DIGITAL

Γιατί το Snapchat είναι το καλύτερο social media (μετά το Facebook);

Ο καθένας μας έχει συνηθίσει πλέον, να υποδέχεται στη ζωή και την καθημερινότητά του, από ένα καινούριο social media κάθε χρόνο περίπου. Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare – Swarm κι ένα σωρό ακόμη για τους πιο ψαγμένους, κάνουν πάταγο, μας ενημερώνουν, μας διασκεδάζουν και γενικότερα μας κάνουν να εθιζόμαστε. Υπάρχει όμως ένα τέτοιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης […]

Neopolis Team

22 Οκτωβρίου, 2015

Ο καθένας μας έχει συνηθίσει πλέον, να υποδέχεται στη ζωή και την καθημερινότητά του, από ένα καινούριο social media κάθε χρόνο περίπου. Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare – Swarm κι ένα σωρό ακόμη για τους πιο ψαγμένους, κάνουν πάταγο, μας ενημερώνουν, μας διασκεδάζουν και γενικότερα μας κάνουν να εθιζόμαστε.

Υπάρχει όμως ένα τέτοιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, φαντάζει καλύτερο από οποιοδήποτε ανταγωνιστικό του. Ή για να είμαι πιο ακριβής και δίκαιος, καλύτερο από οποιοδήποτε εκτός του Facebook. Γιατί κακά τα ψέματα, το δημιούργημα του Mark Zuckerberg είναι ο Βασιλιάς του είδους κι όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται πολλά ψωμιά ακόμη για να τον εκθρονίσουν.

Τεσπα, δεν είναι αυτό το θέμα για το οποίο γράφω απόψε. Όπως διατύπωσα και παραπάνω, το Snapchat το θεωρώ κορυφαίο κι έχω συγκεκριμένα επιχειρήματα για να υποστηρίξω τα λεγόμενά μου. Κι αυτά ακριβώς, παραθέτω στη συνέχεια:

1. Δεν έχει likes

Που σημαίνει δεν έχει γκόμενες να βάφονται και να κάνουν photoshop μήπως πάρουν 10 θετικά σχόλια παραπάνω. Ούτε γκόμενους να λιώνουν στα γυμναστήρια μη τυχόν και φανεί το six pack το εξαφανισμένο…

2. Τα snaps σβήνονται

0376575001445538171

Έλα, μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι έχουμε στιγμές βλακείας και ηλιθιότητας μέσα στο 24ωρο τις οποίες και θα θέλαμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας, χωρίς όμως να εκτεθούμε κι ανεπανόρθωτα. Για να μη μιλήσω για το νυχτερινό sexting και με παρεξηγήσουν.

3. Δεν το έχουν ανακαλύψει πολλοί

Γενικότερα θεωρώ πως όταν κάτι γίνεται viral και το χρησιμοποιούν οι ΠΑΝΤΕΣ, χάνει την ποιότητα αλλά και την αίγλη του. Κάπως έτσι και με τα social media. Τα παραδείγματα πολλά…

4. Δεν καίγεσαι

Είναι η φύση του Snapchat τέτοια, που δε σου επιτρέπει να σπαταλήσεις κι όλη σου την ημέρα εντός αυτού. Σε καμία περίπτωση δεν έχει το υλικό του Facebook, του Instagram ή του Twitter και για αυτό ο ημερήσιος χρόνος παραμονής εντός αυτού θεωρείται σχετικά μικρός.

5. Έχει γαμάτο τμήμα marketing

0400978001445538171

Κανένα άλλο social media δεν έχει δώσει τέτοια αξία στους χρήστες του, ούτε ασχολείται τόσο άμεσα μαζί τους όσο το Snapchat. Πιο πρόσφατο παράδειγμα τα νέα φίλτρα με τα οποία έχουμε ρίξει απίστευτο γέλιο όλοι.

6. Δεν έχει ενοχλητικές διαφημίσεις

Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα. Βέβαια με τον κόσμο των applications, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αφού σου πετάνε διαφημιζόμενους από το πουθενά!

7. Δεν μπλέκεις με αγνώστους

Η πλειοψηφία των επαφών σου εντός της εφαρμογής, είναι γνωστοί σου τουλάχιστον στο επίπεδο «έχω το τηλέφωνό του». Κι αυτό είναι πολύ θετικό αν αναλογιστείς πως τουλάχιστον τους μισούς σου φίλους στο Facebook, δεν τους έχεις δει καν από κοντά…

8. Μπορείς να πεις 1.000 λέξεις σε ένα δευτερόλεπτο

0469976001445538171

Δεν το λέμε εμείς. Οι Αρχαία Κινέζοι που υποστήριζαν πως «Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις»!

9. Έχει φάση και είναι εύκολο

Οι βασικές του λειτουργίες δεν απαιτούν περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα. Και στην εποχή όπου κάθε λεπτό έχει τη δική του αξία, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό.

10. Είναι καινούριο!

Είναι απλό. Οτιδήποτε καινούριο που δεν έχει προλάβει να γίνει ρουτίνα, είναι γαμάτο. Τέλος!

Τι περιμένεις λοιπόν; Κατέβασε την εφαρμογή με το αξιαγάπητο φαντασματάκι ΤΩΡΑ!

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET