fbpx

Σκέψεις που κάνει ένας πρωτοετής φοιτητής όταν μαθαίνει πως πέρασε σε άλλη πόλη!


Και ναααιιιι… βγήκαν επιτέλους οι πολυαναμενόμενες βάσεις (μπου!) κι εσύ έμαθες πού περνάς.

Σε εσένα που το τμήμα σου βρίσκεται στην πόλη όπου μεγάλωσες, έχω να σου πω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, θα συνεχίσεις να απολαμβάνεις το υπέροχο καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό της οικογένειας σου και για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια.

Σε εσένα που πέρασες σε κάποια άλλη πόλη, έχω να πω επίσης συγχαρητήρια αλλά και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σ’ αυτήν τη νέα μεγάλη και γεμάτη προσδοκίες περιπέτεια που σε περιμένει.

Εσένα της δεύτερης κατηγορίας λοιπόν, σε «νιώθω» λίγο περισσότερο και μοιράζομαι μαζί σου τις παρακάτω σκέψεις:

1. «Μόνος στο σπίτι;!;! ΜΟΟΟΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΙΙΤΙ!»

Όλοι οι έφηβοι πεθαίνουν για ορισμένες στιγμές «ελευθερίας». Θυμήσου πόσο σου άρεσε όταν ήσουν μικρός/ή, αλλά και μεγαλύτερος/η όταν έμενες μόνος στο σπίτι. Μπορώ λοιπόν πλέον να σου πω πως αυτό που κάποτε σε χαροποιούσε όσο τίποτα άλλο, επιτέλους επιτευχθεί. Φρόντισε λοιπόν να το χαρείς (καθώς και να μη βρεθείς κάποια στιγμή, σε κάποιο αστυνομικό τμήμα).

excited

2. «Θα μου αρέσει;»

Η απάντηση είναι «ΝΑΙ»! Θα σου αρέσει. Θα σου αρέσει, γιατί τις όμορφες στιγμές δεν της «κάνει» απαραίτητα η πόλη, αλλά η καλή παρέα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο εσύ ο ίδιος/η ίδια αντιλαμβάνεσαι τη νέα σου ζωή. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν σου αρέσει, δώσε λίγο χρόνο στο νέο τόπο κατοικίας σου να σε εκπλήξει.

alice

3. «Τι να πάρω μαζί μου;»

Σκέψου πρακτικά: Να πάρεις ρούχα. Να μην πάρεις την έκθεση που είχες γράψει στη Β’ Δημοτικού με θέμα «Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω». Να πάρεις τα έπιπλα που θεωρείς απαραίτητα. Να μην πάρεις τον έλεγχο προόδου της Γ’ Γυμνασίου. Να πάρεις το λάπτοπ σου. Να μην πάρεις τη συλλογή σου με κάρτες Yu-Gi-Oh (το ξέρω πως κι εσύ τις μάζευες κάποτε)

635880620944173762-1779560643_moving

4. «Τι είναι ο φούρνος / η κατσαρόλα / η κουτάλα / οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος τέλος πάντων…»

Όχι ότι θέλω να σε τρομάξω, αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρεις τον τσελεμεντέ ανά χείρας και να πειραματιστείς στην κουζίνα. Καλό το delivery για τον πρώτο καιρό, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ανακαλύψεις το μαγικό και σωτήριο πολλές φορές μέρος του νέου σπιτιού σου που ονομάζεται κουζίνα. Μη φοβηθείς και κυρίως προσπάθησε ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΦΩΤΙΑ.

microwave-failure

5. «Κι αυτοί που αφήνω πίσω;»

Προφανώς και θα σου λείψουν η οικογένεια, οι φίλοι ,το αγόρι/κορίτσι σου (ακόμα κι εκείνη η συμπαθητική κυρία που είχε το περίπτερο κάτω από το σπίτι σου). Πριν λοιπόν σε πάρει από κάτω και αρχίσεις να στεναχωριέσαι, να έχεις κατά νου πως θα τους επισκέπτεσαι και θα σε επισκέπτονται (για την κυρία από το περίπτερο δεν είμαι τόσο σίγουρη). Φρόντισε λοιπόν να τους υπενθυμίσεις, καθώς και να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου, πως δεν πρόκειται να σε χάσουν

group-hug.gif-w=500&h=242

Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρεις μια κούπα καφέ ή μια μπύρα και να καθίσεις στο μπαλκόνι του νέου σπιτιού σου, ενώ παράλληλα θα σκέφτεσαι όλους τους διαφορετικούς τρόπους που θα εξερευνήσεις τη νέα σου πόλη.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET