fbpx

10 συμβουλές για να διασκεδάζεις μέσα στην εβδομάδα και να παραμένεις ταυτόχρονα παραγωγικός/ή!


Τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο (δυστυχώς) ξεκίνησαν για τα καλά. Πολλοί πρωτοετείς κι όχι μόνο, προσπαθούν να βρουν τους ρυθμούς τους και τρόπους να συνδυάσουν τα μαθήματά τους με την πολυσυζητημένη κοινωνική, φοιτητική ζωή. Έχω υπάρξει σ’ αυτήν τη θέση στο παρελθόν και ξέρω ότι πραγματικά χρειάζεται υπομονή και συνεχής προσπάθεια για να καταφέρεις κάτι τέτοιο.

Η μετέπειτα καριέρα σου σίγουρα θα καθοριστεί από τους βαθμούς και την εν γένει παρουσία σου στο Πανεπιστήμιο, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι που παίζουν σημαντικό ρόλο. Οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες της φοιτητικής ζωής, οι φιλίες που χτίζεις κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων και γενικότερα οι εικόνες και παραστάσεις που αποκτάς, είναι αποδεδειγμένο οτι θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.

Μην ανησυχείς όμως. Πάντα υπάρχει τρόπος να κρατήσεις τις ισορροπίες. Δες παρακάτω 10 συμβουλές για το πώς να διασκεδάζεις και να παρτάρεις μέσα στην εβδομάδα αλλά και πάλι να παραμένεις παραγωγικός/η στις υποχρεώσεις σου:

1. Ανακάλυψε πόσο ύπνο χρειάζεσαι πραγματικά.

Για να είσαι παραγωγικός/ή χρειάζεται τουλάχιστον να κοιμάσαι κάποιες ώρες. Για να κλαμπάρεις όμως ταυτόχρονα, αυτό προϋποθέτει περισσότερες ώρες ύπνου. Οι ανάγκες για ξεκούραση είναι διαφορετικές για τον καθένα, όμως εάν ανακαλύψεις πόσες ώρες έχεις ανάγκη για να κοιμάσαι ώστε να λειτουργείς κατάλληλα, τότε θα συνδυάσεις διασκέδαση και παραγωγικότητα μαζί.

2. Επιβράβευσε τον εαυτό σου.

Μία καλή πρόταση είναι να μαζευτείς με όλους τους φίλους σου και να κανονίσετε να βγαίνετε κάθε φορά που ο καθένας από εσάς έχει ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να ξέρεις ότι δεν έχεις εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου.

3. Να είσαι υπεύθυνος/η στο πόσο πίνεις.

Ναι ναι, είναι Πέμπτη βράδυ και θες να περάσεις καλά! Έλα μου όμως που το επόμενο πρωί έχεις μάθημα. Να σκεφτείς πολύ προσκεκτικά πόσο μπορείς και αντέχεις να πιεις, αλλά και τί πίνεις φυσικά. Μερικά ποτά έχουν λιγότερες επιπτώσεις στο σώμα σου που σε καθιστούν να είσαι σε εγρήγορση και να μην πάθεις hangover την επόμενη μέρα.

4. Βγάλε εις πέρας τις «μακροπρόθεσμες» εργασίες σου.

Αν ξέρεις ότι πρέπει να παραδώσεις μία εργασία την επόμενη εβδομάδα, μην περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή να την κάνεις με αποτέλεσμα να μην βγεις και την βόλτα σου. Συνδύασε και τα δύο! Κάνε από λίγη δουλειά κάθε μέρα ώστε να την τελειώσεις έγκαιρα και να μην χάσεις τις διασκεδαστικές εξόδους με τους φίλους σου.

5. Επίλεξε προσεκτικά τους φίλους με τους οποίους βγαίνεις.

Γιατί μερικοί από αυτούς όσο συμπαθητικοί και αν είναι, αποτελούν την χειρότερη επιρροή πάνω σου. Αν η παρέα σου συνηθίζει να ξενυχτάει καθημερινά μέχρι τις 5 το πρωί, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

6. Μάθε το ωρολόγιο πρόγραμμά σου σαν τα δάχτυλα των χεριών σου.

Δεν υπάρχουν ποτέ απροσδόκητες εκπλήξεις στις εξετάσεις και στις απαλλακτικές προόδους. Όλα υπάρχουν στο πρόγραμμα! Το να το γνωρίζεις λοιπόν καλά μπορεί να σε σώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις!

7. Μάθε να κοιμάσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι καλύτερο από το να πάρεις έναν υπνάκο μίας ή δύο ωρών μέσα στο μεσημέρι ή το απόγευμα; Όχι μόνο θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να αναταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, αλλά θα σου προσφέρει παραπάνω ώρες διασκέδασης αν σχεδιάζεις να ξενυχτήσεις το βράδυ.

8. Θέσε εξ’ αρχής τους στόχους σου.

Ναι, είναι απαραίτητο να πηγαίνεις στις διαλέξεις και να παίρνεις καλούς βαθμούς. Προσδιόρισε τι τύπος φοιτητή θέλεις να είσαι. Είναι πολύ εύκολο να παραστρατήσεις και να απομακρυνθείς από τους στόχους και τις επιδιώξεις σου. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να προσηλωθείς σε αυτούς με αποφασιστικότητα.

9. Οπτικοποίησε τους στόχους σου.

Κράτα σημειώσεις για παράδειγμα σε ένα σημειωματάριο και γράφε καθημερινά τι έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι υπενθυμίσεις για την εκπόνηση των στόχων σου. Άσε που αν τους οπτικοποιείς, θα μπορέσεις να οργανωθείς ευκολότερα.

10. Διασκέδασε με την ψυχή σου!

Θα χρειαστείς χρόνο για να αποκτήσεις αυτή την ισορροπία, αλλά κάνε την διαδικασία όσο πιο διασκεδαστική μπορείς!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET