fbpx

Το ‘Someone Has to Die’ παρά το εκρηκτικό του τέλος, δεν είχε την αγωνία που θα θέλαμε!


Από τη στιγμή που μάθαμε για τη νέα μίνι ισπανική σειρά του Netflix, ‘Someone has to Die‘, ήμασταν πρόθυμοι να αφιερώσουμε 3 ώρες από τη ζωή μας για να τη δούμε. Όχι με το ζόρι, προφανώς. Οποιαδήποτε ισπανόφωνη σειρά ή ταινία μας χαρίζει η πλατφόρμα, την καλωσορίζουμε τρίβοντας τα χέρια μας. Όχι μόνο γιατί μας αρέσει η γλώσσα (χοδέέέρ), αλλά γιατί τα ισπανικά θριλεράκια έχουν κάτι το γοητευτικό και δεν απογοητεύουν σχεδόν ποτέ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν μας βρήκε κουκουλωμένους στον καναπέ, ξέροντας από την αρχή ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σηκωθούμε γρήγορα. Το πρόγραμμα έλεγε να δούμε μονοκοπανιά τα τρία επεισόδια της σειράς, διάρκειας μίας ώρας το καθένα και μείναμε πιστοί σ’ αυτό.

Βέβαια, οι προσδοκίες που είχαμε χτίσει με την απειλητική ατμόσφαιρα του trailer, που θύμιζε λίγο ‘Knives Out ή κάποια ιστορία της Agatha Christie, δεν μπορούμε να πούμε ότι ικανοποιήθηκαν όσο θα θέλαμε.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ‘Someone Ηas to Die’ ή κατά τους Ισπανούς, ‘Alguien tiene que morir’, δεν ήταν καλό. Ήταν πολύ καλό, αλλά δεν υπήρξε αυτή η σπίθα που θέλαμε για να κορυφώσει την αγωνία μας και να κάνει το μεγάλο μπαμ, όπως τουλάχιστον μας έχουν συνηθίσει οι περισσότερες ισπανικές παραγωγές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

*Spoiler free*

O Gregorio, μετά από 10 χρόνια ζωής στο Μεξικό, αποφασίζει να επιστρέψει στο πατρικό του, μαζί με τον φίλο του, Lazaro. Ο τελευταίος είναι χορευτής μπαλέτου, γεγονός που κάνει την τοπική κοινωνία να βγάζει γρήγορα συμπεράσματα και να του κρεμάει την ταμπέλα του ομοφυλόφιλου. Γρήγορα ξεκινούν τα πρώτα σχόλια πως οι δύο άντρες είναι ζευγάρι, τα οποία περνούν από στόμα σε στόμα.

Σύντομα οι φήμες φτάνουν στα αυτιά της αυστηρής οικογένειας του Gregorio, η οποία προσπαθεί να τον παντρέψει με την Cayetana Aldama (Ester Expósito) και να τον αποκαταστήσει επαγγελματικά. Όμως το ότι εκείνος είναι… maricón, που για την τότε εποχή είναι μεγάλη ντροπή και θεωρείται ως μια αρρώστια που… γιατρεύεται με βασανισμούς ή ψυχιατρική βοήθεια, αναπόφευκτα βάζει τέλος στα σχέδια, με τον πατέρα του να τον οδηγεί στη φυλακή για να του επαναφέρει τον χαμένο του ανδρισμό.

Η αλήθεια είναι πως από το trailer είχαμε βγάλει λάθος συμπεράσματα, υποθέτoντας πως οι δύο φίλοι είναι ζευγάρι, κάτι που δεν ισχύει τελικά. Κρύβεται όμως τόσο πολύ ζουμί από πίσω, που προφανώς δε θα σας το δώσουμε στο πιάτο, για να παρακολουθήσετε τη σειρά με ενδιαφέρον.

Μια σειρά που θυμίζει φιλμ νουάρ, με τρομερά κοστούμια και σκηνοθετικά εφέ, είναι γεμάτη μυστικά και ένα σκοτεινό παρελθόν, που θα βγουν όλα στην επιφάνεια. 

Το πρώτο επεισόδιο είναι αναγνωριστικό και όπως καταλαβαίνετε, όλο το story εκτυλίσσεται στο τρίτο και τελευταίο. Και πάλι όμως, δεν απογειώνει την αγωνία μας – κάτι που πολλές φορές μας άφησε να πιστεύουμε ότι θα συμβεί – αλλά τουλάχιστον μας αποζημιώνει με ένα απρόσμενο τέλος.

Θα μπορούσαν τα επεισόδια να ήταν περισσότερα εδώ που τα λέμε, και να ανέλυαν εξονυχιστικά τους χαρακτήρες, κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη, με την ιστορία να προχωρά απίστευτα γρήγορα.

Το ‘Someone Has to Die’ είναι μια καλή σειρά, αλλά της λείπει το αλατοπίπερο για να τη βάλουμε στις top ισπανικές. Παρόλα αυτά, αξίζει να την παρακολουθήσετε, μιας και για την ώρα δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο στο Netflix από νέες ισπανόφωνες σειρές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο για τον αν θα υπάρξει 2η σεζόν, αλλά έτσι όπως κατέληξαν τα πράγματα, δε βλέπουμε πώς θα μπορούσε να συνεχίσει παρακάτω.


ΥΓ1: Η σειρά είναι αρκετά βαριά, προειδοποιούμε.

ΥΓ2: Η Ester Expósito είναι καλή τελικά σε ρόλο κακιάς.

ΥΓ3: Αν την ξεκινήσετε, να φτάσετε στο τέλος. Εκεί είναι όλο το στόρι.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET