ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί μερικοί άντρες δεν καταλαβαίνουν το «όχι»; 6 σενάρια που παίζουν στο μυαλό τους!

Αν ήθελα να πω κάτι άλλο θα το έλεγα. ΕΙΠΑ ΟΧΙ.

Στέλα Τσάναϊ

22 Σεπτεμβρίου, 2022

Τι έγινε ρε παιδιά, τόσο δύσκολη είναι η κατανόηση του «όχι»; Και την είχα για απλή λέξη.

Είναι συχνό φαινόμενο αρκετοί άντρες να μεταφράζουν το «όχι» σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματική του έννοια και πέρα από τραγελαφικό, καταντάει και επικίνδυνο. Μωρέ λες να είναι καμιά πάθηση; Με το που ακούνε την ακατανόμαστη λέξη κάτι λαγκάρει μέσα τους, δεν το δέχεται ο εγωισμός τους. Λες να είναι κολλητικό και γι’ αυτό έχει εξαπλωθεί τόσο;

Ήθελα να ‘ξερα τι πραγματικά παίζει εκείνη τη στιγμή στο μυαλό ενός άντρα. Λογικά παίρνει το ρητό «ο επιμένων νικά» στα πολύ σοβαρά. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αυτό. 

«Όχι» πάει να πει «όχι»!

Προσπάθησα λοιπόν να μπω για λίγο στο μυαλό αυτών των τύπων, μήπως και καταλάβω τι λάθος πάει με την πάρτη τους και κατέληξα στα παρακάτω πιθανά σενάρια για το πώς ακούγεται το «όχι» στ’ αυτιά τους όταν τους το λέει μια κοπέλα:

#1… «Ναι»

Πως γκένεν να σου λέει κάποια «όχι» και να συνεχίζεις το δικό σου; Άκουσες αγόρι μου κάπου «ναι»; Νομίζω διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους για να μην έχεις τη δικαιολογία ότι μπερδεύτηκες. Μέχρι και στην επανάσταση το είπαν και το έπιασαν, εσύ γιατί δυσκολεύεσαι τόσο; Πάμε μαζί. Όμικρον. Χι. Γιώτα. ΟΧΙ.

#2 «Προσπάθησε κι άλλο!» 

Αν δε θέλει να βγει μαζί σου ή να την κεράσεις ποτό τώρα, τότε μάντεψε. ΟΥΤΕ σε μία ώρα θα θέλει. Ούτε αύριο. Ούτε μεθαύριο. Ούτε ποτέ. Εφόσον έχετε ξεπεράσει και οι δύο την ηλικία των 15, τότε όταν αρνείται την όποια πρότασή σου για ραντεβού κλπ, δε σημαίνει ότι κάνει παιχνίδια και θέλει να προσπαθήσεις κι άλλο. Σημαίνει ότι δε θέλει να ξαναπροσπαθήσεις γενικά. Μην απορήσεις μετά γιατί δεν είναι ευγενική.

#3 «Πρότεινε εναλλακτικές»

Αυτό μοιάζει με το παραπάνω, ωστόσο εδώ δεν έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα, αλλά με το γούστο. Όταν σου είπε όχι για ποτό, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα πει ναι για φαγητό, ή για καφέ, ή για άραγμα, ή για οπουδήποτε αλλού συνεχίσεις να της στέλνεις; Το πρόβλημα δεν ήταν το μέρος που της πρότεινες. Απλά δεν της αρέσεις εσύ και οφείλεις να το δεχτείς. Αν σε γούσταρε, πίστεψέ με, θα έλεγε ναι ακόμα και για περπάτημα στη γειτονιά!

#4 Είναι ντροπαλή

Οκ, εδώ μπορεί και να μπερδευτείτε, γιατί είναι κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά. Ωστόσο, μία ντροπαλή κοπέλα που θέλει να βγει μαζί σου, με μία κοπέλα που απλά αρνείται, έχει διαφορά και φαίνεται! Αρκεί να είσαι διατεθειμένος να τη δεις. Όταν είναι θετική, έστω και ντροπαλή, θα σου δώσει να καταλάβεις με τον τρόπο της ότι ενδιαφέρεται. 

#5 Γεμίσαμε ντίβες

Κλασική περίπτωση βλάβης. Πόσες φορές έχει τύχει να την πέσει ένας τύπος σε μία κοπέλα κι από εκεί που την εκθείαζε και την έλεγε θεάρα και κουκλάρα, με το που τρώει το άκυρο, κάνει την κωλοτούμπα του. Δεν είμαστε εμείς ντίβες (τουλάχιστον όχι πάντα), εσύ έχεις θέμα με την απόρριψη! 

#6 Θα την σπαμάρω στα μηνύματα και θα γίνω κρίπουλας

Απλά don’t. Με τι λογική πιστεύεις πως αν γίνεις η σκιά της και την ενοχλείς με 100 μηνύματα την ημέρα, ότι θα αλλάξει γνώμη και θα θέλει να βγει μαζί σου; Θα τρομάξει, θα φοβηθεί και θα σου έρθει χαρτί με περιοριστικά μέτρα. Απλά δέξου το όχι και άσ’ την ήσυχη. 

Είναι καιρός οι άντρες να μάθουν να αποδέχονται την απόρριψη και οι γυναίκες να μη φοβούνται να αρνηθούν το οτιδήποτε γιατί «θα του κακοφανεί / θα με βρίσει». Τα πράγματα είναι απλούστατα, γιατί να τα περιπλέκουμε; Το όχι σημαίνει όχι και δε σηκώνει παρερμηνεία.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET