100 χρόνια μπροστά εκεί στην Πάτρα | Παραγγέλνεις καφέ και στον στέλνουν με… drone!


Δεν ξέρω για ‘σένα, αλλά την ιδέα που ξεκίνησε να εφαρμόζει ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην Πάτρα, την βρίσκω ευφυέσταση. Και υποψιάζομαι πως όλοι όσοι λατρεύουν τον καφέ και τον αναζητούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, θα συμφωνήσουν μαζί μου.

Ο Νίκος Μπάτσικας είναι ο ιδιοκτήτης του Acera Cafe και εμπνευστής της ιδέας, η οποία πρωτοξεκίνησε από την Amazon αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί από καμία καφετέρια στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να πιουν ένα ζεστό καφέ την ώρα που βολταρούν χαλαροί στο πάρκο ή βρίσκονται σε κάποια δουλειά, να τον έχουν στο χέρι τους σε χρόνο μηδέν. Κι αυτό γιατί η παραλαβή προς το πελάτη γίνεται μέσω drone. O καφές βρίσκεται μέσα σε ειδικό καλάθι και το drone οδηγείται προς τον προορισμό που έχει δηλώσει ο πελάτης. Καμία κίνηση, καμία καθυστέρηση.

Η εφαρμογή αυτή βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο προς το παρόν, και μέχρι τώρα οι κάτοικοι της Πάτρας δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Είναι καινοτομία όσο να πεις για την πόλη, ειδικά κιόλας αν εφαρμοστεί κι από άλλα καφέ της περιοχής.

Ένα πράγμα που λογικά σκέφτεσαι τώρα, είναι πώς γίνεται η πληρωμή του καφέ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μπάτσικας, η πληρωμή θα γίνεται μέσω εφαρμογής που θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες, οπότε ο πελάτης τη στιγμή που θα κάνει την παραγγελία του θα δίνει και το αντίστοιχο αντίτιμο.

Να σημειωθεί ότι στο βίντεο που δημιουργήσαν οι υπεύθυνοι της καφετέριας, έχουν κάνει επίτηδες ένα λάθος προκειμένου να δουν αν ο κόσμος το αντιληφθεί. Ενώ ο τύπος παραγγέλνει φρέντο καπουτσίνο, τελικά βλέπουμε να παραλαμβάνει  καπουτσίνο. Σκοπός της ιδέας αυτής, ήταν να τσεκάρουν αν ο κόσμος παρατηρήσει περισσότερο το drone ή το λάθος που γίνεται στην παραγγελία. Μόλις τρία άτομα όπως δήλωσε ο Νίκος Μπάτσικας το κατάλαβαν.

Στο μέλλον σίγουρα το drone θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αρκετές επαγγελματικές δραστηριότητες. Φαντάσου δηλαδή να θες ένα σουβλάκι και να σου έρχεται από ψηλά.

Άντε και στην Αθήνα!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET