DIGITAL

10 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς καλά, πριν ψάξεις τη ζωή του πρώην σου στα social media!

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στους απανταχού πρώην συντρόφους, φίλους, γνωστούς και συμμαθητές μας. Σε βάζουν στον πειρασμό να τους αναζητήσεις όλους. Να δεις την τωρινή τους σχέση ή γενικότερες πληροφορίες για την ζωή τους. Η περιέργεια σκότωσε την γάτα, λένε όμως… Και κάνουν τους ερασιτέχνες «ντετέκτιβ» της ζωής, να γίνονται μάστερ στην […]

Θεώνη Σταματοπούλου

13 Οκτωβρίου, 2016

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στους απανταχού πρώην συντρόφους, φίλους, γνωστούς και συμμαθητές μας. Σε βάζουν στον πειρασμό να τους αναζητήσεις όλους. Να δεις την τωρινή τους σχέση ή γενικότερες πληροφορίες για την ζωή τους. Η περιέργεια σκότωσε την γάτα, λένε όμως… Και κάνουν τους ερασιτέχνες «ντετέκτιβ» της ζωής, να γίνονται μάστερ στην ψύχωση και στην παρακολούθηση της καθημερινότητας των υπόλοιπων ανθρώπων.

Πρέπει να σκεφτείς πολύ προσεκτικά λοιπόν, πότε θα ενδώσεις στον πειρασμό να ψάξεις τον πρώην σου στα social media, ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους:

1. Είναι λογικό να θες να βλέπεις τι κάνει στην ζωή του ο πρώην σου…

Με άλλα λόγια, όχι, δεν είσαι μια τρελή που καταδιώκει κόσμο. Είναι πολύ λογικό να θες να μάθεις λεπτομέρειες για την ζωή και την τωρινή ερωτική κατάσταση του πρώην σου. Προσωπικά, θα σου πρότεινα μόλις νιώσεις την ανάγκη να ελέγξεις τι κάνει, να ενδώσεις στον πειρασμό μέχρι τελικά να τον ξεπεράσεις και να μειωθεί και η έλξη σου για κυβερνο – παρακολούθηση.

2. … αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις τα αποτελέσματα των πράξεών σου.

Πολύ συχνά όμως, όλη αυτή η αναζήτησε ξεκινά αθώα αλλά τελειώνει με άσχημο τρόπο. Τα άτομα που υποβάλλονται σε τέτοιες δραστηριότητες, αποκόπτονται σιγά σιγά από την κοινωνική τους ζωή και γίνονται μοναχικοί κι απογοητευμένοι με την ίδια τους τη ζωή. Ε βέβαια! Άμα είσαι κλεισμένη όλη μέρα μέσα στο δωμάτιο, μπροστά από την χαζοοθόνη του λάπτοπ ή του κινητού σου, χωρίς ενδιαφέρονται, κάποια στιγμή θα χαζέψεις! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

3. Ακόμη κι αν είσαι single, πρέπει να σκεφτείς δυο φορές πριν ψάξεις.

Γιατί όντας single, είναι πολύ πιθανό να πέσεις στην παγίδα όπου θα λες στον εαυτό σου πως έχεις μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και είσαι έτοιμη να συγχωρήσεις κάθε σφάλμα του πρώην σου με τον οποίο θέλεις να τα ξαναβρείτε. Όμως, κράτα μικρό καλάθι και έχε τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί μπορεί να μετανιώσεις την απόφαση που θα πάρεις, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος ίσως να μην είναι άλλαξε καθόλου από τότε. Άσχετα με το τι δείχνει το διαδικτυακό του προφίλ.

4. Μπορείς να …ζητήσεις συγνώμη.

Μην παίρνουμε ως δεδομένο όμως, πως για τον χωρισμό σας τότε, ευθυνόταν εκείνος. Βλέπεις, είναι πολύ πιθανό να έκανες εσύ το λάθος που οδήγησε στη διάλυση της σχέσης. Από αυτή τη οπτική, τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα. Βέβαια, δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσεις μία ολόκληρη συζήτηση απολογίας, γιατί τα πράγματα μπορεί να περιπλεχθούν και να παρεξηγηθούν. Μπορεί όμως, μέσω των μηνυμάτων να γίνει η αρχή και το «ζέσταμα» του διαλόγου που θα ακολουθήσει δια ζώσης…

5. Πρέπει να καταλάβεις ότι ενδέχεται να μη βλέπεις ρεαλιστικά τα πράγματα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι υπήρχε λόγος που εσείς οι δυο χωρίσατε; Αν το καλοσκεφτείς, όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Αν δεν δούλεψε η σχέση σας την πρώτη φορά, τότε γιατί να δουλέψει την δεύτερη ή την τρίτη; Κράτα τις καλές αναμνήσεις από την σχέση με τον πρώην σου και μην αναζητάς την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση γιατί δεν σκέφτεσαι ρεαλιστικά βλέποντας όλα αυτά τα posts και τις φωτογραφίες σε facebook και instagram.

6. Η σεξουαλική έλξη μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις πως νιώθεις αγάπη.

Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Το ότι σου αρέσει κάποιος και θα ήθελες να βρεθείς μαζί του στο κρεβάτι, δεν πρέπει να συγχέεται με έννοιες όπως η αγάπη ή ακόμη κι ο έρωτας. Άλλο τι λέει το σώμα σου κι άλλο αυτό που λέει το μυαλό, πόσο μάλλον η καρδιά σου. Και στην περίπτωση που νιώθεις έλξη σωματική, όχι, δεν υπάρχει απαραίτητα αγάπη. Υπάρχει απλά επιθυμία για σεξ. Κι αυτά τα πράγματα, καλύτερα να μη βγουν στην επιφάνεια!

7. Η ανάγκη για «κυβερνο-παρακολούθηση» σημαίνει νοσταλγία για το παρελθόν.

Όπως ακριβώς βλέπουμε μερικές ταινίες ξανά και ξανά γιατί μας αρέσουν ή μας ξυπνούν όμορφα συναισθήματα, έτσι είναι και με τους πρώην. Αυτό που νιώθεις όμως δεν είναι τίποτε άλλο πέραν της νοσταλγίας. Εύχεσαι να γύριζες πίσω τον χρόνο και να άλλαζες κάποια πράγματα που έκανες λάθος, προς το καλύτερο. Δεν υπάρχει όμως λόγος να υποκύπτεις σε αυτή την θλιβερή για σένα διαδικασία. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Προχώρα τη ζωή σου, μακριά από το προφίλ του!

8. Εικόνες ενός ευτυχισμένου πρώην, μπορεί να σου στοιχειώσουν το μυαλό.

Κι εκεί είναι που θα εύχεσαι να μην ήξερες απολύτως τίποτα για την τωρινή του ζωή. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως τον θες πίσω, αλλά σίγουρα ζηλεύεις που τον βλέπεις ευτυχισμένο ενώ εσύ προφανώς δεν είσαι, γιατί εάν ήσουν θα έκανες πιο ενδιαφέροντα πράγματα από το να βλέπεις τι κάνει στο Facebook. Ναι, έχει κοπέλα και είναι όμορφη, ναι έχει χάσει μερικά κιλά, ναι βγαίνει με τους φίλους του. Τι περίμενες δηλαδή; Να γίνει ζωντοχήρος και να τα βάψει μαύρα για σένα; Η ζωή προχωράει…

9. Θα πληγωθείς ΞΑΝΑ!

Κα ίσως να χρειαστείς παραπάνω χρόνο αυτήν τη φορά για να γιατρευτείς. Γιατί να γεμίζεις την καρδούλα σου με άσχημα συναισθήματα, με άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση; Αν συνεχίσεις έτσι δεν θα προχωρήσεις ποτέ παρακάτω. Θα κλαις μια ζωή. Και το θέμα είναι πως έτσι, δεν βλάπτεις κανέναν άλλο, παρα μόνο τον εαυτό σου που αργοσβήνει μέρα με τη μέρα. Κρίμα δεν είναι;

10. Θα μπεις στον πειρασμό να δημοσιεύεις πράγματα που ύστερα, σίγουρα θα μετανιώσεις.

Νιώθει χαρούμενος που βγήκε με τους φίλους του; Ας το κάνω κι εγώ! Βρήκε γκόμενα και έκαναν τσεκ ιν στο τάδε μαγαζί; Ας χρησιμοποιήσω κι εγώ ένα δόλωμα για τον ίδιο λόγο. ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ; ΓΙΑΤΙ; Και μόνο που αντιδράς έτσι, σου αξίζει να ζεις μέσα στη μιζέρια. Αν ποστάρεις πράγματα μόνο και μόνο για να του μπεις στο μάτι και να τον κάνεις να ζηλέψει, είσαι αξιολύπητη και χρειάζεσαι βοήθεια. Λυπάμαι!

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET