ΕΛΛΑΔΑ

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο φοιτητές που γύρισαν από Ισπανία, 21 βρέθηκαν θετικοί!

Ένας φοιτητής μάλιστα, μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» για πιο στενή παρακολούθηση.

Neopolis Team

27 Μαρτίου, 2020

Ένα μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζεται τις τελευταίες μέρες είναι ο επαναπατρισμός ατόμων από το εξωτερικό. Ειδικά όταν οι πτήσεις προέρχονται από χώρες με αυξημένα κρούσματα, τότε πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην προκληθεί διασπορά.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν οι Έλληνες φοιτητές που επέστρεψαν από την Ισπανία, η οποία τραβά το δικό της πολύ μεγάλο ζόρι με τον κορωνοϊό. Αυτοί λοιπόν παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, ενώ όλοι τους υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αυτές, οι 21 διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό που ταλαιπωρεί όλον τον πλανήτη, ενώ ένας μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» ύστερα από την εμφάνιση ελαφριών συμπτωμάτων.

Εν τω μεταξύ, να σημειώσουμε ότι τα ίδια αυτά άτομα που βρέθηκαν θετικά, προέρχονται από 16 διαφορετικές περιοχές της χώρας, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και 7 που δεν έχουν εμφανίσει κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής, οπότε ένας λάθος χειρισμός θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος. Μαζί με αυτούς στο ξενοδοχείο έμειναν ακόμη 22 φοιτητές που προτίμησαν να συνεχίσουν την καραντίνα για να μην αναστατώσουν τις οικογένειές τους.

Μια φοιτήτρια δήλωσε στο ΣΚΑΪ: «Είμαι μέσα στο δωμάτιο και δε θέλω να φέρω κανέναν δικό μου άνθρωπο σε επαφή μαζί μου, γιατί παρότι είμαι αρνητική θεωρώ ότι κατά 50% έχω κολλήσει την Κυριακή το βράδυ στην πτήση. Οι περισσότεροι είχαμε μάσκα, είχαμε κάποια απόσταση, αλλά το αεροπλάνο ήταν γεμάτο. Επίσης, το γεγονός ότι μας πήγαν σε ένα λεωφορείο και περιμέναμε 2-3 ώρες επίσης αυξάνει πολύ την πιθανότητα».

Ο συνωστισμός των προηγούμενων ημέρων, προκαλεί την ανησυχία σε μια άλλη φοιτήτρια που επίσης βγήκε αρνητική στο τεστ:

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Την Δευτέρα κάναμε το τεστ στο οποίο βρέθηκα αρνητική. Ωστόσο, αποφάσισα να παραμείνω σε καραντίνα στο ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους, γιατί ήρθα σε επαφή με άτομα που βρέθηκαν θετικά. Ήταν πολύ εύκολο για ‘μας να βγούμε στους διαδρόμους και να μιλάμε μεταξύ μας. Κάτι το οποίο κάναμε. Ήμασταν χθες εδώ και μιλούσαμε 5-6 άτομα μαζί.

Φόβοι μήπως εμφανίσει συμπτώματα αργότερα έχει και ένας άλλος φοιτητής, ο οποίος παρόλα αυτά αποχώρησε από το ξενοδοχείο.

«Δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος, δηλαδή αν ήθελες να πας σε κάποιο δωμάτιο, πήγαινες. Ήταν θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής και ευθύνης. Οπότε υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Άκουγα στους διαδρόμους να κυκλοφορούν άνθρωποι, να ανοιγοκλείνουν οι πόρτες. Κυκλοφορούσαν όλοι ελεύθεροι στο ξενοδοχείο. Όποιος ήθελε κατέβαινε στη ρεσεψιόν. Υπήρχε μια συνεχής κίνηση από τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Μιλάμε τώρα για 280 άτομα».

Όσο γι’ αυτούς που βρέθηκαν αρνητικοί και αποφάσισαν να γυρίσουν στα σπίτια τους, ενημερώθηκαν πρώτα ότι είναι η εφικτή η αποχώρησή τους από το ξενοδοχείο μόνο υπό τη συνοδεία ενός ατόμου από το οικείο περιβάλλον τους κι αφού έχουν πρώτα επικαιροποιήσει τη δήλωση που αναφέρει τον τόπο που θα παραμείνουν κατά τις επόμενες 12 ημέρες απομόνωσής τους, ο οποίος θα ελεγχθεί και από τις αρμόδιες αρχές. Σε περίπτωση παραβίασης θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET