ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 σημάδια που μαρτυρούν ότι εσύ είσαι το αγκάθι στη σχέση σου!

Έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να μην ρίχνεις όλο το φταίξιμο για την κακή πορεία της σχέσης σου στο/στη σύντροφό σου και να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ είσαι το πραγματικό πρόβλημα; Κάθε πρόβλημα έχει δύο όψεις. Η μία αφορά πώς το εκλαμβάνει ο/η σύντροφός σου κι η άλλη πώς το εκλαμβάνεις εσύ. Αν συνηθίζεις να παραβλέπεις […]

Θεώνη Σταματοπούλου

4 Απριλίου, 2017

Έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να μην ρίχνεις όλο το φταίξιμο για την κακή πορεία της σχέσης σου στο/στη σύντροφό σου και να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ είσαι το πραγματικό πρόβλημα;

Κάθε πρόβλημα έχει δύο όψεις. Η μία αφορά πώς το εκλαμβάνει ο/η σύντροφός σου κι η άλλη πώς το εκλαμβάνεις εσύ. Αν συνηθίζεις να παραβλέπεις τη μεριά του/της συντρόφου σου και τον/την κατηγορείς ότι εκείνος/η έχει πάντα άδικο και λάθος, υπάρχει πρόβλημα και το πρόβλημα είσαι εσύ. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις την αλήθεια κατάματα αλλά για το καλός της σχέσης σου οφείλεις να αλλάξεις.

Αυτά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι εσύ αποτελείς το πρόβλημα της σχέσης σου:

1. Αρνείσαι να συμβιβαστείς

Το μεγαλύτερο μυστικό για μία επιτυχημένη σχέση είναι ο συμβιβασμός. Υπάρχουν σαφώς πράγματα και καταστάσεις που δεν σου αρέσουν πάνω στο/στη σύντροφό σου, αλλά το κόλπο είναι να μάθεις να ζεις και να συμβιβάζεσαι με αυτά. Φυσικά υπάρχουν και πράγματα για τα οποία δεν τίθεται καν θέμα συμβιβασμού, όπως οι σπουδές, η καριέρα κι η ελευθερία σου. Αλλά αν γενικότερα δεν μπορείς να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου, εσύ είσαι αυτός/ή που υπονομεύει τη σχέση, όχι ο/η σύντροφός σου.

2. Βάζεις τον εαυτό σου πάνω από τη σχέση σου συνεχώς

Ο εγωισμός βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις! Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να το κατανοήσουν αυτό. Τι να κάνω πια; Να στείλω σήματα Μορς για να το καταλάβετε; Γιατί ρε φίλε, να θες ταυτόχρονα να έχεις σχέση αλλά να θες να είσαι κι από πάνω από τον/τη σύντροφό σου; Ή χώρισε και μείνε μόνος/η σου εσύ κι ο εγωισμός σου ή απόκτησε μία ουσιαστική σχέση χωρίς παιδιαρίσματα όπου εσύ κι ο/η σύντροφός σου θα είστε ίσοι.

3. Έχεις παράλογες απαιτήσεις

Γενικότερα είναι πολύ θετικό να έχεις προσδοκίες από τη σχέση σου γιατί σου δίνει κίνητρο να την εξελίξεις και να την κάνεις καλύτερη. Όχι όμως να ξεφεύγουμε κι από την πραγματικότητα, ε! Αν η μύτη και τα στάνταρντ σου είναι πιο υψηλά από ό,τι πρέπει και πιάνεις τον εαυτό σου να απογοητεύεται από τις σχέσεις σου, φταις ξεκάθαρα εσύ κι όχι οι σύντροφοί σου.

4. Βγαίνεις με γκόμενους/ες που θες να αλλάξεις τον χαρακτήρα τους

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Όσο πιο σύντομα το καταλάβεις αυτό, τόσο πιο ευτυχισμένος/η θα είσαι. Αν δεν σου αρέσουν κάποια στοιχεία πάνω στο/στη σύντροφό σου, δε πάει να χτυπιέσαι κάτω, δεν πρόκειται να τον/την αλλάξεις με τίποτα (είμαι παθούσα, πίστεψέ με!). Το μόνο που καταφέρνεις είναι να χαλάς τη ζαχαρένια σου και να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο. Εδώ κολλάει ο συμβιβασμός που λέγαμε προηγουμένως. Συμβιβάσου κι όλα καλά!

5. Δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου

Βασικά δεν παραδέχεσαι καν ότι κάνεις λάθη. Τι να πω, μπράβο! Τέτοια αυτοπεποίθηση κι άγνοια λείπει στις μέρες μας. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, οπότε δε νομίζω να αποτελείς εξαίρεση. Η μαγκιά είναι να παραδέχεσαι πότε έχεις άδικο, να χαμηλώνεις τον εγωισμό σου και να μάθεις να ζητάς συγγνώμη για χάρη της σχέσης σου.

6. Του υψώνεις τοίχο κάθε φορά που τσακώνεστε

Αν η πιο εύκολη και πρόσφορη λύση για σένα σε ένα τσακωμό είναι να κάνεις το παιδάκι Δημοτικού και να αρνείσαι να ακούσεις κάθε τι που σου λέει ο/η σύντροφός σου, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Για όποιο λόγο κι αν τσακώνεστε, οφείλετε και οι δύο να το συζητάτε ήρεμα και πολιτισμένα με σκοπό να οδηγηθείτε σε λύση του προβλήματος. Το να «σνομπάρεις» το/τη σύντροφό σου και να τον βγάζεις λάθος πριν καν του/της δώσεις την ευκαιρία να εξηγηθεί, είναι απλά προβληματικό.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET