UNI LIFE & TIPS

5 σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχουν οι σπουδές σου, για μια πετυχημένη καριέρα!

To οφείλεις στον εαυτό σου, να είσαι αρκετά προσεκτικός με τη σχολή που θα επιλέξεις να φοιτήσεις!

Κλεοπάτρα Μπράιτ

9 Οκτωβρίου, 2018

[sponsored article]

Αναμφίβολα, οι σπουδές σου αποτελούν έναν τομέα που δίνεις μεγάλη σημασία στα νεανικά σου χρόνια και επιθυμείς να είναι όσο το δυνατόν πιο καλές και ποιοτικές για το μέλλον σου. Γι’ αυτό και οφείλεις στον εαυτό σου, να είσαι αρκετά προσεκτικός με τη σχολή που θα προτιμήσεις να φοιτήσεις.

Θα μου πεις τώρα, πως είσαι αρκετά μικρός για να γνωρίζεις τα σωστά κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλέξεις τις σπουδές σου, και θα συμφωνήσω. Και πάλι, αυτό δε σημαίνει πως θα κάνεις μια τυχαία επιλογή. Απόβαλε τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα ανασφάλειας από πάνω σου και φαντάσου τον εαυτό σου όπως θα ήθελες να είναι σε δέκα χρόνια από τώρα!

Σίγουρα, οι επιλογές είναι άπειρες, αλλά εσύ πρέπει να μείνεις προσηλωμένος στο δικό σου και μόνο στόχο!

Άλλωστε δεν ταιριάζουν όλα τα Πανεπιστήμια σε όλους, οπότε μην ακούς τους γύρω σου, μονάχα τα «θέλω» σου. Ωστόσο, όποια και να είναι τα προσωπικά σου κριτήρια, υπάρχουν μερικά standards, τα οποία πρέπει να πληρούν όλες οι σχολές, μαζί κι αυτή που θα επιλέξεις. Πάμε να τα δούμε;

#1 Πες μου ποιο είναι το πάθος σου να σου πω πού θα σπουδάσεις

Οποιαδήποτε σχολή και εν τέλει επάγγελμα και να διαλέξεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις στο νου σου είναι να σου αρέσει. Διαφορετικά θα είσαι μονίμως δυσαρεστημένος. Αν σε ενδιαφέρει η σχολή που φοιτάς, θα παρακολουθείς με όρεξη τις διαλέξεις, το διάβασμα δε θα αποτελεί αγγαρεία, ενώ η επιτυχία στις εξεταστικές θα είναι σχεδόν δεδομένη.

Γιατί το θέμα δεν είναι η δυσκολία των μαθημάτων, αλλά κατά πόσο εσύ είσαι πρόθυμος να ασχοληθείς και να τα κατανοήσεις. Να θυμάσαι πως το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις θα καταναλώνει μεγάλο μέρος της ζωής σου, γι’ αυτό φρόντισε η επιλογή σου να ‘ναι και η σωστή και κυρίως, να σε γεμίζει.

#2 H βαρύτητα του πτυχίου έχει τη σημασία της

Αρχικά, εύλογο θα ήταν να κατανοήσεις πως δεν έχουν όλα τα πτυχία την ίδια βαρύτητα στην αγορά εργασίας. Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να κάνεις την έρευνα σου πριν διαλέξεις τη σχολή που θα φοιτήσεις. Υπάρχουν αρκετές σχολές που υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό από άλλες, συνεπώς και μόνο η φοίτησή σου σ’ αυτές θα σου ανοίξει πολλούς δρόμους. Μην ξεχνάς πως εκεί έξω, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και όσο πιο «δυνατές» σπουδές έχεις, τόσο πιο ομαλή θα είναι και η επαγγελματική σου πορεία.

#3 Με τη σωστή καθοδήγηση, το μέλλον σου φαντάζει λαμπρό

Ενδεχομένως, να είσαι ακόμη μπερδεμένος σχετικά με το τι θες να ακολουθήσεις, αφού ολοκληρώσεις τις σπουδές σου. Κατανοητό! Γι’ αυτό υπάρχουν οι καθηγητές και οι άνθρωποι που συνεργάζονται με τα Πανεπιστήμια, με σκοπό να δώσουν τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές στους φοιτητές, προκειμένου να ανακαλύψουν την κλίση που έχουν, τον ακριβή τομέα που τους ταιριάζει και τέλος να συμβάλλουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Μην απορείς, υπάρχουν αρκετά Πανεπιστήμια με τέτοιους ανθρώπους, αρκεί να ψαχτείς.

#4 Αυτό το πρόγραμμα σπουδών σου αξίζει

Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής που θα επιλέξεις, πρέπει να είναι προσαρμοσμένο τόσο στις ανάγκες σου όσο και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Οφείλει επίσης να σου δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να αναζητάς και να ανακαλύπτεις συνέχεια τις δυνατότητές του και κατ’ επέκταση να εξελίσσεσαι.

Είναι πολύ δύσκολο σε ηλικία 18 χρονών να γνωρίζεις τα δυνατά σου σημεία και να δουλεύεις πάνω σ’ αυτά. Χρειάζεσαι έναν οδηγό που θα σε κατευθύνει και θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος στον τομέα που έχεις επιλέξει. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι και το κομμάτι της πρακτικής! Για να κατανοήσει κανείς οτιδήποτε εις βάθος, πρέπει να το δει στην πράξη. Πόσες σχολές στην Ελλάδα είναι σε εκνευριστικό σημείο θεωρητικές;

#5 Μη μένεις μονάχα στα ελληνικά δεδομένα

Θα έλεγε κανείς πως είναι υψίστης σημασίας το πτυχίο που θα πάρεις, να μην έχει βαρύτητα μονάχα στον ελληνικό χώρο εργασίας αλλά και στο εξωτερικό! Ο λόγος βέβαια δεν είναι μονάχα η επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και η γενικότερη διεύρυνση των πνευματικών σου οριζόντων. Πιο συγκεκριμένα, είθισται τα Πανεπιστήμια που συνεργάζονται με το εξωτερικό να χρησιμοποιούν πρωτοπόρες μεθόδους διδασκαλίας. Συνάμα τα εφόδια ενός απόφοιτου τέτοιου πανεπιστημίου είναι ξεχωριστά και πιο ουσιαστικά, μιας και γνωρίζει το τι συμβαίνει και σε κάποια άλλη χώρα. Τέλος, μην ξεχνάς πως φοιτώντας σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο, σου δίνεται η δυνατότητα να εργαστείς πιο εύκολα και στο εξωτερικό!

Και μπορεί όλα τα παραπάνω να φαντάζουν στο μυαλό σου ουτοπικά, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να βρεις τη σχολή εκείνη που θα πληροί όλα σου τα κριτήρια, ωστόσο μάλλον δεν έχεις ψαχτεί όσο θα ‘πρεπε!

Γιατί υπάρχουν σχολές που φροντίζουν να συμβάλλουν στην προσωπική και επαγγελματική σου ολοκλήρωση!

Μία από αυτές είναι και το Aegean College, ένα δυναμικό και αξιόπιστο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που ανήκει σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με διαδρομή επτά δεκαετιών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Με επίκεντρο την εξειδίκευση και την αγορά εργασίας λοιπόν, το Aegean College επιλέγει τα προγράμματα σπουδών του και χαρίζει στους φοιτητές απεριόριστες επιλογές, προκειμένου να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων τους.

Εγγυάται τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και εκδηλώσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και την επαφή των φοιτητών με έμπειρα άτομα που θα τους καθοδηγήσουν και θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Ακόμη, αποφοιτώντας από αυτό αποκτά κανείς ένα αναγνωρισμένο πτυχίο με βαρύτητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, δίνει βάση σε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που αναφέραμε!

Παράλληλα όμως, το συγκεκριμένο Κολλέγιο έχει μεριμνήσει να συνεργαστεί με Πανεπιστήμια του εξωτερικού – κυρίως βρετανικά – τα οποία καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις στις σχετικές κατατάξεις, όπως το Coventry University, το οποίο συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 4% των ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης παγκοσμίως. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχει στους φοιτητές προγράμματα υψηλών προδιαγραφών για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια standards.

Συνεπώς, οι φοιτητές του εγγράφονται στο Coventry University μέσω του Aegean College και αποφοιτούν από το Coventry University!

Αν λοιπόν, τρέφεις κι εσύ κάποια αγάπη για τις ιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, ή για πιο παραδοσιακούς κλάδους, όπως είναι η Ψυχολογία, τα Ναυτιλιακά ή η Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων, τότε ξέρεις προς τα πού να κατευθυνθείς.

Γιατί οι πιο σημαντικές αξίες που πρέπει να διέπουν κάθε πανεπιστημιακή μονάδα είναι: η ποιότητα, η αξιοπιστία, ο σεβασμός, η οργάνωση και η παράδοση!

Και το Aegean College σίγουρα τις τιμά!


Αθήνα: Πανεπιστημίου 17 | 210-3211228
Πειραιάς: Αλκιβιάδου 122 | 210-4220015
Λάρισα* (Δομή Υπό Αδειοδότηση): Ρούσβελτ 35 | 2410-549360

www.aegeancollege.gr
[email protected]

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET