fbpx

7 σημάδια πως έφτασε η ώρα του χωρισμού!


Οι ερωτικές σχέσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί το 99.99999% των ανθρώπων πάνω στη Γη. Αν το καλοσκεφτείτε, τα πάντα σχεδόν, κινούνται στους ρυθμούς του έρωτα. Μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, τη σημασία των σχέσεων στην εποχή μας και ειδικότερα στην ψυχολογία και την καθημερινότητα των νέων.

Μία σχέση περνάει πάντοτε από 4 στάδια. Τη γνωριμία, την αρχή, την ωρίμανση και τη …συνέχεια – τέλος. Εμείς θα ασχοληθούμε με το τελευταίο στάδιο το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Την «συνέχεια» που στην ουσία αποφασίζετε από κοινού ότι ταιριάζετε πλήρως και θέλετε να προχωρήσετε τις ζωές σας παρέα και το «τέλος» που είναι ο …χωρισμός.

Και σε μία σχέση (όχι 2 εβδομάδων), ο χωρισμός δεν είναι αναγκαστικά επακόλουθο κάποιας απιστίας, ενός καυγά ή τέλος πάντων, ειδικών συνθηκών. Δύο άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να χωρίσουν όταν:

1. Δεν εμπιστεύεστε ο ένας το άλλον πια

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η εμπιστοσύνη είναι ίσως το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να διέπει μία σχέση για να πάει αυτή καλά. Και η εμπιστοσύνη, όπως ακριβώς κερδίζεται έτσι χάνεται κιόλας. Και δεν είναι ανάγκη να υπάρξει κάποιο συνταρακτικό γεγονός για να έχουμε απώλεια εμπιστοσύνης στο ένα ή και στα δύο πρόσωπα της σχέσης. Πολλές φορές, μικρά μικρά γεγονότα, όπως ψεματάκια που αποκαλύπτονται ή ιστορίες για το παρελθόν είναι ικανά να σου «χαλάσουν» την εικόνα του/της συντρόφου σου. Κι ως γνωστό, γυαλί που ραγίζει, δύσκολα ξανακολλάει.

2. Έχετε διαφορετικές αξίες

Όσο καλός κι αν είσαι στο «διάβασμα» των ανθρώπων, όσο και να προσπαθείς να ψυχολογήσεις κάποιον, δύσκολα θα καταλάβεις ποιες είναι οι αξίες που διέπουν τον χαρακτήρα του άλλου στην αρχή μιας σχέσης. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και βαθύτερη γνωριμία για να καταλήξεις σε τέτοιου είδους συμπεράσματα και μπορείς να πεις με σχετική ασφάλεια ποιες προτεραιότητες έχει ο καθένας στη ζωή του. Ανακαλύπτοντας αυτές τις προτεραιότητες, είναι πολύ πιθανό να καταλάβεις ότι δεν ταιριάζουν καθόλου με τις δικές σου και να μη μπορείς να φανταστείς αυτό το κενό να καλύπτεται. Ο χωρισμός σε μία τέτοια περίπτωση είναι απλά η επόμενη κίνηση…

3. Τα μελλοντικά σου σχέδια δεν τον/την περιλαμβάνουν

Στην τρίτη φάση μιας σχέσης που είναι η «ωρίμανση» τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν. Το αύριο στο μυαλό σου δεν αφορά μόνο εσένα πια. Περιέχει και τον/την σύντροφό σου. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Που όλα σου τα σχέδια έχουν να κάνουν μονάχα με σένα και δεν υπάρχει χώρος για κάποιο άλλο πρόσωπο. Τότε, όπως καταλαβαίνεις, ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου σίγουρα δεν αποτελεί το άλλο σου μισό. Αυτό που θα σου ξυπνήσει συναισθήματα τα οποία δεν κατάφερε κανένας άλλος. Είναι απλά ένας/μία ακόμα…

4. Η σχέση σας δεν έχει πλέον πλάκα

Σχέση χωρίς πλάκα, χωρίς γέλιο, χωρίς χαλάρωση είναι σαν τις τηγανητές πατάτες χωρίς αλάτι. Άνοστη, άοσμη, άκεφη. Κι αργά ή γρήγορα θα ξεθωριάσει. Προσπάθησε λοιπόν να το συνειδητοποιήσεις νωρίς, να μη δεθείς συναισθηματικά και ο χωρισμός να μη σε φέρει στα τάρταρα. Δεν πειράζει άλλωστε, παίξατε και χάσατε. Με τον/την επόμενο/η θα τα πάτε καλύτερα!

5. Έχεις φαντασιωθεί κάποιον/α άλλον/η

Μπορεί να μην είναι απιστία σωματικά αλλά πρόκειται σίγουρα για απιστία σε επίπεδο μυαλού. Και είναι εξίσου άσχημο ένα τέτοιο περιστατικό. Διότι, για να φτάσεις στο σημείο να φαντασιωθείς τον εαυτό σου σε σεξουαλικές περιπτύξεις με κάποιον/α άλλον/η, κάτι δε σε ικανοποιεί στην υπάρχουσα σχέση σου. Κάποιο τμήμα του εαυτού σου δε νιώθει γεμάτο. Είναι άδικο όμως, να προσποιείσαι ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να σκέφτεται ο άλλος. Ίσως κάνει σχέδια για όλη την υπόλοιπη ζωή του πλάι σου, τη στιγμή που εσύ ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα αυτό που έχετε θα ξεθωριάσει. Βάλε τα δυνατά σου να συμβεί αυτό γρήγορα και να είσαι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρος/η.

6. Δεν παρατάς τα πάντα για να βρεθείς μαζί του/της

Θυμάσαι τότε στις αρχές; Ένα του/της μήνυμα αρκούσε για να τρέξεις στην άλλη άκρη της πόλης. Απλά για να δεις αυτά τα υπέροχα μάτια. Αν αυτή η μαγεία έχει πάψει να υπάρχει τότε ο έρωτας αρχίζει και χάνεται. Η απουσία του οποίου μεταφράζεται σε βέβαιο χωρισμό. Γιατί αν ένα ζευγάρι δεν είναι και δε νιώθει ερωτευμένο τότε δεν είναι ζευγάρι. Φίλοι …ίσως.

7. Αισθάνεσαι πως γίνατε ξένοι

Μη μπερδεύεστε όμως. Ο έρωτας σίγουρα έχει μεταπτώσεις. Διαφορετικά δε θα ήταν τόσο ξεχωριστό συναίσθημα. Το πρόβλημα έγκειται στην παντελή απουσία του. Στη φάση όπου αισθάνεσαι τον άλλον ως ένα «ξένο» πρόσωπο που έχει εισβάλλει στη ζωή σου χωρίς την δική σου συγκατάθεση. Τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Μία προσπάθεια αναθέρμανσης (πχ κάποιο ταξίδι) αξίζει τον κόπο αν όλα τα υπόλοιπα είναι ιδανικά. Σε περίπτωση αποτυχίας όμως, το τελειώσαμε πρέπει να είναι η επόμενη μεγάλη απόφαση που θα πάρετε και οι δυο σας δείχνοντας την ωριμότητα που έχετε και την αγάπη που αισθάνεται ο ένας για τον άλλο.

Αν βλέπετε ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά κολλούν γάντι στη δική σας σχέση και κάπου μέσα σας αισθάνεστε πως όλο αυτό πρέπει να τελειώσει σύντομα τότε πάρτε μια βαθιά αναπνοή και …τολμήστε το. Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET