BINGE WATCHING

11 σκαλωτικά πράγματα για το Gossip Girl, που δεν σου περνούσαν καν από το μυαλό!

Ποτέ δεν είναι άκυρη στιγμή να γράψεις κάτι ή να ασχοληθείς με το Gossip Girl. Είναι η σειρά που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά. Κάτι σαν το Beverly Hills για τους παλιότερους, ένα πράγμα… Φαίνεται το είχαν ψιλιαστεί οι δημιουργοί του πώς θα πήγαινε το πράγμα στο μέλλον και είπαν να προλάβουν τα γεγονότα με μια σειρά, […]

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

19 Σεπτεμβρίου, 2018

Ποτέ δεν είναι άκυρη στιγμή να γράψεις κάτι ή να ασχοληθείς με το Gossip Girl. Είναι η σειρά που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά. Κάτι σαν το Beverly Hills για τους παλιότερους, ένα πράγμα…

Φαίνεται το είχαν ψιλιαστεί οι δημιουργοί του πώς θα πήγαινε το πράγμα στο μέλλον και είπαν να προλάβουν τα γεγονότα με μια σειρά, η οποία μας έδειχνε τα ζόρια που τράβαγαν τα λυκειόπαιδα της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης, μην μπορώντας να κάνουν ούτε μία κίνηση δίχως αυτή να «ανέβει».

Κι ενώ μιλάμε για παραβίαση της ιδιωτικότητας στο μεγαλείο της, εκεί στο Upper Est Side δεν τους χάλαγε και τόσο. Τους άρεσε να τραβούν τα βλέμματα ή σε άλλες περιπτώσεις, να κρατούν ένα δυνατό όπλο στα χέρια τους, με το οποίο θα τιμωρούσαν κάποιον άλλο.

Και λέω πιο επίκαιρο από ποτέ, γιατί σήμερα τα μέσα έχουν πολλαπλασιαστεί (βλ. Instagram, Facebook, Snapchat), ενώ πλέον ο καθένας προτιμά να δημοσιεύει τη ζωή του από μόνος του, χωρίς το χεράκι κανενός Gossip Girl. Η φάση είναι ό,τι συμβαίνει, ανεβαίνει, με λίγα λόγια.

Αλλά ας γυρίσουμε πίσω στα δικά μας. Δεν ξέρω για εσένα, πάντως εγώ πολλές φορές αναρωτήθηκα αν είναι όντως έτσι (παρατραβηγμένα) κάποια πράγματα…

Όπως και να ‘χει σίγουρα υπάρχουν πράγματα για τη σειρά που δε γνωρίζαμε, ή που δε μας κάθονταν πολύ καλά τελοσπάντων, όπως:

#1 Ο Dan Humphrey ήταν το πρόσωπο πίσω από το Gossip Girl

Δηλαδή ο Dan ήταν εκείνος που διέδιδε φήμες για την ερωτική ζωή της μικρής του αδερφής; Που παραλίγο να οδηγήσει σε αποβολή του από το σχολείο; Και όλες εκείνες οι φορές που καθόταν ολομόναχος στο δωμάτιό του και έδειχνε να εκπλήσσεται από κάποιες δημοσιεύσεις του Gossip Girl; Θέατρο έπαιζε; Κάτι δεν κολλάει στην όλη ιστορία και μάλλον εξηγείται από το γεγονός ότι οι δημιουργοί της σειράς δεν είχαν αποφασίσει ακόμη ποιος/α θα κρυβόταν πίσω από την «κουτσομπόλα» για αρκετό διάστημα.

#2 Το ειδύλλιο μεταξύ Blair-Chuck δεν ήταν και τόσο ρομαντικό

Ουσιαστικά δεν ήταν καν υπαρκτό, στα βιβλία τουλάχιστον. Μπορεί κάποια στιγμή να παίχτηκε κάτι μεταξύ τους, ωστόσο όλη αυτή η ρομαντική ιστορία που παρουσιάζεται στη σειρά οφείλεται στη χημεία μεταξύ της Leighton Meester και του Josh Schwartz και στην αλλαγή πορείας που έκανε ο δημιουργός χάρη σε αυτήν, από το 7ο επεισόδιο του 1ου κύκλου κι έπειτα.

#3 Ο αυθεντικός Chuck Bass ήταν όπως τον γνωρίσαμε στα πρώτα επεισόδια

Ένας εγωμανής κάφρος, που παρενοχλούσε τις γυναίκες. Αυτή ήταν η πορεία του τουλάχιστον από την αρχή μέχρι το τέλος των βιβλίων. Και όπως αναφέραμε και πριν, η παθιασμένη σχέση μεταξύ Chuck-Blair ήταν προϊόν της σειράς και μόνο, καθώς ο μυθιστορηματικός Bass έβγαινε με περισσότερους άντρες από ό,τι γυναίκες, ενώ όλη αυτή η ανάγκη για λύτρωση και για επιτυχία στον κόσμο των επιχειρήσεων δεν τον χαρακτήριζαν ιδιαίτερα.

#4 Ο Eric ήταν το Gossip Girl μέχρι που το πήραν χαμπάρι οι φαν…

Στην προσπάθεια των παραγωγών να βρουν το τέλειο πρόσωπο για το Gossip Girl είχαν περάσει διάφορα ονόματα από το μυαλό τους, όπως και του Nate Archibald. Ωστόσο οι φανς της σειράς ύστερα από ορισμένα γεγονότα και μαντεψιές, κατέληξαν στο ότι ο Eric ήταν εκείνος που διέδιδε τις φήμες και παραλίγο να πέσουν μέσα. Γιατί και οι παραγωγοί προς τα εκεί το πήγαιναν, αλλά όταν είδαν τη θεωρία αυτή να παίρνει τέτοιες διαστάσεις και ο κόσμος να είναι σχεδόν σίγουρος για την ταυτότητα της «κουτσομπόλας», αναγκαστικά έπρεπε να βρουν νέο πρόσωπο να κάνει τη δουλειά.

#5 Η Blake Lively και η Leighton Meester δεν έκαναν παρέα, αλλά δεν ήταν και στα μαχαίρια

Φήμες ήθελαν τις δύο ηθοποιούς να τσακώνονται συνεχώς για τα ρούχα της σειράς, το χρόνο συμμετοχής σ’ αυτήν, καθώς και το ποια θα είχε την πιο ντιβίστικη συμπεριφορά σαν χαρακτήρας… Η αλήθεια είναι πως οι δυο τους δεν υπήρξαν ποτέ καλές φίλες, ωστόσο οι υπερβολές που γράφονταν για τις σχέσεις τους δεν άγγιζαν καν την πραγματικότητα.

#6 Οι σχέσεις των Blair και Jenny δεν ήταν πάντα τόσο τεταμένες

Μπορεί οι κόντρες μεταξύ των δύο κοριτσιών να έδιναν και να έπαιρναν κατά καιρούς, με αποτέλεσμα η Blair να το φτάσει στα άκρα και να εξαφανίσει τη μικρή Jenny από το Μανχάταν, ωστόσο υπήρχαν και πιο ήρεμες στιγμές. Στο τέλος της 2ης σεζόν, η Blair επιλέγει να ορίσει διάδοχό της την Humphrey, κληροδοτώντας της τον τίτλο της “Queen of Constance” (του σχολείου δηλαδή), ενώ στο φινάλε της σειράς, βλέπουμε την Jenny να εμφανίζεται με μια τσάντα “J for Waldorf “, πράγμα που σήμαινε πως οι δύο κοπέλες έδωσαν επιτέλους τα χέρια, μέσω τη συνεργασίας τους (Jenny and Waldorf).

#7 Η φωνή του Gossip Girl προερχόταν από την Kristen Bell

Μπορεί να μην πέρασε ποτέ από οντισιόν, ωστόσο ποντάροντας στη φήμη της μετά τη σειρά Veronica Mars, κάλεσε τους δημιουργούς του GG και επέμεινε να αναλάβει εκείνη, τη φωνή που ακούσαμε και στα 121 επεισόδια της σειράς. Το ίδιο πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από την Anna του Frozen, κρυβόταν και πίσω από τη φωνή του Gossip Girl δηλαδή!

#8 Οι κορδέλες της Blair Waldrof ήταν μίας χρήσης

Η Blair ήταν γνωστή για τη «συλλογή» από κορδέλες που είχε. Έτσι, οι ενδυματολόγοι της σειράς έπρεπε να φροντίσουν να μη φορέσει η Blair ίδια κορδέλα σε κανένα επεισόδιο και στις 6 σεζόν. Βλέπεις, ο κανόνας της υψηλής κοινωνίας για τα ρούχα μίας χρήσης, έφτανε μέχρι και στα αξεσουάρ των μαλλιών. Και τα συγκεκριμένα αξεσουάρ είχαν μεγάλη σημασία για την Blair.

#9 Η Taylor Momsen ήταν όντως τόσο χρονών όσο έλεγε στη σειρά

Η Taylor ήταν ίδια ηλικία με τον χαρακτήρα της, την Jenny, πράγμα που σημαίνει ότι ξεκίνησε να παίζει στο GG στα 14 της! Εξού και η αλλαγή στο στυλάκι της. Η Taylor σαν πραγματική έφηβη που ψαχνόταν, μεγαλώνοντας απέκτησε ένα πιο alternative στυλ, το οποίο οι δημιουργοί της σειράς ήθελαν να κρατήσουν και να το ενσωματώσουν στον χαρακτήρα της.

#10 Οι Humphreys δεν ήταν δα και τόσο φτωχαδάκια

Γενικά μας την έδιναν λίγο με την έννοια που έδιναν στη φτώχεια σ’ αυτήν τη σειρά… Ήθελαν να μας περάσουν ότι η οικογένεια Humphrey δυσκολευόταν οικονομικά και τα μεγαλεία τα έβλεπε μόνο στα όνειρά της. Η ίδια οικογένεια που διέμενε σε ένα τεράστιο λοφτ, αξίας 7.500$ μηνιαίως (στην πραγματικότητα τουλάχιστον), όπου ο πατέρας ήταν αστέρι της ροκ στα νιάτα του και που τη μικρή Jenny δεν καταφέραμε ποτέ να τη δούμε με το ίδιο συνολάκι σε δεύτερο επεισόδιο.

#11 Η σειρά δεν είχε καμία σχέση με τα βιβλία!

Αναφέραμε πιο πάνω μερικές διαφορές, αλλά ας το πάμε πιο γενικά. Η μία και μοναδική αγάπη του Dan ήταν η Vanessa, κάτι που συνειδητοποίησε, ωστόσο, όταν ο Chuck του έκλεψε το αγόρι. Η Lily και ο Rufus δε συναντιούνται ποτέ, ο Nate αντιμετωπίζει προβλήματα με ουσίες, ενώ η Blair αποφοιτεί από το Yale. Μπορεί η τηλεοπτική σειρά να έμπαινε σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, με εμπόριο γυναικών για ακίνητα ή την υπερβολική δόση, τα βιβλία από την άλλη επικεντρώνονταν πιο πολύ σε σκάνδαλα και μικροδράματα.

Κι αυτά, λοιπόν, ήταν τα κουτσομπολιά της σειράς.
XoXo, Gossip Girl!

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET