ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σελίδα στο fb καλεί τους φοιτητές να καταγγείλουν περιστατικά για τη διεξαγωγή της εξεταστικής!

Δεν είναι λίγες οι παράλογες και άδικες αποφάσεις που λαμβάνονται.

Neopolis Team

29 Μαΐου, 2020

Ξέραμε ότι όλες αυτές οι αλλαγές στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας θα φέρουν αναστάτωση. Ξέραμε επίσης, ότι η εξεταστική θα αποτελέσει από μόνη της μια δύσκολη ιστορία, στην οποία θα καταναλώναμε πολλή ενέργεια και ώρες συζητήσεων, που δε θα κατέληγαν σχεδόν ποτέ σε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Δε λέει κανείς πως είναι εύκολο να σχεδιάσεις από την αρχή (και στα ξαφνικά) ένα ολοκαίνουργιο πλάνο για κάτι που μέχρι σήμερα πραγματοποιούταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε εξάμηνο. Η πανδημία, η καραντίνα και η αργή και σταθερή επιστροφή στους παλιούς ρυθμούς, όμως, είναι γεγονός (κι ας φάνταζε μέχρι πριν λίγους μήνες, σενάριο επιστημονικής φαντασίας) και δυστυχώς απαιτεί πολλές αλλαγές. Κι αυτές οι αλλαγές, κάπου μπάζουν…

Καθημερινά βγαίνουν ανακοινώσεις από τα διάφορα ιδρύματα της χώρας που αφορούν ημερομηνίες εξεταστικών, τρόπους διεξαγωγής τους και μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια τους σε ειδικές περιπτώσεις, την ίδια στιγμή που σχεδόν κανένας φοιτητής δεν έχει λάβει πάνω από 2 συγγράμματα.

Ενώ πρόσφατα, προέκυψε και πρόβλημα με τις κλινικές της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, οι οποίες υποτίθεται θα πραγματοποιούνταν κανονικά σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αλλά εν τέλει κάπου στράβωσε το πράγμα και οι φοιτητές που βρίσκονταν μια ανάσα μακριά από το πτυχίο τους, θα αναγκαστούν χωρίς πολλές εξηγήσεις, να κάνουν λίγη παραπάνω υπομονή για να το πάρουν στα χέρια τους. Τόσο απλά.

Κι επειδή, δυστυχώς, δεν είναι ένα και δυο τα προβλήματα που προκύπτουν, ούτε και οι περιπτώσεις που μοιάζουν με την παραπάνω, η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αληλλεγγύη» στο Facebook δίνει πάτημα στους φοιτητές να μιλήσουν.

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/photos/a.111259357169495/141053214190109/?type=3&theater


Να πουν για την αδικία που βιώνουν, για τις παράλογες αποφάσεις που ανακοινώνονται, όπως αυτή για την έναρξη της εξεταστικής 4 μέρες νωρίτερα (!), και πολλά ακόμη που απασχολούν τους φοιτητές και που διαφορετικά δε θα ακουστούν.

Η σελίδα αυτοπροσδιορίζεται ως «Σελίδα ενημέρωσης, αλληλεγγύης και διεκδικήσεων εν μέσω της πανδημίας» και δεν αφορά συγκεκριμένα στους φοιτητές, ωστόσο εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε τη σχετική φόρμα καταγγελιών, στην οποία μέχρι τώρα έχουν γίνει συνολικά 70 καταγγελίες από όλα τα ιδρύματα της χώρας

Προς το παρόν έχουν δημοσιευτεί 2 εξ αυτών (κάθε βράδυ δημοσιεύεται μία καταγγελία), οι οποίες όπως θα δείτε, σχετίζονται απόλυτα με τις παραπάνω που αναφέραμε. Με λίγα λόγια, δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά ζητήματα που αγγίζουν μεγάλο κομμάτι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/photos/a.111259357169495/142084580753639/?type=1&theater

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/photos/a.111259357169495/142395020722595/?type=1&theater


Το page «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αληλλεγγύη» λοιπόν, καλεί όσους φοιτητές έχουν έρθει αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις να τις καταγγείλουν και να απαιτήσουν να βρεθεί λύση.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET