ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Φίλη, είσαι ερωτευμένη με λάθος άτομο κι αυτά τα σημάδια δυστυχώς το επιβεβαιώνουν!

Δεν είναι αυτός ο άνθρωπος για σένα, ώρα να προχωρήσεις παρακάτω.

Θεώνη Σταματοπούλου

22 Οκτωβρίου, 2019

Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι μια υπόθεση δύσκολη, οπότε εάν σε πετυχαίνω σε φάση που είσαι φουλ ερωτευμένη, τότε πολύ χαίρομαι γι’ αυτό. Αλλά ξέρεις τι λένε για τον ερωτευμένο, ε; Τυφλώνεται και συχνά αρνείται να δει την πραγματικότητα με τα ψεγάδια της και τα μειονεκτήματά της. Σίγουρα υπάρχουν σχέσεις που όντως τα πράγματα κυλούν όμορφα, υπάρχουν όμως κι εκείνες που η μία μεριά ζει στο δικό της παραμύθι κι αρνείται να κοιτάξει κατάματα τα όποια προβλήματα, επειδή πολύ απλά φοβάται την κατάληξη.

Το ότι θα πέσεις πάνω στον λάθος άνθρωπο κάποια στιγμή (κοινώς, μ@λ@κ@), αυτό είναι σχεδόν δεδομένο. Άμα δεν παίξεις και χάσεις μία φορά, δεν θα μάθεις. Ωστόσο, είναι αρκετά επίπονη διαδικασία να συνειδητοποιείς ότι το άτομο με το οποίο είσαι ερωτευμένη δεν είναι κι εκείνο που θα σε κάνει ευτυχισμένη. Το θέμα είναι αυτή η συνειδητοποίηση να έρθει όσο το δυνατόν πιο νωρίς, να κάνεις τα κουμάντα σου και να ξεμπλέξεις προτού να είναι αργά και προσγειωθείς με τα μούτρα.

Υπάρχουν λοιπόν μερικά σημάδια, που μαρτυρούν ότι ο άνθρωπος πάνω στο οποίο έχεις επενδύσει συναισθήματα, δεν είναι και ο πιο κατάλληλος για σένα:

1 | Έχεις ξεχάσει πώς είναι να χαμογελάς

Πάρ’ το αλλιώς, γιατί ο στόχος είναι να είσαι ευτυχισμένη και χαρούμενη μέσα στη σχέση σου, όχι να κλαις και να οδύρεσαι όλη μέρα. Από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος άνθρωπος δε σου προσφέρει όλα αυτά που θες και είναι ελάχιστες οι φορές που σ’ έχει κάνει να χαμογελάσεις, χώρισε κοπέλα μου να βρεις την υγειά σου. Άκουσε το ένστικτό σου και τους φίλους σου, που επίσης έχουν εντοπίσει τα στραβά της σχέσης, και προχώρα επιτέλους παρακάτω.

2 | Βλέπεις μέλλον μαζί του; Την αλήθεια όμως

Το αν θα έχει μέλλον ή όχι μία σχέση, φαίνεται σχετικά σύντομα. Μετά από λίγους μήνες μαζί του, λογικά θα πρέπει να είσαι σε θέση να ξέρεις αν αυτός ο άνθρωπος θέλει ή φαντάζεται να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια μαζί σου ή όχι. Αν τα δικά σου θέλω δε συμβαδίζουν με τα δικά του, από την άποψη ότι εσύ ζητάς κάτι μόνιμο και με μέλλον, ενώ εκείνος το ακριβώς αντίθετο, ε τι να λέμε, βγάζει μάτι ότι έχεις ερωτευτεί το λάθος άτομο.

3 | Tα ετερώνυμα έλκονται αλλά όχι στη δική σας περίπτωση

Μα είστε τόσο ταιριαστοί! #noot. Εσένα σου αρέσει να μένεις μέσα, ενώ εκείνος, πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, είναι όλο έξω. Εσύ είσαι ήρεμη κι ευγενική, ενώ εκείνος νευριάζει και θυμώνει με το παραμικρό. Εσύ συμπαθείς τους φίλους του, εκείνος πάλι, δε θέλει ούτε να βλέπει τους δικούς σου. Αυτά και πολλά άλλα, μαρτυρούν ότι είστε ένα ζευγάρι που έχει περισσότερες διαφορές απ’ ό,τι ομοιότητες. Μπορεί να λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά μην το πάρετε και ως νόμο, δεν ισχύει πάντα.

4 | Κρατάτε μυστικά ο ένας από τον άλλο

Αφενός εσύ δεν του έχεις πει πολλά πράγματα που σε αφορούν και έχουν να κάνουν είτε με το παρόν είτε με το παρελθόν σου κι αφετέρου κι εκείνος τις κάνει τις λαδιές του και έχεις υποψίες ότι κρύβει πράγματα. Ακόμα και τα μικρά και αθώα καθημερινά ψεματάκια όπως τα λες, έχουν κι αυτά τη βαρύτητά τους και αλλοτριώνουν τη σχέση. Το ψέμα ποτέ δεν είναι καλός οιωνός.

5 | Δε σου δείχνει τον παραμικρό σεβασμό

Ο σεβασμός είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία μίας σχέσης. Άνθρωπος που δε σε σέβεται, σε υπονομεύει, σε μειώνει και σε κάνει να νιώθεις άχρηστη, δε σου αξίζει σε καμία περίπτωση. Με όποιον γκόμενο κι αν έχεις να κάνεις, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι οφείλεις να προστατεύεις και την αξιοπρέπειά σου. Δεν αξίζει να μένεις με έναν άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις χώμα και δε σε εκτιμάει. Να φεύγεις!

6 | Το σεξ είναι επιεικώς κάτω του μετρίου

Η ζωή είναι μικρή για να κάνεις κακό σεξ. Νέο κορίτσι είσαι, δε σε έχουν πάρει και τα χρόνια. Από τη στιγμή που είσαι με ένα αγόρι που δεν σε ικανοποιεί σεξουαλικά παρά τις προσπάθειές σου να τον καθοδηγήσεις, δεν υπάρχει νόημα να εξακολουθείς να είσαι μαζί του. Το σεξ είναι επίσης σημαντικό συσταστικό σε μια σχέση, οπότε αν πάσχει το αγόρι σου σ’ αυτό το κομμάτι και δε βλέπεις καμία βελτίωση, να ευχηθώ κουράγιο ή καλή λευτεριά αν έχεις σκοπό να δώσεις τέλος.

Μην επιμένεις στα ελάχιστα θετικά από τη στιγμή που τα αρνητικά υπερνικούν. Όσο δύσκολο κι αν σου είναι, βάλε λίγη δύναμη και κάνε το βήμα που θα σε ελευθερώσει από μια τοξική σχέση!


Photo by Analise Benevides on Unsplash

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET