ΕΛΛΑΔΑ

Προμηθευτείτε σκόρδα και τριφύλλια για καλή τύχη | Σημαιοφόροι με… κλήρωση κι όχι οι αριστούχοι!

Τα πάνω κάτω φέρνει το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δεν καταλάβαμε πότε πέρασε κι αφορά τη διαδικασία με την οποία θα επιλέγονται τόσο οι σημαιοφόροι όσο και οι παραστάτες στο Δημοτικό (για αρχή). Σημαιοφόροι και παραστάτες λοιπόν, θα επιλέγονται μέσω κλήρωσης κι όχι με κριτήριο τη βαθμολογία που πέτυχαν στα τρίμηνα. Με λίγα λόγια, τα […]

Default avatar

Guest Author

2 Αυγούστου, 2017

Τα πάνω κάτω φέρνει το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δεν καταλάβαμε πότε πέρασε κι αφορά τη διαδικασία με την οποία θα επιλέγονται τόσο οι σημαιοφόροι όσο και οι παραστάτες στο Δημοτικό (για αρχή).

Σημαιοφόροι και παραστάτες λοιπόν, θα επιλέγονται μέσω κλήρωσης κι όχι με κριτήριο τη βαθμολογία που πέτυχαν στα τρίμηνα. Με λίγα λόγια, τα πράγματα κατευθύνονται προς το συμβολικό τέλος της «αριστείας». «Πέρασε» μάλιστα στο ΦΕΚ τα μεσάνυχτα, την ώρα που στη Βουλή συζητούσαν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία!

Από δω και πέρα λοιπόν, σημαιοφόρος στην ΣΤ΄τάξη του Δημοτικού μπορεί να είναι ο καθένας, ανεξαρτήτου βαθμολογίας, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ:

Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.

Πώς θα γίνεται η κλήρωση

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

«Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, εφόσον στη ΣΤ΄ τάξη λειτουργούν περισσότερα του ενός (1) τμήματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου».

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.

«Τελικά η αριστεία είναι ρετσινιά, και όσους υπουργούς Παιδείας και αν αλλάξει ο κ. Τσίπρας, είτε για επικοινωνιακούς, είτε για άλλους λόγους, όλοι πρεσβεύουν αυτήν τη ρήση του κ. Μπαλτά. Καθημερινά, με λόγια και με έργα, αποδεικνύει την ιδεοληπτική της αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης και αριστείας» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Παιδείας του Ποταμιού.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET