ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 ξεκάθαρα σημάδια πως χαραμίζεις τη ζωή σου, παρόλο που δεν το παραδέχεσαι ούτε στον εαυτό σου!

Όταν ήσουν παιδί, σε φανταζόσουν ως ενήλικα αστροναύτη, μηχανικό, τραγουδιστή ή οτιδήποτε άλλο. Πάντως ό,τι κι αν ήταν αυτό, τώρα πιθανώς ζεις τα όνειρά σου και πορεύεσαι καθημερινά με αυτά, με απόλυτη επιτυχία. Για εσένα όμως, που δε βρίσκεσαι στην ίδια θέση και νιώθεις ότι χαραμίζεις τη ζωή σου, ίσως ταυτιστείς με τα παρακάτω σημάδια, […]

Όταν ήσουν παιδί, σε φανταζόσουν ως ενήλικα αστροναύτη, μηχανικό, τραγουδιστή ή οτιδήποτε άλλο. Πάντως ό,τι κι αν ήταν αυτό, τώρα πιθανώς ζεις τα όνειρά σου και πορεύεσαι καθημερινά με αυτά, με απόλυτη επιτυχία. Για εσένα όμως, που δε βρίσκεσαι στην ίδια θέση και νιώθεις ότι χαραμίζεις τη ζωή σου, ίσως ταυτιστείς με τα παρακάτω σημάδια, παρόλο που δεν θες να το παραδεχθείς:

1. Σπαταλάς χρόνο στο να κάνεις πράγματα που δε σε ενδιαφέρουν πραγματικά

Βιντεοπαιχνίδια, τηλεόραση κι απόλυτη κραιπάλη. Πίνεις πολύ, τρως πολύ και η λίστα συνεχίζεται. Ωστόσο, εσένα σου αρέσει ο τρόπος αυτός που έχεις κατανείμει τον ελεύθερο χρόνο σου; Σε οδηγεί σε καλύτερο ή χειρότερο τρόπο ζωής; Ακολουθείς συνήθειες που ευνοούν το μέλλον σου ή όχι; Ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

2. Πιάνεις τον εαυτό σου να παραπονιέται για τα πάντα

Αν είσαι από αυτούς που παραπονιούνται καθημερινά για τη δουλειά, τον μισθό, τους φίλους ή την οικογένειά σου και σε ενοχλούν τα πάντα, κάτι πάει στραβά με εσένα. Η αρνητικότητά σου δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Άλλαξε τις σκέψεις σου και μάθε να εκτιμάς τα πράγματα που είναι στη ζωή σου, είτε σου αρέσουν είτε όχι.

3. Δεν ενθουσιάζεσαι με τίποτα

Έχεις πάθος με το οτιδήποτε ή όχι; Δεν μπορεί! Όλο και κάτι θα υπάρχει που να σε ενθουσιάζει και να σε ενδιαφέρει παραπάνω. Ανακάλυψε τι είναι αυτό που σε συναρπάζει και κάνε το κτήμα σου!

4. Δεν έχεις ιδέα για το μέλλον σου

Ενώ είναι όμορφο συναίσθημα να ζεις το τώρα και τη στιγμή, μερικές φορές πρέπει να κοιτάζεις και πιο μακροπρόθεσμα. Χωρίς πλάνα και στόχους, δεν πας πουθενά. Πρέπει να γίνεις πιο σίγουρος/η και σταθερός/ή σχετικά με το μέλλον σου.

5. Περνάς πολύ χρόνο με ανθρώπους που δε σε κάνουν καλύτερο/η

Με αυτόν τον τρόπο, μένεις στάσιμος/η, για να μην πω ότι χειροτερεύεις κιόλας. Σου στερούν τη χαρά της ζωής και δε σου δίνουν τίποτα θετικό προς ανταπόδοση. Βρες ανθρώπους που να βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό και κάνε στην άκρη τα τοξικά στοιχεία της ζωής σου.

6. Σπαταλάς χρήματα σε πράγματα που δεν έχουν αξία

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην «ανάγκη» και στην «επιθυμία». Παρόλα αυτά, επειδή στην κοινωνία μας υπάρχει μία σύγχυση ανάμεσα στο “χρειάζομαι” και στο “θέλω”, διευρύνεται όλο και πιο πολύ η άσκοπη σπατάλη των χρημάτων. Κάνε κράττει στα χρήματά σου και επένδυσε τα στο μέλλον σου κι όχι σε άχρηστα πράγματα.

7. Δεν φροντίζεις αρκετά το σώμα σου

Δεν κοιμάσαι, δεν τρως και δε γυμνάζεσαι αρκετά. Σου λέω πράγματα που ήδη ξέρεις, αλλά πραγματικά όσο τα αγνοείς, τόσο μεγαλύτερο κακό κάνεις στη σωματική και ψυχική σου υγεία εν γνώση σου. Οι παραμικρές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν δραματικά τη ζωή σου. Οπότε ξεκίνα από σήμερα κιόλας!

8. Ζεις γενικότερα μία ζωή που δε σου αρέσει

Ο τρόπος με τον οποίο προσωπικά ορίζω την επιτυχία, είναι η κατάκτηση της ευτυχίας. Είσαι ή όχι ευτυχισμένος/η; Αν όχι, τότε πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα. Η ζωή είναι μικρή, γι’ αυτό πρέπει να είναι συναρπαστική. Μην τη μιζεριάζεις με το να τη γεμίζεις με ασχολίες και πράγματα που δε σου αρέσουν και τα κάνεις καταναγκαστικά σαν αγγαρεία.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET