ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Καταλαβαίνεις ότι η σχέση σου βγάζει το χειρότερό σου εαυτό, όταν συμβαίνουν τα παρακάτω!

To θέμα είναι γιατί κάθεσαι ακόμη...

Υπάρχουν σχέσεις και σχέσεις εκεί έξω. Χαρούμενες, προβληματικές, επιτυχημένες, καταπιεστικές, ανυπόφορες, συμβατικές και πάει λέγοντας, τα επίθετα είναι άπειρα. Σημασία έχει να συμφωνήσουμε όλοι ότι άλλες καταφέρνουν να βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό προς τα έξω, ενώ άλλες ξυπνούν την πιο σκοτεινή πλευρά σου. Δυστυχώς, αυτές οι τελευταίες είναι που κάνουν κακό και στις δύο μεριές, οδηγούν σε συχνούς καυγάδες και δημιουργούν ένα μίζερο κλίμα.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά, αν μπορούσες να δεις με γυμνό μάτι ότι βρίσκεσαι εγκλωβισμένος/η σε μία τέτοια σχέση και ότι εξαιτίας της δε θυμίζεις σε τίποτα αυτόν/ή που ήσουν κάποτε. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο να κοιτάξεις κατάματα την πραγματικότητα και να αποχωρήσεις από μια συνήθεια, οπότε και συνεχίζεις να παραμένεις δυστυχισμένος/η σ’ αυτή.

Θες την αλήθεια; Το να εθελοτυφλείς είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Θέλει θάρρος να παραδεχτείς τα πράγματα ως έχουν και να πάρεις την ανάλογη απόφαση, ωστόσο είναι 100% σίγουρο ότι αυτή θα σε δικαιώσει. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από την παγίδα στην οποία έχεις πέσει, ξαναβρές την καλή σου πλευρά και ανοίξου σε ανθρώπους που ασκούν θετική επιρροή πάνω σου.

Μέχρι τότε όμως, θα σε βοηθήσω να κάνεις το πρώτο βήμα, να καταλάβεις δηλαδή ότι η σχέση στην οποία βρίσκεσαι βγάζει τον χειρότερό σου εαυτό:

#1 Είσαι μονίμως μες στα νεύρα

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά δε νομίζω ότι σκοπός μίας σχέσης, αντί να σε γεμίζει με θετικά vibes και ηρεμία, είναι να σε κάνει έξαλλο/η 24/7. Έχεις γίνει αγνώριστος/η κι ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, η οικογένεια, οι φίλοι και οι γνωστοί σου στο τονίζουν συνέχεια. Πλέον δεν αποτελείς την ιδανική παρέα για κανέναν, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει όρεξη να περνάει την ώρα του με γκρίνιες, υστερίες και φωνές (περίεργο). Αν λοιπόν αυτό δεν είναι ολοφάνερο σημάδι ότι η σχέση σου σε επηρεάζει αρνητικά, τότε τι;

#2 Σπουδές και καριέρα έχουν πάει περίπατο

Δεν είναι υπερβολή αυτό που λένε ότι η προσωπική ζωή έχει άμεση σχέση με το πόσο ευτυχισμένος και ισορροπημένος είναι κάποιος. Πράγματι, οποιοσδήποτε είναι καλά στα προσωπικά/ερωτικά του, είναι συνήθως καλά και σε όλους τους άλλους τομείς στη ζωή του. Από τη στιγμή που εσύ βρίσκεσαι λοιπόν σε μία τοξική σχέση, είναι φυσικό κι επόμενο να ασχολείσαι συνέχεια με αυτή και να παραμερίζεις τις σπουδές ή την καριέρα σου, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις σου να είναι πια ανύπαρκτες. Κι αυτό γιατί δυσκολεύεσαι να πάρεις μια απόφαση. Τολμηρή, ναι, αλλά από αυτήν εξαρτώνται πολλά πράγματα.

#3 Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ΔΕΝ τσακωθήκατε

Αυτή η σχέση στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στους τσακωμούς σας, οι οποίοι κάθε φορά γίνονται και επικότεροι. Ναι, το έχουμε πει ότι τα μικροκαυγαδάκια είναι το αλατοπίπερο για ένα ζευγάρι, αλλά μια στο τόσο, όχι καθημερινά! Εσείς το έχετε πάει σε άλλο επίπεδο. Στην πραγματικότητα, προσπαθείς να θυμηθείς την τελευταία φορά που ήσασταν αγαπημένοι και δε μαλώνατε σαν το σκύλο με τη γάτα και… δεν μπορείς. Αυτό λέει πολλά να ξέρεις. Βασικά, μαρτυρά μόνο άσχημα πράγματα για τη σχέση.

#4 Αλήθεια, από πότε έχεις να δεις τους φίλους σου;

Σ’ έχει απορροφήσει τόσο πολύ αυτή η σχέση, που έχεις ξεχάσει ότι έχεις φίλους. Οκ, να δώσουμε μία περίοδο χάριτος που μπορείς να το κάνεις αυτό, γιατί το πράγμα είναι φρέσκο και τα μέλια στάζουν, αλλά από εκεί και πέρα είναι γαϊδουριά. Ο/η γκόμενος/α αύριο – μεθαύριο παίζει να μην υπάρχει καν στη ζωή σου και εσύ θα μουντζώνεις τον εαυτό σου που τόσο καιρό έγραφες τους φίλους σου. Για να μην το κάνω τόσο τραγικό βέβαια, κατά πάσα πιθανότητα θα σε συγχωρήσουν για τη συμπεριφορά σου, αλλά και μόνο που έχεις υπάρξει τόσο σκάρτος/η απέναντί τους, δε σε τιμά και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

#5 Παριστάνεις κάτι που δεν είσαι

Αυτό ίσως να είναι και το χειρότερο όλων. Είναι πραγματικά πολύ χαζό να παριστάνεις κάποιον/α που δεν είσαι για να κερδίσεις την/τον άλλη/ον. Ότι τι; Αυτός νομίζεις ότι δε θα το πάρει χαμπάρι στη συνέχεια, όσο περνάει ο καιρός και σε γνωρίζει καλύτερα; Δεν ξέρω γιατί έχετε φαγωθεί να δείχνετε στους άλλους και ειδικά στη σχέση σας μία εικόνα που δε σας αντιπροσωπεύει. Είναι μεγάλο φάουλ, γιατί κάποια στιγμή θα φανερωθεί ο πραγματικός εαυτός σας και τότε μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα.

#6 Περιμένεις να γίνει το μπαμ από μόνο του

Καταλαβαίνεις από μόνος/η σου ότι περιμένοντας να έρθει η μεγάλη καταιγίδα και να τα διαλύσει όλα στο διάβα της, είναι κακό. Για την ακρίβεια, δείχνει τη δειλία σου να πάρεις την κατάσταση στα χέρια, οπότε και περιμένεις υπομονετικά να γίνει η στραβή από τον άλλον, να βρεις ένα πάτημα και να την κάνεις. Μέχρι τότε όμως, ας βασανίζεσαι, σιγά. Παίζει δηλαδή να έχεις μεταμορφωθεί και σε τέρας μέχρι να έρθει η στιγμή που θα χωρίσουν οι δρόμοι σας και μετά να θέλεις άλλο τόσο χρόνο για να ξαναβρείς τον παλιό σου εαυτό πληγώνοντας όποιον βρεθεί στο πέρασμά σου.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET