Έρευνες λένε

Σε έρευνα για την καθαριότητα των αεροπορικών, η Ryanair αναδείχθηκε η πιο βρώμικη!

Όπως συμβαίνει με όλα τα μέσα μεταφοράς, έτσι και στα αεροπλάνα η βρωμιά έχει την τιμητική της. Λογικό από τη μία, τόσοι άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά, από την άλλη όμως, δεν κρύβουμε ότι μας έπιασε μια αηδία. Που λέτε, η Ένωση Καταναλωτών Which? Travel του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποίησε έρευνα βάζοντας στο μικροσκόπιο τις αεροπορικές εταιρείες που […]

Δήμητρα Πραντάλου

12 Νοεμβρίου, 2019

Όπως συμβαίνει με όλα τα μέσα μεταφοράς, έτσι και στα αεροπλάνα η βρωμιά έχει την τιμητική της. Λογικό από τη μία, τόσοι άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά, από την άλλη όμως, δεν κρύβουμε ότι μας έπιασε μια αηδία.

Που λέτε, η Ένωση Καταναλωτών Which? Travel του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποίησε έρευνα βάζοντας στο μικροσκόπιο τις αεροπορικές εταιρείες που θεωρούν οι επιβάτες ως τις πιο καθαρές και τις πιο βρώμικες. Καθόλου τιμητική πρωτιά για την ιρλανδική αεροπορική Ryanair, η οποία θεωρείται και επίσημα η πιο βρώμικη.

Και μιας και είναι υψηλά στις προτιμήσεις των φοιτητών, για πείτε, πόσο χαίρεστε γι’ αυτό;

Καθόλου φαντάζομαι η απάντηση, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Σε έρευνα που διεξήχθη, σχεδόν 8.000 άνθρωποι έδειξαν την απογοήτευσή τους προς την εταιρεία χαμηλού κόστους, μιας και κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο το 42% στο θέμα υγιεινής και την τοποθέτησε έτσι στην τελευταία θέση. Και όταν στην πρώτη θέση η Air New Zealand συγκεντρώνει 97% καθαριότητας, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα για τη Ryanair.

Από το επόμενο ταξιδάκι λοιπόν, θα κυκλοφορούμε σαν άλλοι Κατακουζηνοί, αγκαλιά με το μπεταντίν μας… 

Η αμέσως επόμενη πιο βρώμικη αεροπορική φαίνεται να είναι η WizzAir, με 6 στους 10 να δηλώνουν ικανοποιημένοι, αλλά και πάλι όχι καλό ποσοστό το 62%. Ωστόσο, “κονταροχτυπιέται” με τις ισπανικές Vueling και Iberia, αφού τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια, με το 63% των επιβατών να είναι ευχαριστημένοι από την καθαριότητα.

Ελάχιστα καλύτερα τα πράγματα για την EasyJet, με το 68% των επιβατών να δηλώνουν ικανοποιημένοι, ενώ η British Airways απέσπασε καλύτερα σχόλια, με 3 στους 4 (78%) επιβάτες να δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Από την άλλη όψη του νομίσματος τώρα, η Air New Zealand κερδίζει την προτίμηση των επιβατών με ποσοστό 97%, ακολουθεί η Singapore Airlines με 96%, η Emirates με 95%, η Qatar Airways με το ίδιο ποσοστό, η Cathay Pacific με 94% και η Swiss ολοκληρώνει την εξάδα που έχει πάνω από το 90%, με ποσοστό 94%.

Στο μεταξύ, αξίζει να αναφερθεί πως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από καναδική τηλεοπτική εκπομπή, Marketplace, στα αεροπλάνα βρίσκονται διάφοροι τύποι βακτηριδίων, μούχλας και μυκήτων. Σε 18 εγχώριες πτήσεις της εν λόγω χώρας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως τα προσκέφαλα ήταν το πιο μολυσμένο μέρος.

Είναι φρόνιμο, λοιπόν, για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο, να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό, να χρησιμοποιείς αντισηπτικά υγρά και όσο βρίσκεσαι μέσα στο εσωτερικό του αεροπλάνου, απέφυγε την επαφή των χεριών με τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη.

Βγαίνοντας από τη φωλιά των βακτηριδιών, πλύνε πάλι καλά τα χέρια σου και φτου ξελευθερία.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET