ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

5 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς άμεσα, για να έρθεις πιο κοντά στην επιτυχία!

Γράφει η Δήμητρα Πανοπούλου Είμαι σίγουρη πως όπως συμβαίνει σε όλους, έτσι και εσύ αντιμετωπίζεις αρκετά προβληματάκια που προκύπτουν καθημερινά. Ωστόσο, με το να αναλώνεσαι σε αυτά, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεσαι περισσότερο ευάλωτος και να μένεις μακριά από ενδιαφέροντα και δραστηριότητες, που υπό άλλες συνθήκες θα σε γέμιζαν με χαρά και αυτοπεποίθηση. […]

Default avatar

Guest Author

9 Μαΐου, 2018

Γράφει η Δήμητρα Πανοπούλου

Είμαι σίγουρη πως όπως συμβαίνει σε όλους, έτσι και εσύ αντιμετωπίζεις αρκετά προβληματάκια που προκύπτουν καθημερινά. Ωστόσο, με το να αναλώνεσαι σε αυτά, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεσαι περισσότερο ευάλωτος και να μένεις μακριά από ενδιαφέροντα και δραστηριότητες, που υπό άλλες συνθήκες θα σε γέμιζαν με χαρά και αυτοπεποίθηση.

Πράγματι, αν καθίσεις να αναλογιστείς πόσες φορές ο φόβος μιας ενδεχόμενης αποτυχίας ή ακόμα και οι ανασφάλειες σου, σε κατέστησαν δέσμιο των παθών και των πράξεών σου, θα διαπιστώσεις ότι έχεις χάσει αρκετές ευκαιρίες και έχεις μετανιώσει για πράγματα που δεν έχεις κάνει.

Όλα αυτά βέβαια, δε θα μπορούσαν παρά να ήταν απόρροια κάποιων «κακών» συνηθειών που έχεις υιοθετήσει με τα χρόνια. Κι επειδή όπως λένε οι συνήθειες είναι για να κόβονται, παρακάτω θα βρεις εκείνες που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία και οφείλεις στον εαυτό σου να τις ξεφορτωθείς. Άμεσα κιόλας!

#1 Από αμφιβολίες άλλο τίποτα

Η αυτοπεποίθηση αποτελεί κλειδί για την επιτυχία ενός ανθρώπου, επομένως θα πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στην HP θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. Η έρευνα έδειξε λοιπόν πως οι γυναίκες έκαναν αίτηση σε μία επαγγελματική δουλειά μόνο εάν πληρούσαν το 100% των προσόντων που απαιτούνταν για να προσληφθεί κανείς στην ανάλογη θέση, ενώ οι άντρες που πληρούσαν μόλις το 60% των προσόντων έκαναν επίσης αίτηση και πέτυχαν. Εάν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να ρισκάρεις και να αφήσεις τις δεύτερες σκέψεις στην άκρη. Πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου, διότι εάν φοβάσαι, απλώς δε θα καταφέρεις τίποτα και θα παραμείνεις στάσιμος.

#2 Επιλογές υπάρχουν

Κι όμως, πάντα θα έχεις εναλλακτικές, όσο ανύπαρκτες κι αν φαντάζουν στο μυαλό σου. Ακόμα και τις φορές που αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε δύο επιλογές, πάντα θα υπάρχει η λιγότερο κακή. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε μία ανάλογη άβολη κατάσταση, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναλογιστείς τα υπέρ και τα κατά της όλης υπόθεσης και να καταφύγεις στην όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή για εσένα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι δεν είναι οι τυχεροί, αλλά αυτοί που αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, τις διαμορφώνουν μόνοι τους. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βάλεις τον εαυτό σου στον ρόλο του θύματος, καλό θα ήταν να σκεφτείς τι κάνεις εσύ λάθος. Κανείς δεν πήγε μπροστά με το να μιζεριάζει.

#3 Yesterday you said tomorrow

Ο δρόμος για την επιτυχία είναι συνήθως δύσκολος και τραχύς. Κανείς δεν είπε το αντίθετο. Όμως το να βρίσκεις διαρκώς δικαιολογίες και να αφήνεις μονίμως τα πράγματα να εξελίσσονται από μόνα τους δεν είναι λύση. Από εδώ και πέρα, εάν θέλεις να δεις ορισμένες καταστάσεις να αλλάζουν αισθητά, τότε πρέπει να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να δράσεις άμεσα και χωρίς αναβολές! Δικαιολογίες τύπου «και αύριο μέρα είναι» πρέπει να καταργηθούν από το λεξιλόγιό σου. Δράσε όσο είναι καιρός!

#4 Πώς γίνεται να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα;

Όπως είπε κάποτε και ο Einstein, ο ορισμός της ανοησίας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Δε λέω, είναι βολικό το να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με τον κλασικό και πατροπαράδοτο τρόπο, που ναι μεν σου πήρε καιρό αλλά τον έμαθες καλά, όμως το έχεις συνειδητοποιήσει και εσύ ο ίδιος ότι μόνο μπροστά δε σε πηγαίνει. Αν είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις τις καταστάσεις που σε δυσαρεστούν, τότε πρέπει να ανακαλύψεις και τον τρόπο εκείνο που θα σε οδηγήσει στην πραγμάτωσή τους, ο οποίος φυσικά δε θα έχει καμία σχέση με την προσέγγιση που είχες μέχρι τώρα.

#5 Και το όχι, απάντηση είναι

Και σε ποιον δεν έχει συμβεί να βρεθεί στη δύσκολη θέση, που στο όνομα μιας υποτιθέμενης ευγένειας και θέλοντας να μην κακοκαρδίσει αυτόν που έχει απέναντί του, να δεχτεί την πρότασή του όσο κι αν αυτή δεν τον βρίσκει σύμφωνο;! Όταν έρθει η ώρα να αρνηθείς κάτι, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς τις φράσεις «δεν ξέρω», «θα δούμε», «δε νομίζω», αλλά μάθε να λες τη μικρή αλλά συνάμα μεγάλη σε νόημα λέξη, η οποία θα σε βοηθήσει να αφοσιωθείς στους πραγματικούς σου στόχους.


Εάν θέλεις όντως να δεις τα πράγματα γύρω σου να αλλάζουν, ξεκίνα από σήμερα κιόλας να σκέφτεσαι τι πρέπει να αποφύγεις και τι είναι αυτό που θα σε φέρει πιο κοντά στην επιτυχία.

Η ζωή είναι μικρή για να αναλωνόμαστε με ανούσιες σκέψεις και να δημιουργούμε πλασματικά προβλήματα!

OUR20s

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET