ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ωχ κακό που μας βρήκε | Τα 6 στάδια που θα βιώσεις και πάλι πριν την εξεταστική!

Εξεταστική. Πάλι. Αγχωθήκατεεεεεε; Ούτε διακοπές δε μας αφήνουν να κάνουμε με την ησυχία μας, ρε φίλε. Μέσα στο άγχος και την πίεση μονίμως. Ποια Χριστούγεννα και ποιος Άι – Βασίλης; Διάβασμα και πάλι διάβασμα. Τρέχουμε σαν το Βέγγο να τα προλάβουμε όλα και πάλι ο χρόνος δεν αρκεί. Αυτή η εποχή είναι η χειρότερη. Προσπαθείς […]

Θεώνη Σταματοπούλου

8 Ιανουαρίου, 2018

Εξεταστική. Πάλι. Αγχωθήκατεεεεεε; Ούτε διακοπές δε μας αφήνουν να κάνουμε με την ησυχία μας, ρε φίλε. Μέσα στο άγχος και την πίεση μονίμως. Ποια Χριστούγεννα και ποιος Άι – Βασίλης; Διάβασμα και πάλι διάβασμα. Τρέχουμε σαν το Βέγγο να τα προλάβουμε όλα και πάλι ο χρόνος δεν αρκεί. Αυτή η εποχή είναι η χειρότερη. Προσπαθείς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα, να δανειστείς σημειώσεις, να πάρεις τα βιβλία σου, να οργανώσεις το πρόγραμμά σου και τελικά να μην κάνεις τίποτα από όλα αυτά.

Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει ως φοιτήτρια, είναι ότι πραγματικά το διάβασμα δεν τελειώνει ποτέ. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις γλιτώσει για λίγο και θα ζήσεις ως φυσιολογικός άνθρωπος, σου βάζουν εξεταστική μία εβδομάδα μετά τις γιορτές και σου πληγώνουν την ευαίσθητη καρδούλα σου. Άι σιχτίρ πια. Πάλι θα μας ρίξουν στις βιταμίνες, στους καφέδες και στα ξενύχτια. Αλλά θα το αντέξουμε κι αυτό.

Μέχρι βέβαια να έρθει η εξεταστική, θα περάσεις όπως κάθε φορά από μερικά στάδια ωσότου αποδεχτείς το γεγονός αυτό:

#1 Άγχος, δάκρυα και ιδρώτας

Συνειδητοποιείς ότι άφησες ένα ακόμη εξάμηνο να πάει στράφι και την τελευταία στιγμή προσπαθείς να τα βάλεις όλα σε τάξη, αλλά μάταια. Αγαπάει χρυσό μου, ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη. Τέρμα οι έξοδοι, τα ποτά και οι κρεπάλες. Βάλε το κεφάλι μέσα και διάβασε όσο περισσότερο μπορείς και προλαβαίνεις. Να αγχωθείς βρε, μπας και πάρεις μπρος.

#2 Όλα καλά, όλα καλά, θα φτιάξουν όλα όπου να ‘ναι

Τραγουδούσε ο Σάκης ο Ρουβάς και εσύ δεν μπορείς να ταυτιστείς περισσότερο, ελπίζοντας (μάταια ξανά) ότι όντως θα πάνε όλα καλά για σένα. ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Πλέον είσαι στο στάδιο που συνειδητοποιείς τι συμβαίνει και προσπαθείς να μαζέψεις τα μυαλά σου να μπεις σε μία σειρά για να ανταπεξέλθεις και σ’ αυτές τις εξετάσεις. Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Περνάς απλά μία φάση, για δες και το επόμενο στάδιο…

#3 ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ;

«Για κάτσε λίγο. Δηλαδή θες να μου πεις ότι οι διακοπές τελείωσαν και σε δυο βδομάδας έχουμε εξεταστική; Δηλαδή μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να διαβάσω έξι διαφορετικά βιβλία για έξι διαφορετικά μαθήματα συν τις σημειώσεις; Τι εννοείς ότι είναι από 300 σελίδες το καθένα;» Κάπως έτσι θα περάσεις κι αυτό το στάδιο, θα είσαι δηλαδή ένα βήμα πριν την κατάθλιψη και του να σιχαθείς όλο τον κόσμο.

#4 Ένα βήμα πριν τα παρατήσεις όλα

Σου φαίνεται απίστευτα δύσκολο να διαχειριστείς όλο αυτό το στρες και το διάβασμα. Λες ότι αφού έτσι κι αλλιώς τα έχεις ήδη σκατώσει, δεν έχεις πιθανότητες επιτυχίας, οπότε δεν αξίζει καν να προσπαθήσεις. Μέσα στην απελπισία σου, είσαι έτοιμος/η να παραδοθείς στη μοίρα σου και να αντιμετωπίσεις τις συνέπεις. Άλλωστε, τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί;

#5 Θα διαβάσω, κι ας μου βγει και σε κακό

Επειδή δεν είσαι άτομο που τα παρατάει όλα ασυζητητί, λες να δώσεις μία ευκαιρία στον εαυτό σου και να δοκιμάσεις το απίθανο. Να διαβάσεις! Εμείς είμαστε μαζί σου, αλλά μην υπερεκτιμήσεις τον εαυτό σου ε! Θέλω να είσαι ρεαλιστής/στρια. Φυσικά και θα κάνεις μία αξιόλογη προσπάθεια, αλλά αν τα είχες φορτώσει στον κόκκορα όλους τους προηγούμενους μήνες, δύσκολα θα περισωθεί η κατάσταση.

#6 Κοίτα να δεις που τα κατάφερες τελικά

Έχεις μπει σε μία άκρως αισιόδοξη πορεία, διαβάζεις με μεγάλη προσήλωση και δε σε αναγνωρίζει κανείς. Έχεις κάνει πρόοδο και μπράβο σου. Ίσως να πας καλά και στις εξετάσεις (σ’ αυτό όμως δεν παίρνω και όρκο). Τουλάχιστον θα είσαι υπερήφανος/η για την προσπάθεια και τον ίδιο σου τον εαυτό. Εύγε!

Guys, όλα καλά θα πάνε για ακόμη μία φορά. Ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία εξεταστική είναι που αντιμετωπίζουμε. Διάβασμα με συνέπεια, προσήλωση και πρόγραμμα θέλει και σίγουρα θα γίνουν όλα όπως πρέπει!

Καλό διάβασμα και… υπομονή!

 

OUR20s

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET