ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥΛΑ

Παν/μιο Αιγαίου: Τμήμα ανακοινώνει έναρξη εξεταστικής 4 μέρες πριν, μπορούσαν και αργότερα!

Πάλι καλά δεν το κράτησαν σαν έκπληξη για την ίδια μέρα.

Neopolis Team

22 Μαΐου, 2020

Δεν πήγε πολύ καλά αυτό…

Λογικά το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου περίμενε πιο ένθερμη αντίδραση από μεριάς φοιτητών, καθώς η εξεταστική αποφασίστηκε να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι σε άλλα πανεπιστήμια που παρέτειναν τη διάρκεια του εξαμήνου, και άρα δε θα πάει χαμένο το καλοκαιράκι.

Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένας φοιτητής δηλαδή; Να πληροφορηθεί λίγο νωρίτερα απ’ ό,τι 4 μέρες πριν, για να προετοιμαστεί καταλλήλως; Ή μήπως να έχει παραλάβει τα συγγράμματά του για να διαβάσει;!

Τίποτα από τα παραπάνω, πρέπει να ήταν η απάντηση των καθηγητών του τμήματος, ορίζοντας έτσι την 25η Μαΐου ως ημέρα έναρξης των εξετάσεων, με την ανακοίνωση στους φοιτητές να γίνεται στις 20/05.

Αυτό το τελευταίο όμως, όλως παραδόξως, κακοφάνηκε σε όσους είχαν σκοπό να περάσουν κάνα μάθημα, θεωρώντας ότι μπορούσαν να έχουν ενημερωθεί λίγο νωρίτερα. Εκτός κι αν οι καθηγητές σκοπεύουν να βάλουν τέτοια θέματα που δε χρειάζονται ιδιαίτερο διάβασμα. Ίσως είναι ένα hint αυτό, σκεφτείτε το.

Πιο συγκεκριμένα όμως, όπως διαβάζουμε στο politischios.gr, σύμφωνα με τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Σωκράτη Κοντοπό, προχθές (20/05) πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση του τμήματος, όπου αποφασίστηκε η εξεταστική περίοδος να διαρκέσει από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020

Το πρόγραμμα της εξεταστικής, δε, έγινε γνωστό χθες (21/05), ενώ μένει να ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως εξέταση σε κάθε μάθημα ξεχωριστά, από τον εκάστοτε καθηγητή. Έχετε λίγα 24ωρα ακόμα, δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες. 

Ωστόσο, παρά την τελική απόφαση που πάρθηκε, στη Γενική συνέλευση αντιπροτάθηκε η εξεταστική να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του σώματος των φοιτητών.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοντιπός στο politischios.gr: 

«Κύριοι καθηγητές, θα έπρεπε να μας αντιμετωπίζετε ως φοιτητές και ανθρώπους που βιώνουν και οι ίδιοι τις δυσκολίες των καιρών. Δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη μερίδα του συνόλου των καθηγητών, να αντιμετωπίζει την εξεταστική περίοδο σαν την τελευταία ώρα στην δουλειά. 

Ως Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων «Δ.Γληνός», εμπιστευόμασταν τους καθηγητές. Είχαμε την εντύπωση πως μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω τους στα εύκολα και στα δύσκολα, πόσο μάλλον σε μια μικρή κοινότητα όπως αυτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δυστυχώς, στην πράξη φάνηκε πως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά από όσα πιστεύαμε.

Σεβόμαστε το έργο των καθηγητών και κατανοούμε πως δεν παύουν να υπάρχουν και εκείνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μάθηση, όμως τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία, η οποία -αποδεδειγμένα πλέον- δεν αντιμετωπίζει έτσι την κατάσταση.

Αντιπρόταση του συλλόγου παραμένει ίδια και δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση, η εξεταστική να πραγματοποιηθεί από αρχές Ιουνίου, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα τμήματα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης. 

Δεν ευθύνονται οι φοιτητές για το γεγονός ότι το τμήμα δεν συνεδρίασε νωρίτερα».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γεωπονικό Παν/μιο: Το πρώτο ΑΕΙ που συμμετείχε στο Pride με δικό του περίπτερο στο Σύνταγμα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET