ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 σημαντικοί στόχοι που κάθε 20χρονη πρέπει να πετύχει το 2017 για να είναι ευτυχισμένη!

Το 2016 ήταν μια σκατά χρονιά για όλους. Πήγε χάλια από πολιτική κι οικονομική άποψη, χάσαμε κάθε έναν αγαπημένο μας καλλιτέχνη και η κακοτυχία συνεχίστηκε και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μένει παρά να αναζητάς λοιπόν, τους λόγους που όλα πήγαν στραβά την χρονιά που πέρασε. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω κουραστεί από όλη […]

Θεώνη Σταματοπούλου

6 Ιανουαρίου, 2017

Το 2016 ήταν μια σκατά χρονιά για όλους. Πήγε χάλια από πολιτική κι οικονομική άποψη, χάσαμε κάθε έναν αγαπημένο μας καλλιτέχνη και η κακοτυχία συνεχίστηκε και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μένει παρά να αναζητάς λοιπόν, τους λόγους που όλα πήγαν στραβά την χρονιά που πέρασε.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω κουραστεί από όλη αυτήν την αρνητικότητα και μιζέρια που υπάρχει δίπλα μου.

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τους γύρω σου, ξεκίνα από τον εαυτό σου κι όλο και κάτι καλύτερο θα συμβεί.

Ορίστε λοιπόν 5 στόχοι που κάθε 20χρονη πρέπει να επιτύχει μέσα στο 2017 για να είναι ευτυχισμένη:

#1 Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και είναι σίγουρο ότι θα πάρεις ό,τι σου αξίζει

Όλοι μας απαιτούμε από τη ζωή να μας δώσει αυτά που αξίζουμε σε κάθε επίπεδο, επαγγελματικό και προσωπικό. Η ζωή ωστόσο δε μας δίνει πάντα όσα ποθούμε. Είναι δεδομένο πως αν είσαι μία λυπημένη, μίζερη κι αγχώδης ύπαρξη, θα τραβάς δίπλα σου ανθρώπους με τα επίσης ίδια χαρακτηριστικά. Αν γίνεις όμως, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, θα επιτύχεις να έχεις δίπλα σου όλους κι όλα όσα ποθείς. Άρχισε να αγαπάς τον εαυτό σου και μην το απαιτείς από άλλους. Από την στιγμή που το καταφέρεις, όλα θα γίνουν πιο εύκολα για εσένα και τους γύρω σου.

#2 Μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο

Μπορεί να νιώθεις μοναχικά αλλά μην σπαταλήσεις σε καμία περίπτωση τον χρόνο σου για καταστάσεις κι ανθρώπους που δεν αξίζουν. Μία κακή σχέση μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πιο μοναχικά κι από όταν ήσουν μόνη. Θα καταλήξεις να κάνεις σεξ της μίας βραδιάς με μαλάκες που δεν το αξίζουν. Γέμισε τη ζωή και τον χρόνο σου μόνο με ανθρώπους που το αξίζουν και μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο.

#3 Μην ψάχνεις για την τέλεια σχέση

Παιδιά, ναι υπάρχουν ρομαντικές σχέσεις, υπάρχουν πετυχημένες σχέσεις αλλά προς Θεού, δεν υπάρχει ιδανική σχέση. Όλα έχουν να κάνουν με τον συμβιβασμό. Αρκεί να είσαι τυχερή και να βρεις έναν άνθρωπο που να καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες σου κι από εκεί και μετά συμβιβάζεσαι. Κανείς δεν είναι τέλειος, συνεπώς η τέλεια σχέση καταρρίπτεται εξαρχής. Αναζήτησε κάποιον άνθρωπο που να είναι δίπλα σου και να περνάς όμορφα μαζί του, αλλά μην επικεντρώνεσαι σε αυτό. Επικεντρώσου καλύτερα στο να κάνεις καλύτερες τις φιλίες σου. Αυτό είναι πιο εφικτό, από το να μπεις στην τέλεια σχέση.

#4 Χρησιμοποίησε την κάθε μέρα που σου προσφέρεται για χαλάρωση και ξεκούραση

Εκμεταλλεύσου τη μέρα που δεν έχεις σχολή ή δουλειά, ώστε να βγεις έξω και να μαζέψεις εμπειρίες είτε απλά να μείνεις σπίτι περνώντας χρόνο με τον εαυτό σου, γεμίζοντας τις μπαταρίες σου. Μην κάνεις σαν να μην υπάρχουν οι μέρες αυτές, γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον θα το μετανιώσεις και θα εύχεσαι να γύριζες στο παρελθόν και να κάνεις όλα όσα δεν έκανες τότε.

#5 Απόκτησε ένα χόμπι /  μία δραστηριότητα

Το Facebook και το Instagram, προς ενημέρωσή σου, δεν είναι χόμπι. Περνάμε τόσες πολλές ώρες τη μέρα στα κοινωνικά δίκτυα, που έχουμε ξεχάσει πώς είναι να φροντίζουμε και να κρατάμε σε φόρμα τον εαυτό μας. Κάτσε και σκέψου τι σου άρεσε να κάνεις ως παιδί ή στην εφηβεία σου και πάρε τη μεγάλη απόφαση να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Θυμήσου απλά πώς είναι να κάνεις κάτι που σου δίνει χαρά και ζωντάνια. Κάνε ένα άθλημα, πήγαινε στο γυμναστήριο, κάνε μαθήματα υποκριτικής, βρε αδερφέ! Οτιδήποτε ποθείς, αρκεί να νιώσεις και πάλι γεμάτη.

 

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET