ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αν παρατηρήσεις αυτά τα σημάδια, τότε εσείς οι δύο είναι γραφτό να είστε μαζί!

Καμία σχέση δεν είναι ιδανική, επειδή πολύ απλά κανένας άνθρωπος δεν είναι αψεγάδιαστος και τέλειος. Λάθη θα γίνουν κι από τις δύο πλευρές, τα οποία θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε μαζί με ψυχραιμία, κατανόηση και αγάπη. Φυσικά και υπάρχει ο ένας εκεί έξω για σένα, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζεις μαζί του 100%. Κι […]

Θεώνη Σταματοπούλου

18 Νοεμβρίου, 2019

Καμία σχέση δεν είναι ιδανική, επειδή πολύ απλά κανένας άνθρωπος δεν είναι αψεγάδιαστος και τέλειος. Λάθη θα γίνουν κι από τις δύο πλευρές, τα οποία θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε μαζί με ψυχραιμία, κατανόηση και αγάπη. Φυσικά και υπάρχει ο ένας εκεί έξω για σένα, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζεις μαζί του 100%. Κι αυτό είναι το φυσιολογικό εδώ που τα λέμε. Διαφορετικά θα μιλούσαμε για κάποια περιπτωσάρα, με δύο προσωπικότητες να ταυτίζονται απόλυτα μεταξύ τους.

Οπότε σταμάτα να ψάχνεις το τέλειο κι εκτίμησε τα πράγματα που κάνουν όντως τη διαφορά και καθιστούν μια σχέση υγιή και πετυχημένη (όχι τέλεια). Κι αυτά τα πράγματα δεν είναι δύσκολο να τα εντοπίσεις. Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να καταλάβεις τη σημασία τους. Ακόμα και τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και εμπόδια, έχουν τσακωμούς και στενοχώριες, αλλά στο τέλος παραμένουν αγαπημένα και κρατούν ζωντανή τη σχέση τους. Είναι το πεπρωμένο ή μήπως κάποια χαρακτηριστικά που κρατούν σταθερό το δέσιμο μεταξύ τους;

Αν παρατηρήσεις τα παρακάτω στη σχέση σας τότε είναι γραφτό να είστε μαζί και το τέλος κάθε δυσκολίας θα σας βρίσκει πιο δυνατούς:

#1 Εμπιστεύεται απόλυτα ο ένας τον άλλο

Κι όχι επειδή το ζήτησες εσυ ή εκείνος/η, αλλά επειδή υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Αυτή ίσως είναι και το πιο γερό θεμέλιο που αν έχει μία σχέση, δεν υπάρχει περίπτωση να ναυαγήσει. Είναι απίστευτα σημαντικό να εμπιστεύεσαι τον/τη σύντροφό σου και να κάνει κι εκείνος/η αντίστοιχα το ίδιο. Η ζήλια, οι σκηνές, οι γκρίνιες και οι ανασφάλειες που δημιουργούνται από την έλλειψή της είναι ιδιαίτερα βλαβερές και μπορεί άνετα να οδηγήσει σε χωρισμό. Στην τελική, ποιος ο λόγος να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που δεν μπορείς να εμπιστευτείς; Γιατί να μείνεις μαζί του;

2 | Σέβεται απόλυτα ο ένας τον άλλο

Οι σχέσεις βασίζονται στο σεβασμό και την αγάπη. Όπως πρέπει να δείχνεις έναν άλφα σεβασμό στον οποιονδήποτε άνθρωπο εκεί έξω, έτσι πρέπει να σέβεσαι και τον/τη σύντροφό σου και να μην προσβάλλεις τα συναισθήματα, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τα όνειρά του/της. Μπορεί εσύ να το θεωρείς αυτονόητο, αλλά υπάρχουν πολλά ζευγάρια εκεί έξω που φέρονται απίστευτα άσχημα ο ένας στον άλλο και όλοι αναρωτιούνται γιατί αυτοί οι άνθρωποι επιμένουν να είναι μαζί και να δυσκολεύουν ο ένας τη ζωή του άλλου. Μην υποτιμάς λοιπόν το σεβασμό, γιατί είναι βασικό κλειδί για μία σχέση που αντέχει στο χρόνο.

3 | Θαυμάζει πολύ ο ένας τον άλλο

Ο θαυμασμός είναι κάτι που δε λείπει ποτέ από μία ευτυχισμένη και υγιή σχέση. Όταν το ζευγάρι είναι αγαπημένο, αυτόματα ο ένας χαίρεται με τη χαρά του άλλου και θαυμάζει κάθε του επιτυχία. Πλέον τα επιτεύγματα και οι στόχοι που πετυχαίνεις και γενικότερα κάθε καλό που σου έρχεται, δεν το βιώνεις μόνο εσύ αλλά και ο σύντροφός σου, που σε υπεραγαπάει και σε θαυμάζει στο έπακρο. Είναι πολύ όμορφο να γνωρίζεις ότι υπάρχει κάποιος στη ζωή σου που χαίρεται για σένα περισσότερο κι από εσένα.

4 | Επηρεάζει θετικά ο ένας τον άλλο

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει ή ακόμα καλύτερα το έχετε βιώσει οι ίδιοι, αλλά με τα χρόνια, τα ζευγάρια μοιάζουν ολοένα και περισσότερο μεταξύ τους. Αν όχι εξωτερικά, τότε σίγουρα στον τρόπο που φέρονται, μιλάνε, αντιδρούν, αποφασίζουν και γενικότερα η επιρροή που έχει ο ένας στον άλλο είναι τόσο θετική και ουσιαστική που και οι δυο τους γίνονται όλο και καλύτεροι. Φυσικά και εξακολουθεί ο καθένας να είναι ανεξάρτητος και να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά μαζί είστε απλά μία αήττητη ομάδα.

5 | Ωριμάζετε καλύτερα μαζί

Όσο περισσότερο καιρό περνάτε μαζί και όσο η σχέση προχωράει, είναι φυσικό κι επόμενο να ωριμάζετε και να γίνεστε πιο συνειδητοποιημένοι με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Ζείτε τόσα πράγματα μαζί, που αλίμονο αν δε γίνεστε καλύτεροι άνθρωποι και δεν ωριμάζετε σε όλα τα επίπεδα. Κάθε σχέση έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο στον οποιονδήποτε, ακόμα κι εκείνη που θα τελειώσει. Και πάντα να κρατάς όλα τα μαθήματα που παίρνεις σαν φυλαχτό, για τις επόμενες σχέσεις σου.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2022, ξέρουμε τι googlαρες φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET