ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σαν βγει Πρωθυπουργός ο Κούλης, το Πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα!

Την άμεση κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν τελικά καταφέρει την 7η Ιουλίου να αναδειχθεί νικητής των εθνικών εκλογών. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Open, και μεταξύ των ερωτήσεων για τα όσα θα πράξει αν γίνει πρωθυπουργός της χώρας, απάντησε και στο πολύ σημαντικό θέμα που […]

Neopolis Team

14 Ιουνίου, 2019

Την άμεση κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν τελικά καταφέρει την 7η Ιουλίου να αναδειχθεί νικητής των εθνικών εκλογών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Open, και μεταξύ των ερωτήσεων για τα όσα θα πράξει αν γίνει πρωθυπουργός της χώρας, απάντησε και στο πολύ σημαντικό θέμα που αφορά το Πανεπιστημιακό άσυλο.

«Δεν θα αλλάξει, δεν θα τροποποιηθεί, θα καταργηθεί και το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος χώρος, θα μπορεί δηλαδή να παρεμβαίνει η αστυνομία εφόσον διαπιστώνεται ότι τελείται κάποιο έγκλημα. Όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται έγκριση, συμβούλια και αιτήσεις από τον Πρύτανη.

Δεν υπάρχει ζήτημα ελεύθερης έκφρασης στην Ελλάδα σήμερα, υπάρχει όμως ζήτημα τήρησης του νόμου και της τάξης εντός των Πανεπιστημίων. Υπάρχει ζήτημα που αφορά τα νέα παιδιά που με πολύ κόπο αγωνίζονται για να εισαχθούν σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο και φτάνουν στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και να βλέπουν μια κατάσταση τριτοκοσμική».

Τα Πανεπιστήμια, συνέχισε, είναι ορμητήρια μπαχαλάκηδων αλλά και διακινητών ναρκωτικών, παραεμπορίου και όλοι αυτοί θα απομακρυνθούν.

Είναι επείγουσα ανάγκη, κατά τη γνώμη μας, να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, προκειμένου τα Πανεπιστήμια να μη γίνονται έρμαια ανθρώπων που τα καταστρέφουν και παρεμποδίζουν την ασφάλεια για μια υγιή φοιτητική καθημερινότητα στην σχολή.

Ολόκληρη η συνέντευξη του:

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET