ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η τύπισσα που βγαίνετε είναι τέρμα τοξική!

Μπρο, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Μια ερωτική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Να είναι μαζί πιο ευτυχισμένοι απ’ ό,τι θα ήταν ο καθένας μόνος του. Εάν αυτός ο σκοπός δεν εξυπηρετείται, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου με κάποιον άλλο άνθρωπο.

Μια υγιής σχέση πρέπει να λειτουργεί στον αυτόματο, σχεδόν αβίαστα. Σίγουρα θα υπάρχουν συγκρούσεις και διαφωνίες, αλλά στο τέλος της ημέρας αναγνωρίζεις ότι είστε μια ομάδα και η ομάδα είναι πάνω από κάθε παίχτη. Το effort πρέπει να είναι συνεχές και αμοιβαίο, ενώ οι όμορφες στιγμές οφείλουν να είναι καταιγιστικά περισσότερες από τις εντάσεις.

Μέχρι να φτάσεις σε αυτό το συμπέρασμα βέβαια, πολύ πιθανό να έχεις περάσει από την άλλη πλευρά. Έχεις ζήσει δηλαδή το κλασικό τοξικό story, που σε ξεζούμισε ψυχολογικά και σε έκανε να κοιτάξεις με άλλο μάτι τις ανθρώπινες σχέσεις και τι ζητάς από αυτές. Αν δε διαβάζεις κάτι γνώριμο αυτή τη στιγμή, σε οικτίρω για την τύχη και την ωριμότητά σου.

Αδέρφια παθόντες εκεί έξω, στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και σας νιώθω. Είναι η φάση που έχεις βρει κάτι σταθερό στη ζωή σου, μια γυναίκα που φαινομενικά μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο και σε βγάζει ξαφνικά από το Bruce Wayne (του Robert Pattinson συγκεκριμένα) era σου. Η καθημερινότητα όμως ποτέ δεν αποτυγχάνει να σου δείξει την πραγματικότητα που ζεις και αυτή προδίδει ότι ανέχεσαι τοξικές συμπεριφορές.

Παρακάτω θα βρεις όλα τα σημάδια που σου δείχνουν το exit με neon κεφαλαία γράμματα ή αλλιώς τα signs ότι έχεις να κάνεις μια τοξική τύπισσα.

1 Τα δικά της δικά της και τα δικά σου δικά της

Κάποιες εκεί έξω έχουν μπερδευτεί λίγο και απαιτούν να παίρνουν τα πάντα, ξεχνώντας όμως τον αρχαίο κανόνα του δούναι και λαβείν. Για να δώσουν τίποτα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος τούμπα, αλλά όταν πρόκειται να πάρουν, τα θεωρούν όλα τόσο απλά και δεδομένα.

2 Λέει διαρκώς ψέματα

Κάποια μικροψέματα μηδαμινής σημασίας μπορούμε να τα προσπεράσουμε. Ψέματα του τύπου «Δεν αγόρασα και τα 5 lip gloss που μ’ άρεσαν». Μέχρι εκεί. Αυστηρά. Όταν έχεις να κάνεις με μια επαγγελματία ψεύτρα, παίζεις σε δύσκολη πίστα και εν τέλει η φάση γίνεται επικίνδυνη.

3 Κάνει συμβούλιο με τις φίλες της για τα σχεσιακά σας

Δε λέω, όλοι έχουμε έναν, δυο φίλους τους οποίους συμβουλευόμαστε για τα προβλήματά μας, μεταξύ αυτών και τα της σχέσης. Αλλά στο τέλος έχουμε τη γνώμη και την κρίση μας. Αν είναι να χρειάζεσαι το «okay» από 5 γυναίκες ενώ τα έχεις με τη 1 από αυτές, θα περάσεις δύσκολα bro.

4 Ζηλεύει τις επιτυχίες σου και δεν τις σαπορτάρει

Έχεις να αντιμετωπίσεις τον κόσμο εκεί έξω και οφείλεις να κάνεις embrace την κάθε επιτυχία σου. Το αξίζεις φίλε. Η κοπέλα σου θα έπρεπε να είναι εκεί για να μοιραστείτε τη χαρά και την υπερηφάνεια σου. Αν σε ανταγωνίζεται, σίγουρα δεν υποβόσκουν υγιή κίνητρα.

5 Σου «χτυπάει» οτιδήποτε κάνει για εσένα

Μπορείς να αντέξεις μια σχέση στην οποία η κοπέλα σου κρατάει τεφτέρι για κάθε μία εξυπηρέτηση ή καλή πράξη κάνει για σένα; Υποτίθεται ότι αυτές οι πράξεις είναι αυτονόητες. Next!

6 Δεν παραδέχεται ποτέ ότι κάνει λάθος

Άνθρωπο που δεν έχει συναίσθηση πότε κάνει λάθος και δε ζητάει ποτέ συγγνώμη… να τον κάνεις τι; Να είστε σε ένα διαρκές debate για το ποιος φταίει; Όλοι κάνουμε λάθη, οι αλάθητοι ας μείνουν καλύτερα μόνοι τους.

7 Θεωρεί το πρόγραμμά της σημαντικότερο από το δικό σου

Αυτό αποτελεί μεγάλη ένδειξη ότι δε σε σέβεται καθόλου. Δεν της περνάει καν από το μυαλό μάλλον, ότι είσαι ένας άνθρωπος με υποχρεώσεις και προτεραιότητες και θεωρεί το δικό της schedule σπουδαιότερο από τη δική σου καθημερινότητα. Μακριά όσο προλαβαίνεις.

8 Ζηλεύει παθολογικά

Επειδή το έχω ζήσει εις διπλούν, εύχομαι να μην το περάσει άνθρωπος εκεί έξω. Η ζήλεια από ένα σημείο και μετά γίνεται legit επικίνδυνη υπόθεση και δε θα ήθελες να είσαι αυτός που θα λύσει το γόρδιο δεσμό.

9 Αντιπαθεί όλους σου τους φίλους

Υποχρεωμένη να συμπαθεί κάθε φίλο σου δεν είναι. Όταν όμως δε συμπαθεί ούτε τα άντερά της, πώς θα ζήσεις αρμονικά μαζί της αλλά και με την παρέα σου; Μάλλον η προσωπικότητά της κάπου γέρνει…

10 Αλλάζει διάθεση ανά πάσα στιγμή

Ουδείς τοξικότερος από τον κυκλοθυμικό. Το σκωτσέζικο ντους δεν έχει ούτε λίγη πλάκα, στο υπόσχομαι. Η κοπέλα δεν ξέρει ούτε η ίδια τι θέλει ή τι της φταίει. Δεν μπορείς να είσαι απίκο και σήκω-σήκω κάτσε-κάτσε σύμφωνα με τα κέφια της.

11 Σε χωρίζει ή απειλεί ότι θα σε χωρίσει συνέχεια

Φιλική συμβουλή: Εάν σε χωρίσει ή πει να χωρίσετε έστω και μία φορά, σήκω φύγε και ρίξε πίσω μαύρη πέτρα. Για να φτάσει σε σημείο να προτείνει σαν λύση το χωρισμό, σημαίνει ότι το έχει επεξεργαστεί καιρό πριν, ακόμα και αν δε χωρίσετε όντως. Άρα δεν μπορείς να είσαι με μια γυναίκα που διαπραγματεύεται την παρουσία σου στη ζωή της.

12 Έχει ανασφάλειες για την εμφάνιση είτε ή τον χαρακτήρα της

Έχω προσπαθήσει να επωμιστώ τον ρόλο του ψυχολόγου σε μια σχέση και έμαθα το εξής: Από αυτό το game θα βγεις και κερατάς και δαρμένος. Άτομα με τόσες ανασφάλειες είναι ακατάλληλα για σχέση και δεν είναι δική σου δουλειά να λύσεις το παζλ.

Η ζωή είναι κυριολεκτικά απρόβλεπτη και περνάει μπροστά από τα μάτια μας αστραπιαία. Όλοι αξίζουμε να είμαστε χαρούμενοι και να δίνουμε σε κάθε λεπτό της ζωής μας το value που της αξίζει. Οι τοξικοί άνθρωποι μόνο εμπόδιο μπορούν να σταθούν σε αυτό και η ανοχή σου είναι το αγαπημένο τους όπλο. Μην τους βοηθήσεις να οπλίσουν το κλείστρο.

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET