Athens, Greece on February, 2016.

Ας δούμε τη συνέντευξη του κι ας του ευχηθούμε από καρδιάς καλές… πτήσεις!

1. Τι σημαίνει για εσένα ο Αθλητισμός;

Ζωή, οξυγόνο, στόχος ζωής.

2. Πότε είχες την πρώτη προσωπική επαφή με τον αθλητισμό και με το άλμα επί κοντώ;

Όλα άρχισαν όταν στα 3 μου, ο πατέρας μου με πήγε για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό στάδιο για να βλέπω αυτόν και όλους τους μεγάλους αθλητές να κάνουν προπόνηση! Ξεκίνησα από τα 3 μου κολύμβηση, έπειτα έκανα καράτε, μπάσκετ, ποδόσφαιρο μέχρι τα 12 μου, όπου στράφηκα στο άλμα επί κοντώ.

3. Προέρχεσαι από αθλητική οικογένεια. Σαφώς ξεκίνησες να λαμβάνεις αθλητικά ερεθίσματα από μικρός. Ήταν αυτό το βασικό κίνητρο για να ξεκινήσεις;

Προέρχομαι από μια αθλητική οικογένεια! Σαφώς το ότι ήταν και μεγάλοι αθλητές στην Ελλάδα, έπαιξε μεγάλο ρόλο ώστε να αγαπήσω το άθλημα του στίβου.

4. Γιατί επέλεξες άλμα επί κοντώ; Λίγα λόγια για τη φύση του αθλήματος.

Ο πατέρας μου ήθελε να με στείλει στο δέκαθλο, όποτε και με άρχισε στο άλμα επί κοντώ, όπου είναι το πιο δύσκολο άθλημα του δεκάθλου! Αγάπησα με την πρώτη στιγμή το άθλημα και έμεινα εκεί! Ένας επικοντιστής πρέπει να είναι λίγο πολύ σαν δεκαθλητής, πρέπει να έχει δύναμη, ταχύτητα, ελαστικότητα, τεχνική, καλή φυσική κατάσταση, αλτικότητα.

Emmanuel Karalis achieving the World Youth Best in Pole Vault during Greek Indoor Track Championship in Athens, Greece on February, 2016.

5. Σ’ ένα από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα κι αν και σχετικά νέος, πέτυχες την αξιέπαινη επίδοση των 5.55 μέτρων. Το «μυστικό» που σε έστειλε ψηλά;

Δεν υπάρχει μυστικό, μόνο 3 λέξεις: υπομονή, πάθος και δουλειά.

6. Πολλοί λένε πως ο αθλητισμός πάσχει στις μέρες μας. Έχεις παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο; Πού έγκειται το πρόβλημα κατά τη γνώμη σου; Στην Ελλάδα ποιες δυσκολίες θεωρείς ότι τον χαρακτηρίζουν;

Όντως ο στίβος δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, προσπάθειες όμως γίνονται για να καθιερωθεί και να έχει την αναγνωρισιμότητα που αξίζει.

7. Αντιμετώπισες κι εσύ δυσκολίες φαντάζομαι. Τι είναι αυτό που σε βοήθησε να τις ξεπεράσεις και να συνεχίσεις;

Δεν υπάρχει ποτέ δύσκολος δρόμος για έναν αθλητή, αλλά η φύση ενός αθλητή που κάνει ατομικό αγώνισμα είναι να ξεπερνά τις δυσκολίες και να στοχεύει πάντα μπροστά .

8. Πόσες ώρες αφιερώνεις στις προπονήσεις σου;

Συνολικά είναι 5 ώρες! Μέσα σε αυτές τις ώρες, είναι η κυρία προπόνηση και η αποκατάσταση.

9. Και τον ελεύθερο χρόνο σου; Πως τον αξιοποιείς ;

(Κυνηγάω Πόκεμον χαχαχ) βγαίνω με τους φίλους μου, γιατί στην ηλικία μου χρειάζομαι και κάποιες ώρες διασκέδασης.

Emmanuel Karalis achieving the World Youth Best in Pole Vault during Greek Indoor Track Championship in Athens, Greece on February, 2016.

10. Πρωταθλητισμός στα 17. Θεωρείς ότι στερείσαι αυτά που οι συνομήλικοί σου έχουν χρόνο να κάνουν; Ότι τα «θυσιάζεις»;

Δεν στερούμαι τίποτα γιατί κάνω αυτό που αγαπάω και με γεμίζει ως άνθρωπο! Περνάω υπέροχα.

11. Και με τις υποχρεώσεις εκτός σταδίου; Το σχολείο πρώτα πρώτα.

Το σχολείο είναι το διαβατήριο-κλειδί για να ανοίξουν πολλές πόρτες.

12. Μετέπειτα σπουδές. Τι έχεις στο μυαλό σου;

Σκέφτομαι να κάνω κάτι όπου θα είναι κοντά στον αθλητισμό, δεν έχω αποφασίσει συγκεκριμένα ακόμα.

13. Πως θα χαρακτήριζες τη σχέση με τον προπονητή σου;

Δεύτερος πατέρας.

Emmanuel Karalis achieving the World Youth Best in Pole Vault during Greek Indoor Track Championship in Athens, Greece on February, 2016.

14. Η διαδικασία στην οποία βρίσκεσαι έχει επηρεάσει τις σχέσεις με τους φίλους ή γενικά τους συνομηλίκους σου; Έχεις από αυτούς την στήριξη που χρειάζεσαι;

Οι σχέσεις με τους φίλους μου πάντα ήταν καλές, έχω πολύ συγκεκριμένους φίλους που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν.

15. Τα «φώτα» έχουν πέσει πάνω σου κατά κάποιο τρόπο. Επιτυχία, συνεντεύξεις, προβολή, δημοσιότητα. Σε έχει αλλάξει αυτό;

Τα φώτα για εμένα έχουν ήδη σβήσει από την επόμενη μέρα, δεν επηρεάζομαι γιατί έχω βάλει έναν στόχο: να φτάσω ψηλά.

16. Τα μελλοντικά σου «αθλητικά» σχέδια.

Οι στόχοι και τα σχέδια βγαίνουν από κοινού με τον προπονητή μου.

17. Ένα μήνυμα για το τέλος προς όσους νέους (και μη) μας διαβάζουν;

Να κάνουν αυτό που αγαπούν με πάθος χωρίς να τα παρατάνε και να βάζουν στόχους, γιατί η ζωή είναι μια όμορφη περιπέτεια!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET