ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έτσι καταλαβαίνεις πως έχεις μία αληθινή σχέση που θα αντέξει στο χρόνο!

Πόσες σχέσεις είχες μέχρι τώρα που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προοπτικές και τελικά καταλήξατε δύο ξένοι; Μάλιστα, δύο ξένοι. Δυο ξένοι που γνωρίζονται καλά. Δεν έβλεπες τα σημάδια, αφού ήσουν τυφλωμένη από ενθουσιασμό και έρωτα.Όσο για εσένα που έχεις σχέση, αν και στα μάτια του καθρεφτίζεται ο κόσμος σου όλος, δεν είσαι σίγουρη πως αυτό […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

18 Ιανουαρίου, 2018

Πόσες σχέσεις είχες μέχρι τώρα που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προοπτικές και τελικά καταλήξατε δύο ξένοι; Μάλιστα, δύο ξένοι. Δυο ξένοι που γνωρίζονται καλά. Δεν έβλεπες τα σημάδια, αφού ήσουν τυφλωμένη από ενθουσιασμό και έρωτα.Όσο για εσένα που έχεις σχέση, αν και στα μάτια του καθρεφτίζεται ο κόσμος σου όλος, δεν είσαι σίγουρη πως αυτό θα κρατήσει. Δεν είναι οι σχέσεις περίπλοκες, εμείς τις κάνουμε, να το θυμάσαι. Δεν είναι όλες οι σχέσεις ίδιες, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν την ωριμότητα της σχέσης σου άρα και τη διάρκεια.

#1 Δε σε νοιάζει τι και πώς, φτάνει να είστε μαζί

Λατρεύεις τις στιγμές που κάθεστε στον καναπέ και ο καθένας διαβάζει το βιβλίο του, ή ακόμα κι όταν τρώτε μαζί παρακολουθώντας τηλεόραση. Για να απολαύσεις τη συντροφιά του, δε χρειάζεται να είστε συνεχώς κάπου έξω ή να ξενυχτάτε μέχρι το επόμενο πρωί. Βρίσκεις χαρά ακόμα και στις πιο μικρές και απλές συνήθειες, γιατί σου αρκεί που είστε μαζί.

#2 Έχεις πάνω από χίλιους τρόπους να δείξεις την αγάπη σου

Κρατιέστε από το χέρι, αγκαλιάζεστε, τον/την ξυπνάς με ένα ζεστό καφέ και το αγαπημένο του/της πρωινό στο χέρι, χωρίς να το έχει ζητήσει. Θέλεις να είναι κομμάτι της ζωής σου και γι’ αυτό τον/τη γνωρίζεις στους φίλους και την οικογένειά σου. Ξέρεις πώς να δείχνεις την αγάπη σου και τα συναισθήματα σου με διαφορετικό τρόπο κάθε μέρα και όχι μονάχα με το σεξ. Ακόμα κι ένα πρωινό τηλεφώνημα για καλημέρα δείχνει ότι είναι το πρώτο άτομο που θες να μιλήσεις όταν ξεκινάει η μέρα σου.

#3 Οι διαφωνίες σας ενώνουν ακόμη περισσότερο, αντί να σας απομακρύνουν

Όταν τσακώνεστε δεν τρέχεις να πάρεις αμέσως τηλέφωνο τον κολλητό ή την κολλητή σου να παραπονεθεις για τη σχέση σου. Δε θέλεις άλλες υπερβολές και δράματα ούτε να εμπλέκεις τρίτους σε θέματα που δεν τους αφορούν. Σ’ αυτό είστε μόνο οι δυο σας και μαζί πρέπει να βρείτε τη λύση, βάζοντας κάτω τα πράγματα και συζητώντας ώριμα. Χωρίς προσδιορισμούς, χωρίς ουρλιαχτά και κλάματα. Κάθε φορά που διαφωνείτε δε σκέφτεσαι ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να χωρίσεις, αλλά ότι πρέπει να το παλέψετε. Εκεί φαίνεται το μεγαλείο μίας σχέσης!

#4 To μυαλό σου, η ψυχή σου, η καρδιά σου, όλα είναι εκεί

Τα βράδια όταν κοιμάται, δεν καυλαντίζεις με άλλους σε μηνύματα, δεν αναστατώνεσαι αν βρεις κλήση από πρώην, δε φλερτάρεις με κάνεναν στη σχολή ή τη δουλειά σου. Έχεις όλα όσα θέλεις και δεν αναρωτιέσαι στιγμή πώς θα ήταν αν έβγαινες με κάποιον άλλο/κάποια άλλα. Δε θα τον/την άλλαζες με κανέναν/καμία γιατί είναι το άτομο που ήθελες πάντα να ήσουν μαζί. Οτιδήποτε δεν είναι εκείνος/η, σε αφήνει εντελώς αδιάφορο/η.

#5 Όλα έρχονται στην ώρα τους

Δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα με τη σχέση σου από τον πρώτο καιρό ούτε να είστε κάθε μέρα μαζί.  Μια σχέση εξελίσσεται με σταθερά βήματα, μέρα με τη μέρα. Δεν αφήνετε τον ενθουσιασμό να σας συνεπάρει. Η σχέση σας προχωράει με σταθερό ρυθμό, έτσι ώστε να είστε και οι δύο χαρούμενοι και κανείς να μην πιέζεται. Άλλωστε μόνο όταν κάνεις σταθερά βήματα σε μια σχέση, χτίζονται γερά θεμέλια και τίποτα δε σας χωρίζει…

#6 Όσο έχετε ο ένας τον άλλον, δε φοβάσαι τίποτα και κανέναν

Η σχέση σας δεν είναι να μοιράζεστε μόνο τις όμορφες στιγμές, αλλά και τις δύσκολες. Όταν συμβεί κάτι σοβαρό, δεν αφήνει ο ένας τον άλλον. Θα σταθεί δίπλα σου και θα γίνει ο ώμος που χρειάζεσαι για να κλάψεις. Θα έχεις πάντα μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά να του/της δώσεις, όταν νιώθει πως ο κόσμος του/της καταρρέει. Θα σε ενθαρρύνει όταν έχεις πάψει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Όταν εκείνος/η λυγίζει, εσύ θα είσαι εκεί να του/της θυμίζεις πόσο τον/την αγαπάς κι ό,τι και να γίνει έχει εσένα. Ναι, αυτό θα πει αληθινή σχέση!

#7 Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για να μιλήσετε

Όταν ανακαλύψεις πως υπάρχει κάποιο σημείο στη σχέση σου που δε βαδίζετε στην ίδια κατεύθυνση, δεν το κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου μέχρι να έρθει η «σωστή στιγμή» να το συζητήσετε. Δεν αφήνεις το πρόβλημα να γίνει μεγαλύτερο, ούτε κρατάς τις ανησυχίες μέσα σου μέχρι να συσσωρευτούν και να μετατραπούν σε θυμό κι απογοήτευση. Αντίστοιχα και εκείνος/η. Είστε ανοιχτοί να μιλάτε μεταξύ σας για οτιδήποτε προκύπτει και το προσπαθείτε μέχρι να βρείτε μια κοινή λύση, που θα ευχαριστεί και τους δύο.

#8 Καταλαβαίνεις πως η αγάπη είναι μια συνεχής προσπάθεια

Συνειδητοποιείς πως ο/η σύντροφός σου δεν είναι ο τέλειος/η τέλεια, ούτε θα γίνει. Υπάρχουν χαρακτηριστικά του/της που σε εκνευρίζουν, αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να μην είστε μαζί. Ξέρεις ότι τέλεια σχέση δεν υπάρχει, αλλά με προσπάθεια και αγάπη όλα λύνονται. Και δεν πρόκειται να σταματήσεις να προσπαθείς γι’ αυτό, ούτε σε κουράζει να του/της δείχνεις κάθε μέρα πόσο τον/την αγάπας. Ο έρωτας χάνεται όταν ο ένας θεωρήσει δεδομένο τον άλλον…

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET