ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

18 σπαστικά πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος στη σχολή!

Είτε πρόκειται για πρωινά είτε για μεσημεριανά είτε για απογευματινά, τα μαθήματα στη σχολή γίνονται σίγουρα ένα ανεπιθύμητο αλλά ταυτόχρονα απαραίτητο κομμάτι της ζωής σου ως φοιτητής. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα μαθήματα αυτά καθαυτά ανεπιθύμητα, αλλά κατά τη διάρκεια τους συμβαίνουν και διάφορα ενοχλητικά πράγματα, που τελικά προτιμάς να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι, παρά να εμφανιστείς […]

Ειρήνη Λι

30 Νοεμβρίου, 2015

Είτε πρόκειται για πρωινά είτε για μεσημεριανά είτε για απογευματινά, τα μαθήματα στη σχολή γίνονται σίγουρα ένα ανεπιθύμητο αλλά ταυτόχρονα απαραίτητο κομμάτι της ζωής σου ως φοιτητής. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα μαθήματα αυτά καθαυτά ανεπιθύμητα, αλλά κατά τη διάρκεια τους συμβαίνουν και διάφορα ενοχλητικά πράγματα, που τελικά προτιμάς να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι, παρά να εμφανιστείς στο αμφιθέατρο.

Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει κάποιο βιβλίο με κανόνες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς την ώρα του μαθήματος, αλλά μία στοιχειώδη εθιμοτυπία πρέπει να υπάρχει. Κι όταν κάποιοι συμφοιτητές σου αρνούνται να τηρήσουν ακόμα και τα προσχήματα, τότε με το δίκιο σου να είσαι ένα βήμα προτού διαπράξεις έγκλημα, ειδικά τις πρωινές ώρες…

1. Όταν κάποιος φέρνει να φάει μέσα στο μάθημα φαγητό που μυρίζει …απαίσια. Και κάθεται και δίπλα σου. Τυρόπιτα; Οκ. Την σπανακόπιτα πού την πας;

2. Όταν ο από πίσω σου χρησιμοποιεί την καρέκλα σου για να ακουμπάει τα πόδια του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε κλωτσάει κιόλας ή σε σπρώχνει επειδή δεν μπορεί να βολευτεί. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ;

3. Τα πατατάκια. Δεν φτάνει που ακούγεται χρούτσου χρούτσου το σακουλάκι κάθε τρεις και λίγο, μέχρι να φάει τα πατατάκια, έχεις αποσυγκεντρωθεί καμιά 10ρια φορές από το μάθημα, αφού το μασούλημα καλύπτει τη φωνή του καθηγητή.

crisps

4. Όταν κάποιος συμφοιτητής σου φαίνεται ότι είναι κρυωμένος, αλλά δεν έχει φέρει χαρτομάντιλα μαζί του. Μπορεί στην αρχή να μη δίνεις σημασία και να τον συμπονάς που αρρώστησε, όμως τελικά απλά σου σπάει τα νεύρα με τόσες φορές που έχει ρουφήξει τη μύτη του και πραγματικά προσφέρεσαι να πας και να του αγοράσεις ένα πακέτο χαρτομάντιλα για να σταματήσει!

5. Όταν κάποιος συμφοιτητής σου αποφασίζει να κρατήσει σημειώσεις στο λάπτοπ, αλλά πατάει τα πλήκτρα λες και τα μισεί. Ηρέμησε, αδερφέ!

6. Όταν ο μπροστινός σου ή ο διπλανός σου παίζει παιχνίδια στο κινητό και καταλήγεις να παρακολουθείς αυτόν αντί για τον καθηγητή. Όχι ότι ήθελες και πολύ δηλαδή, αφού οτιδήποτε άλλο εκείνη την στιγμή είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από αυτά που (υποτίθεται) μαθαίνεις.

distract

7. Όταν το στυλό σου πέφτει από το θρανίο και κυλάει σταματώντας στα πόδια κάποιου συμφοιτητή σου, ο οποίος ενώ σε βλέπει ότι παλεύεις να το πιάσεις, αδιαφορεί πλήρως και συνεχίζει να παρακολουθεί. Κάνεις πλάκα;

8. Όταν συμφοιτητές σου πιάνουν θέσεις στο αμφιθέατρο μόνο και μόνο για να κουτσομπολέψουν γνωστούς και άγνωστους, χωρίς να δίνουν σημασία στο μάθημα. Με λίγα λόγια, επειδή δεν θέλουν εκείνοι να παρακολουθήσουν, δεν πρέπει κι εσύ. Και μπορεί να έχασες κάποια βασικά σημεία των όσων είπε ο καθηγητής, το σημαντικό όμως είναι ότι έμαθες πόσες φορές το έκαναν προχθές η Μαρία με τον Κώστα. Μπράβο στα παιδιά!

9. Τα χαρτάκια, αυτή η μάστιγα. Δεν φτάνει που ξυπνάς πουρνό πουρνό για να πας στη σχολή και να βρεις θέση να καθίσεις… Αφού μπεις στο αμφιθέατρο, βλέπεις τις τρεις πρώτες σειρές γεμάτες με χαρτάκια που λένε «Πιασμένη» και μάλιστα, τα περισσότερα εξ αυτών έχουν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. Κάτσε ρε φίλε, δεκτό να πιάσεις μία για τον εαυτό σου, αλλά όχι και για ολόκληρη ομάδα ποδοσφαίρου μαζί με τους αναπληρωματικούς.

you-cant-sit

10. Όταν δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις σε μια σειρά για να καθίσεις με τους φίλους σου, επειδή όσοι έχουν ήδη καθίσει, έχουν αφήσει κενά μεταξύ τους.

11. Όταν όμως υπάρχουν ένα σωρό άδειες θέσεις, κάποιος θα έρθει και θα καθίσει ακριβώς δίπλα σου. Λες και εκείνη την ημέρα, ήρθε σχολή μόνο και μόνο για να σου την σπάσει.

12. Όταν κάποιος συμφοιτητής σου παίζει με το στυλό του χωρίς σταματημό και το τσίκι τσίκι έχει γίνει πλέον ένας μόνιμος ήχος στα αυτιά σου. Του το χώνεις στη μύτη ή όχι;

click-pen

13. Το ίδιο εκνευριστικό είναι επίσης, όταν ακούς συνέχεια το κινητό κάποιου συμφοιτητή σου να δονείται. Αυτό το μπζζζ κάθε τρεις και λίγο, μπορεί να σε φέρει ως εδώ. Ή σήκωσε το ρε φίλε ή απενεργοποίησε τη δόνηση, επιτέλους!

14. Όταν ο καθηγητής σου σβήνει τον πίνακα, χωρίς να έχεις προλάβει να τα γράψεις όλα. Τι κι αν κρατάς σημειώσεις γράφοντας με ταχύτητα φωτός, όόόχι αυτός θα τα σβήσει προτού ολοκληρώσεις. Ποιος σε κυνηγάει;

15. Όταν ρίχνεις μια φευγαλέα ματιά στις καλογραμμένες σημειώσεις του διπλανού σου και οι δικές σου φαίνονται το λιγότερο ορνιθοσκαλίσματα. Τουλάχιστον προσπάθησες.

i tried

16. Όταν κάποιος συμφοιτητής σου κάνει ερωτήσεις 5 λεπτά πριν τελειώσει το μάθημα. Εκεί που είχες ψηθεί ότι επιτέλους σχολάς, ο καθηγητής σας κρατάει ένα τέταρτο παραπάνω για να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, μιας και υπάρχουν …απορίες! Αυτοί που τα έχουν καταλάβει, μπορούν να φύγουν;

17. Όταν όλοι όσοι κάθονται στη σειρά σου, χαζεύουν τριγύρω και μιλάνε με τους υπόλοιπους, ενώ εσύ βρίσκεσαι παγιδευμένος κάπου στη μέση. Στην προσπάθεια σου να απεγκλωβιστείς, καταλήγεις να κάνεις παρκούρ στα έδρανα του αμφιθεάτρου. Όχι κι άσχημα!

18. Το ζευγάρι που φιλιέται κι αγκαλιάζεται σε κάθε ευκαιρία. Πάντα θα υπάρχει εκείνο το ζευγάρι που έχει μπερδέψει το αμφιθέατρο με την κρεβατοκάμαρα και ανταλλάσσει «καυτά» φιλιά από την αρχή μέχρι και το τέλος του μαθήματος. Ασυγκράτητοι.

couple

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET