fbpx

Τα 4 σενάρια που παίζουν για την επιστροφή του Elite, μετά το προβλεπόμενο τέλος της 3ης σεζόν!


Η τρίτη σεζόν του Elite δε θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά. Επιτέλους happy end για τους μαθητές του Las Encinas και προφανώς συγκίνηση που όλα τελείωσαν. Κάποιοι έφυγαν για νέα ξεκινήματα, αλλά ακόμα κι εκείνοι που έμειναν πίσω, προχωράνε παρακάτω.

Όσο κι αν μου αρέσει το ισπανικό teenage show, παραδέχομαι πως μετά από 24 επεισόδια θα μπορούσε να μπει ένα οριστικό τέλος εδώ. Αντ’ αυτού, χωρίς ακόμα να έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση απ’ το Netflix, λέγεται πως θα επιστρέψει για 4η και 5η σεζόν.

Κι αν με ρωτάτε (τι, όχι;) προφανώς και αναρωτιέται όλο μου το είναι για το πώς θα προχωρήσει η πλοκή. Δεν είναι ότι μας άφησαν και με κάποιο ερωτηματικό στο τελευταίο επεισόδιο, για να έχουμε να περιμένουμε κάτι. Ίσα ίσα, η τρίτη σεζόν έκλεισε πολύ σωστά και αναμενόμενα. Το μόνο που εύχομαι είναι να μην πέσει στην παγίδα της επιτυχίας και επιστρέψει με αποτυχημένο νέο κύκλο.

Όπως και να ‘χει, επειδή ο χρόνος είναι πολύς πλέον και πρέπει κάπου να τον διαθέσω, διάβασα τις θεωρίες που ακούγονται μεταξύ των φαν της ισπανικής σειράς για το προς τα πού θα στραφούν τα επόμενα επεισόδια. Και η αλήθεια είναι πως έχουν μία βάση.

Πριν σας τις παρουσιάσω όμως, ας θυμηθούμε πώς έκλεισε το τελευταίο επεισόδιο. 

Lu και Nadia φεύγουν για τη Νέα Υόρκη για να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Columbia με την υποτροφία που κέρδισαν από τις μαμάδες του Polo, ενώ και η Carla παίρνει το δρόμο της προς το εξωτερικό για σπουδές, αφήνοντας πίσω τον Valerio υπεύθυνο στην επιχειρήσή της. Samuel, Guzman, Rebeca, Ander και Omar, μένουν πίσω για να επαναλάβουν την ίδια χρονιά, ενώ μαζί τους βρίσκεται και η Cayetana, όχι ως μαθήτρια, αλλά ως καθαρίστρια του ελίτ σχολείου.

Το ζουμί αυτού του κειμένου όμως, είναι τα σενάρια που μπορεί να παρακολουθήσουμε στη συνέχεια του Elite κι αυτά έχουν ως εξής:

Σενάριο #1
Νέο cast, νέα ιστορία

Δε θεωρείται απίθανο το συγκεκριμένο, εδώ που φτάσαμε. Αφήστε δε, που τα ισπανικά μέσα δηλώνουν ξεκάθαρα πως είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε. Εγώ πάλι κρατάω τις επιφυλάξεις μου, σόρρυ.

Υπάρχει λοιπόν αυτή η θεωρία, που λέει ότι το Elite θα προχωρήσει με νέο cast και προφανώς με νέo story, μιας και οι παραγωγοί ψήνονται περισσότερο να κρατήσουν τη σειρά στα όρια του Las Encinas αντί να ακολουθήσουν την ενηλικίωση και τη μετέπειτα ζωή των πρωταγωνιστών. Από την άλλη βέβαια, το γεγονός ότι συνεχίζουν να είναι κάποιοι μαθητές, ίσως να μην είναι τυχαίο και με αυτό τον τρόπο να «κουμπώσουν» παλιούς και νέους ηθοποιούς. Θα έχει ενδιαφέρον αυτό, πάντως.


Σενάριο #2
Η Cayetana παίρνει εκδίκηση

Ο πιο μισητός χαρακτήρας ever. Και προφανώς παίρνει αυτό που της αξίζει, αφού δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Polo και το πέρασμα των καλοκαιρινών διακοπών, η ίδια καταλήγει να καθαρίζει τους διαδρόμους του ελίτ σχολείου. Με αφορμή το ότι η Cayetana έχει μέσα της την ίντριγκα και διψάει να γυρίζει ο κόσμος γύρω της, δεν αποκλείεται μια ενδεχόμενη εκδίκηση για χάρη του παλιού της έρωτα.

Την έχουμε δει, άλλωστε, να δημιουργεί διάφορες ύπουλες καταστάσεις, οπότε θα της είναι ευκολάκι να κάνει ζόρικη τη ζωή των «φίλων» της στο Las Encinas. Ιδανικά θα προτιμούσα να μη την ξαναδούμε, πόσο μάλλον να πάρει ολόκληρη σεζόν πάνω της.


Σενάριο #3
Μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη

Παράδοξο σενάριο και όχι απλά δε θα το ήθελα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κιόλας.

Αυτή η θεωρία λέει πως η ιστορία του Elite μπορεί να μεταφέρθει μακριά από την Ισπανία και συγκεκριμένα στην Αμερική, εκεί όπου η Lu, η Nadia και ο Malick σπουδάζουν και προφανώς περνούν ανεξέλεγκτες ημέρες γεμάτες πάρτυ. Μαζί τους ίσως είναι και η Carla, την οποία είδαμε να φεύγει, αλλά δε μάθαμε ποτέ τον προορισμό της. Σε συνδυασμό με το ότι μπορεί και ο Guzman να μετακομίσει για τα μάτια της Nadia, ίσως δώσει τελικά το ερέθισμα να δημιουργηθεί μια νέα ιστορία στη Νέα Υόρκη, διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει 3 σεζόν τώρα.


Σενάριο #4
Ένα χρόνο αργότερα

Κλείνω με το επικρατέστερο σενάριο, αυτό που δε σας κρύβω θα ήθελα να παιχτεί κιόλας. Στην ουσία λοιπόν, κάνουμε ένα time jump και βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά, όπου θα αποφοιτήσουν όσοι επανέλαβαν τη χρονιά στο Las Encinas. Έτσι ξεμπερδεύουν πλέον όλοι με το σχολείο και βγαίνουν στον πραγματικό κόσμο. Αυτός είναι σίγουρα γεμάτος προκλήσεις, ίσως ακόμη μεγαλύτερες από αυτές που ήδη έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν μέχρι στιγμής.

Από την άλλη, οι… φοιτήτριες Lu, Nadia, Carla, μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στην Ισπανία για το τέλος του ακαδημαϊκού έτους και με τις έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία του Polo να βρίσκονται σε εξέλιξη, να προκύψουν διάφορα ζητήματα. Η Lu άλλωστε έχει λερωμένη τη φωλιά της, αφού ήταν εκείνη που του κάρφωσε το μπουκάλι στην καρδιά κι ακόμη δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. 

Αν κρίνω πάντως από το πόσο καλά χειρίστηκαν τις τρεις σεζόν οι παραγωγοί, θεωρώ πως θα επιστρέψουν με κάτι άνω του μετρίου. Αναμένουμε!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET