ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Ήπειρο! | Κάτοικοι στους δρόμους και ζημιές σε σπίτια!

Μεγάλος σεισμός εκδηλώθηκε χτες ημέρα Σάββατο (16/10) στα Γιάννενα στις 3:30 τα ξημερώματα. Οι κάτοικοι κυριευμένοι απο πανικό και φόβο κατέκλυσαν τους δρόμους και έβαλαν τα παιδιά τους στα αμάξια με σκοπό να κατευθυνθούν στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων. Η οδική συμφόρηση επέτεινε τον τρόμο που είχαν προκαλέσει στους κατοίκους οι περίπου 100 μετασεισμοί που […]

Default avatar

Guest Author

16 Οκτωβρίου, 2016

Μεγάλος σεισμός εκδηλώθηκε χτες ημέρα Σάββατο (16/10) στα Γιάννενα στις 3:30 τα ξημερώματα. Οι κάτοικοι κυριευμένοι απο πανικό και φόβο κατέκλυσαν τους δρόμους και έβαλαν τα παιδιά τους στα αμάξια με σκοπό να κατευθυνθούν στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων. Η οδική συμφόρηση επέτεινε τον τρόμο που είχαν προκαλέσει στους κατοίκους οι περίπου 100 μετασεισμοί που κύμαινονταν απο 4,4 εως 4,9 Ρίχτερ!

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1-3

Ζημιές επίσης σημειώθηκαν και σε περιοχές του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς έγινε ισχυρή κατολίσθηση βράχων. Οι Αρχές πασχίζουν για την διάνοιξη των δρόμων και την επίλυση του προβλήματος ενώ το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε επιφυλακή!

Συγκεκριμένα μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ζημιές σε σπίτια σημειώθηκαν κυρίως στο Καλπάκι ενώ μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε και στο μοναστήρι στους Αστραγγέλους αλλά και στην Μονή Βελλά. Τέλος, αισθητός έγινε ο σεισμός στο οδικό δίκτυο Τζουμερκών που ενώνει τα Πράμαντα και το Καλέντζι!

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1-1

Ο σεισμός εκδηλώθηκε πιο έντονα στην Θεσπρωτία, στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στην Κοζάνη, στην Θεσσαλονίκη και φυσικά στα Γιάννενα!

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1-2

Καταληκτικά, πρέπει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής κ. Λέκκας ανέφερε πως μετά τις 48 ώρες θα μπορέσουμε να πούμε μετά βεβαιότητος ότι ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός. Επισήμανε πως σεισμός συνέβη και στους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία αφού βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική γραμμή με τα Γιάννενα  ενώ τόνισε πως είναι ευτύχημα οι τόσες λίγες ζημιές που σημειώθηκαν καθώς ο σεισμός ήταν τόσο μεγάλος που έγινε αισθητός μέχρι και τον Βόλο!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Στα πράγματα που δεν έγιναν ποτέ… η Emilia Vodos έβγαινε με τον Drake στον Καναδά!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις για τα 150 ευρώ – Πότε θα καταβληθεί το ποσό!

ΕΛΛΑΔΑ

H EΡΤ σε στέλνει στην Eurovision με εισιτήρια για τις 3 βραδιές και δωρεάν αεροπορικά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το παγωτό Pokémon είναι άλλη μία επική στιγμή της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπ. Παιδείας: Τέλος τα κινητά στο σχολείο – Οι μαθητές θα τα παραδίδουν κάθε πρωί!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα τμήματα που κινδυνεύουν να κλείσουν με τον ερχομό των ιδιωτικών πανεπιστημίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET