ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν σήμερα οι φοιτητές κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας!

Σε λίγες μέρες αναμένεται η είσοδός της στις Σχολές και το κλίμα είναι ήδη τεταμένο.

Neopolis Team

13 Μαΐου, 2022

Η μέρα που τα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα μπουν στις Σχολές πλησιάζει, και οι πρώτες αντιδράσεις εκδηλώνονται μέσω συλλαλητήριων. Λάδι στη φωτιά ρίχνουν και τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ΑΠΘ, κάνοντας ακόμα πιο τεταμένη τη σχέση φοιτητών-ενστόλων.

Σήμερα λοιπόν, Παρασκευή 13 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με τους Φοιτητικούς Συλλόγους Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Οικονομικού, Φυσικού ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, να καλούν τους φοιτητές να δώσουν το παρόν στις 17:00.

Το σήμα είναι «Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ!», κι αναφέρεται στην είσοδο των ειδικών σωμάτων φύλαξης στα πανεπιστήμια, που έχει προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Να θυμίσουμε ότι η εκπαίδευσή τους ξεκίνησε τον Γενάρη έχοντας διάρκεια 4 μηνών. Στις 17 Μαΐου αυτή ολοκληρώνεται, με τα 100 μέλη να τοποθετούνται στο ΑΠΘ, 100 σε άλλα πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας, και οι υπόλοιποι 200 σε πανεπιστήμια της Αθήνας.

Οι αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων ενόψει του συλλαλητηρίου:

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με την αξιοποίηση προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους αγώνες μας, με στόχο την ένταση της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον της νέας γενιάς. 

Αυτό το σχέδιο ξεδιπλώνεται με την απαράδεκτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα και χιλιάδες φοιτητές βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου, έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους και διαδρόμους του Πανεπιστημίου, να συλλαμβάνουν και να χτυπούν φοιτητές. 

Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το «σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο», ανοιχτό στην καταστολή και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση, στη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών. Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική, με την υποχρηματοδότηση των σπουδών μας, την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, την απαξίωση πτυχίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης. 

Αυτές οι απαράδεκτες εικόνες συμπληρώνονται με την απόφαση του ΣτΕ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαρροές για επιτάχυνση της εισόδου της στις σχολές, ακόμα και πριν τις φοιτητικές εκλογές. 

Θα μας βρουν απέναντί τους! Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, θα “κουρελιάσουμε” τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών μας.

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στις σχολές μας. Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και από κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα.  

Για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, πτυχίο με αξία και δουλειά με δικαιώματα! 

 Καμία σκέψη για είσοδο της αστυνομίας στις σχολές μας! Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ!

 Ο νέος νόμος-πλαίσιο να μην κατατεθεί! Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι. 

 Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας.

Όλοι οι φοιτητές στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή 13 Μάη στις 17:00 στα Προπύλαια.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET