Πώς λέμε σουφλέ σοκολάτας; Ε το ίδιο, αλλά με καραμέλα!
Θα ενθουσιαστείς ακόμη περισσότερο από το σοκολατένιο, όταν δεις την καραμέλα να ρέει από το ζεστό κεκάκι, ενώ το σπας με το κουταλάκι… Απίστευτο γλυκό!
Υλικά:
Για την καραμέλα/Dulce de Leche:
- 2 ζαχαρούχα γάλατα
Για την υπόλοιπη γέμιση:
- ½ γλ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κρόκοι
- 2 αυγά
- ¼ κούπας αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση:
Για να φτιάξεις τη Dulce de Leche, πρέπει να βράσεις τα ζαχαρούχα γάλατα για 3 ½ περίπου ώρες. Μόνο αυτό και είναι έτοιμη!
Όταν την ετοιμάσεις ρίξε της το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε.
Στη συνέχεια, χτύπα σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους με τα αυγά και ενσωμάτωσε τα όλα μαζί.
Πρόσθεσε σιγά σιγά και το αλεύρι και βάλε το μείγμα σε φορμάκια για σουφλέ, τα οποία πρώτα έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει.
Στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Extra tip: Επειδή φούρνος από φούρνο διαφέρει, δοκίμασε να βάλεις πρώτα ένα σουφλέ, ώστε να δεις αν ψήθηκε όπως πρέπει, δηλαδή να είναι ρευστή η καραμέλα στο εσωτερικό του, όταν το σπας και μετά βάλε και τα υπόλοιπα στον χρόνο που είδες ότι ήταν έτοιμο το πρώτο.
Συνοδεύεται εξαιρετικά με παγωτό σοκολάτα ή βανίλια!